Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva motorja z 80 ali 99 kilovati ter baterijo zmogljivosti 52 kilovatnih ur z izjemno energijsko gostoto. Tako je zoe odlično pripravljen na jesenski spopad s tekmeci.
Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Ob prenovi mercedes-benza razreda V, ki je te dni zapeljal na naše ceste, smo se poglobili v njegov položaj na trgu, ki je splošni javnosti precej skrit. O novostih zato spodaj, nekaj jih je, v nadaljevanju pa kratka zgodba o razredu V.
Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Renault clio je brez dvoma že desetletja najbolj slovenski avtomobil, z dobrimi štirimi metri dolžine v peti generaciji pa ob oblikovni evoluciji in za malo več denarja ponuja veliko tehnične sodobnosti in dobrega počutja.
Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.
Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Prejšnji mesec je na evropskem avtomobilskem trgu prišlo do rahlega zasuka. Prodaja je prvič po lanskem avgustu zrasla, sicer za skromne štiri promile. Sosednja Hrvaška pa se je po prodaji avtov približala Sloveniji.

Šok in napredek pri tovornjakih in slovo od Nikija

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
električna...   dodaj
tovorni promet   dodaj
tovorna vozila   dodaj
Daimler dodaj
 
Čas branja: 2 min
24.05.2019  08:38  Dopolnjeno: 24.05.2019 08:51
Okoljski primež avtomobilske industrije se prenaša na tovorna vozila. Nova pravila so stroga, podražitve bodo visoke. Proizvajalci tovornih in dostavnih vozil sicer veliko vlagajo v razvoj, v tem tednu pišemo kar iz treh voženj - z električnim avtobusom eCitarom, dostavnikom MAN eTGE in novim actrosom. Med avtomobili izstopajo nova opel corsa, škoda scala in mercedes CLA. Še dva slovesa, prvi mož Daimlerja odhaja v pokoj, legendarni dirkač Niki Lauda pa se je poslovil za večno.
Šok in napredek pri tovornjakih in slovo od Nikija

Obveščaj me o novih člankih:  

Opel je včeraj razkril novo opel corso. Ta je po vzoru Oplov nove generacije oblikovno privlačna, polna sodobne tehnike in asistenčnih sistemov in kot prvi Opel nastopa tudi v popolnoma električni različici.

Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja. Lonček je pristavil tudi BMW in se od Zetscheja poslovil v svojem, značilno "skromnem", slogu.

S trikrako zvezdo je bil tesno povezan tudi Niki Lauda, ki se je v teh dneh poslovil za večno. Zapis v spomin velikega dirkača in poslovneža, ki nikoli ni obupal.

Ni še konec z Mercedes-Benzom. Nemška znamka si je pozornost prislužila še s prihodom novega CLA na naš trg. Koliko stane in katere so njegove značilnosti?

Za približno polovico nižjo ceno pa si lahko privoščite novo škodo scalo. Matej pravi, da bo scala v slovenske družine vnesla nemir, saj za svoj denar ponuja naravnost ogromno prostora.

Gospodarski del odpiramo s podrobno analizo Matka Joviča, ki se je poglobil za tovorna vozila. Ti so strogi in bodo krepko dražili tovornjake, od 20 do več kot 50 tisoč evrov!

Boštjan je preizkusil električni avtobus Mercedes-Benz eCitaro, ki je povzročil pravo evforijo. Nekatera nemška mesta želijo v kratkem obdobju v svoje vozne parke vključiti tudi po 200 električnih avtobusov eCitaro; pri Mercedesu menijo, da gre za prenagle odločitve.

Usedel se je še za volan ta hip najbolj naprednega tovornjaka na svetu – mercedesa actrosa. Meni, da actros s kamerami namesto ogledal, predvsem pa pametnimi elektronskimi sistemi, kot sta delno avtonomna vožnja in predvidljiv tempomat za lokalne ceste, velja za prvi tovornjak digitalne dobe.

Na naših cestah pa je preizkusil električni dostavnik MAN eTGE.

Elektrifikacija je ključna beseda tudi pri dostavnih fordih tourneo in transit custom ecoblue hybrid. Kakšne so njune značilnosti, kakšen pogon in doseg s polno baterijo?

To pa je šesterica, ki se bori za letošnje kipce – tovorno in dostavno vozilo leta. Izbor, ki ga organizirava skupaj s kolegom Boštjanom Paušerjem, bo epilog dobil v torek, ko bo dostavne kandidate preizkusila strokovna žirija. Zmagovalci pa bodo znani šestega junija.

Zaključujemo z bencinom in analizo Jureta Ugovška, ki se je v nedeljo spraševal ali se bo bencin letos prvič pocenil. Odgovor je dobil že naslednji dan.

Zaključujemo pa z vizijo Mateja Čera, ustanovitelja souporabe električnih avtomobilov Avant2Go.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Prepih na avtotrgu, svetovni zmagovalci in poslovni finalisti

Na evropske trge, tudi slovenskega, se je vrnila zima. Padci prodaje so kar precejšnji. Gre le za ciklično nihanje? V tem tednu smo...

AVTO
Posel
Posel Volkswagnova elektrorevolucija dobiva ambiciozen slovenski epilog 15

Volkswagen vstopa v elektrodobo z novo generacijo električnih avtov in celostno storitvijo, ki bo elektrifikacijo približala tudi...

AVTO
Posel
Posel Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN 9

Po ljubljanskih ulicah z električnim dostavnikom MAN eTGE s sto kilovati moči in 173 kilometri dosega.

AVTO
Novice
Novice Mali in prefinjeni range, Teslin napad na Evropo in električne melodije

Range rover je klasika, ki prevzame znova in znova. Kljub visoki ceni. Govorim o najmanjšem evoqu s katerim sem prevozil 600 kilometrov po...

AVTO
Nasveti
Nasveti Zakaj je poslovni najem tako drag in kako nam pomaga pri ocenjevanju

Vsaka kategorija ima svoja merila, pomen stroškov pa je različen. V vsakem primeru pa velja, da je pametno sestavljen avto najboljši...

AVTO
Novosti
Novosti Paradoksi in dobrote velikega mercedesa 1

Ob prenovi mercedes-benza razreda V, ki je te dni zapeljal na naše ceste, smo se poglobili v njegov položaj na trgu, ki je splošni...

AVTO
PAL
PAL BMW serije 3: sposobnost razvajati in zabavati 3

Nova serija 3 je občutno večja, vendar lažja, zmogljivejša in varčnejša. Poleg tega ni izgubila glavnih sposobnosti – razvajati in...

AVTO
Novice
Novice Pot do zmage, električna tempirana bomba in romunska pravljica

Teden po sklepnem dejanju PAL – poslovnega avta leta vam ponujam vpogled v zakulisje slovenskega dogodka, ocenjevanja, glasovanja in poti...