Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva motorja z 80 ali 99 kilovati ter baterijo zmogljivosti 52 kilovatnih ur z izjemno energijsko gostoto. Tako je zoe odlično pripravljen na jesenski spopad s tekmeci.
Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Ob prenovi mercedes-benza razreda V, ki je te dni zapeljal na naše ceste, smo se poglobili v njegov položaj na trgu, ki je splošni javnosti precej skrit. O novostih zato spodaj, nekaj jih je, v nadaljevanju pa kratka zgodba o razredu V.
Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Renault clio je brez dvoma že desetletja najbolj slovenski avtomobil, z dobrimi štirimi metri dolžine v peti generaciji pa ob oblikovni evoluciji in za malo več denarja ponuja veliko tehnične sodobnosti in dobrega počutja.
Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.
Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Prejšnji mesec je na evropskem avtomobilskem trgu prišlo do rahlega zasuka. Prodaja je prvič po lanskem avgustu zrasla, sicer za skromne štiri promile. Sosednja Hrvaška pa se je po prodaji avtov približala Sloveniji.

GT za drobiž

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Mercedes-Benz dodaj
AMG dodaj
Mercedes dodaj
Garmin dodaj
 
Čas branja: 2 min
20.05.2019  21:10
Mercedes-Benz na naših tleh predstavlja novi CLA – štirivratni kupe na osnovi razreda A oziroma kompaktne generacije mercedes-benzov. Tudi novi CLA je privlačen, dinamičen in sodoben. Tudi drag ali pa poceni, odvisno od tega, kako ga gledate.
GT za drobiž

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Mercedes-Benz dodaj
AMG dodaj
Mercedes dodaj
Garmin dodaj

V Mercedes-Benzu sicer pravijo, da CLA nikoli ni sledil modnim smernicam, da je liga zase. O tem bi se sicer dalo debatirati. Velja pa, da si je stuttgartska znamka, nekdaj sinonim za starokopitnost, s CLA upala več kot drugi. Na kompaktni platformi je izdelala pomanjšani CLS oziroma štirivratni kupe ter ga v prvi generaciji prodala v kar 750 tisoč izvodih. Še bolj pomembno kot količina pa je dejstvo, da je CLA k Mercedes-Benzu pripeljal 70 odstotkov novih kupcev.

Uroš je novi CLA podrobno preizkusil na prvi predstavitvi v Nemčiji. Pravi, da gre za enega redkih mercedes-benzov, v katerem se bodo vozili tudi milenijci.

Medtem ko je bil prvi CLA skladen, a vseeno nekoliko oglat, je novi dizajnerski izdelek brez primere. Skladen in privlačen z vseh strani. Na moč podoben CLS, a vseeno samostojen izdelek, ki nikakor ne deluje le kot dodelan ali predelan A. Poleg tega je tudi mersko zrasel in v kabini pridobil prostor, čeprav je še vedno kupe.

S tega vidika je unikaten in niti ne drag, saj je oblikovno pravi avto razreda GT s ceno pod 30 tisočaki. Za vse tiste, ki gledajo predvsem na obline, šele nato na vsebino, je prava kupčija. Glede vsebine pa je seveda tako, da tudi CLA lahko navduši z močnimi bencinskimi ali dizelskimi motorji, a je krepko dražji. Osnovnega CLA 180 za ceno pod 30 tisočaki poganja 1,33-litrski turbobencinar s sto kilovati, najcenejši dizelski stroj je CLA 180 d, stane 33.530 evrov in ima 85 kilovatov. Na vrhu je trenutno AMG CLA 35 4Matic + z 225 kilovati in ceno 50.660 evrov. Pozneje prihaja še AMG CLA 45 s 310 kilovati oziroma 422 konjskimi močmi.

Vse nove CLA sicer povezujejo sodobna platforma ter urejena in futuristična kabina iz razreda A z dvema zaslonoma, elektronskimi merilniki in asistentom MBUX, ki s prepoznavanjem gest poskrbi za dodatno mero inteligence v notranjosti. Različne komfortne funkcije in funkcije MBUX so še enostavnejše in bolj intuitivne. Poleg tega je Mercedes-Benz izboljšal glasovno upravljanje z uporabo ključne besede »Hey Mercedes«. Zdaj namreč prepozna aktualne odgovore z vse več področij.

Nova je storitev energizing coach, ki povezuje različne sisteme udobja v vozilu. Če je povezana pametna ura vivoactive3 ali kakšna druga združljiva Garminova naprava, potem osebne vrednosti, kot sta raven stresa ali kakovost spanca, povečajo natančnost priporočila.

Foto: Miloš Milač


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
PAL
PAL To so zmagovalci izbora Poslovni avto leta 2019!

Zmagovalci PAL 2019: ford focus, toyota corolla hybrid, peugeot 508, audi A6/A7 in BMW X5 ter avtomobilska inovacija leta 2019:...

AVTO
Novice
Novice Podivjani SUV poskrbel za strmo rast Lamborghinija 2

Tudi italijanski Lamborghini je recept za rast našel v razredu SUV. Novi urus, luksuzno-športni terenec za vsakdanjo uporabo, je lani...

AVTO
Novice
Novice VW izračunal dejanski ogljični odtis električnega golfa in ga primerjal z dizelskim 24

Električni e-golf v celotnem življenjskem ciklu povprečno izpušča 119, dizelski golf pa 140 gramov CO2/kilometer. Električni polovico...

AVTO
Novosti
Novosti Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV 1

Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.

AVTO
Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece

Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva...

AVTO
Novice
Novice Novi rekordi Tesle, tokrat pri bolniških 7

Lani so delavci v Teslinih tovarnah zaradi bolnišk v povprečju manjkali 66 dni.

AVTO
Motocikli
Motocikli BMW F 750 GS & F 850 GS: herr Flick brez palice, očal in z rahlo skuštranimi lasmi 2

BMW srednji razred enduro motociklov F 750 GS in F 850 GS ponujata odlično združitev tehnike, vsakodnevne uporabnosti in sodobnih...