Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva motorja z 80 ali 99 kilovati ter baterijo zmogljivosti 52 kilovatnih ur z izjemno energijsko gostoto. Tako je zoe odlično pripravljen na jesenski spopad s tekmeci.
Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Ob prenovi mercedes-benza razreda V, ki je te dni zapeljal na naše ceste, smo se poglobili v njegov položaj na trgu, ki je splošni javnosti precej skrit. O novostih zato spodaj, nekaj jih je, v nadaljevanju pa kratka zgodba o razredu V.
Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Renault clio je brez dvoma že desetletja najbolj slovenski avtomobil, z dobrimi štirimi metri dolžine v peti generaciji pa ob oblikovni evoluciji in za malo več denarja ponuja veliko tehnične sodobnosti in dobrega počutja.
Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.
Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Prejšnji mesec je na evropskem avtomobilskem trgu prišlo do rahlega zasuka. Prodaja je prvič po lanskem avgustu zrasla, sicer za skromne štiri promile. Sosednja Hrvaška pa se je po prodaji avtov približala Sloveniji.

Začetek slovenske elektrifikacije Volkswagna, Trumpov epilog in nova tovarna VW, morda bo v Srbiji...

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 3 min
19.05.2019  20:06
Poudarki tega tedna so Volkswagnova elektrifikacija, tudi v Sloveniji, delni razplet Trumpovih groženj s carinami, analiza zanesljivosti znamk, VW tovarna v vzhodni Evropi, zanimivi novici iz hrvaškega Rimca in napoved novih cen bencina in dizla.
Začetek slovenske elektrifikacije Volkswagna, Trumpov epilog in nova tovarna VW, morda bo v Srbiji...

Obveščaj me o novih člankih:  

Volkswagnova elektrorevolucija dobiva ambiciozen slovenski epilog. Volkswagen vstopa v elektrodobo z novo generacijo električnih avtov in celostno storitvijo, ki bo elektrifikacijo približala tudi Slovencem. Distributer Volkswagna Porsche Slovenija bo v prihodnjih treh letih v infrastrukturo in storitve vložil milijon evrov.

Urednica Financ Simona Toplak dodaja raziskavo z zanimivimi izračuni. "Če bi čez noč elektrificirali vse evropske avtomobile, bi se izpusti zmanjšali le za 0,4 odstotke." To seveda ne pomeni, da smer razvoja ni pozitivna, dopolni trditev.

Peugeot se je s 508 vnovično podal v razred poslovnih limuzin, a razmere so danes precej slabše kot leta 2010. Je nadaljevanje poti sploh smiselno, kako se je odrezal opisujem v podrobnem testu različice 508 GT line 2.0 BlueHDI 180 AET8 z vrha ponudbe?

Letošnja študija razkriva, da se je splošna zanesljivost avtomobilov znova izboljšala, a povsem brez težav ne gre. Katere avtomobilske znamke so najbolj zanesljive, katere so se najbolj izboljšale ter s katerimi težavami se srečujejo v industriji?

Začenja se boj za novo VW megatovarno, med finalisti Srbija, Bolgarija in Turčija. Volkswagen prazni proizvodne zmogljivosti v Nemčiji za električne modele, klasične modele pa bo selil na Češko in v novo tovarno v vzhodni Evropi s prvotno zmogljivostjo 350 tisoč vozil.

Donald Trump je usekal proti KitajskiStrokovnjaki opozarjajo, da bodo višje carine za kitajsko blago bolele tudi Američane, saj jih ne bo plačevala Kitajska, temveč ameriški uvozniki; hkrati zdaj ves svet zre v Washington, saj je konec tedna pričakovati odločitev o dodatnih carinah za uvoz avtomobilov. Glede Evrope se je ameriški predsednik odločil, da z odločitvijo o carinah počaka pol leta. Da bi lažje razumeli razmišljanje Donalda Trumpa, pa si preberite zapis - 7 stvari, ki jih morate vedeti o Trumpovi grožnji z zvišanjem carin na evropske avte.

Matej je preizkusil volva V40 - ostarelega šveda z mladostnim značajem, ki tudi po sedmih letih odkrito navdušuje z nič kaj zastarelo podobo, kakovostjo, voznimi lastnostmi in varčnostjo, proti pokoju pa pelje tudi s privlačno ceno.

Češka Škoda je razkrila skico osvežene škode superb in nekaj osnovnih informacij v poslovnem novincu. Med drugim bo prvič opremljena z bencinskim priključnim hibridom. V celoti bo največja Škoda razkrita konec maja.

Se bo bencin v torek prvič letos pocenil? Letos se je bencin podražil za 15 odstotkov, dizel za osem. Si po zdrsu nafte v minulem 14-dnevnem obdobju na 14-dnevno dno lahko obetamo cenejša goriva na črpalkah ob regionalnih cestah?

Novi napad Kitajcev na Daimler. Kitajski BAIC po neuradnih informacijah kupuje delež nemškega Daimlerja, za pet odstotkov nemške skupine naj bi odštel okoli tri milijarde evrov.

Toyota je poslovno leto sklenila s kar četrtino manjšim dobičkom, a so napovedi za tekoče leto dobre. Japonski proizvajalec avtomobilov Toyota je v lanskem poslovnem letu, ki se je sklenilo konec marca, dosegel 15,24 milijarde evrov čistega dobička, kar je 24,5 odstotka manj kot v letu dni prej.

V tem tednu kar dve zanimivi novici iz hrvaškega Rimca. Korejski Hyundai je v podjetje vložil 80 milijonov evrov, postal pa bo 13,7 odstotni lastnik (11 odstotkov bo v lasti Hyundaija, 2,7 odstotka pa Kia v lasti Hyundaija). Rimac je nekaj dni kasneje objavil še, da bo sedem odstotkov družbe podaril zaposlenim.

Izvozniki pa pišejo o škofjeloški družbi LTH Castings, ki je zaključil eno največjih letošnjih naložb v slovenski industriji.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Kaj obljublja elektro revolucija iz Volkswagna

Dolgo napovedani električni volkswagen ID je dobil končno obliko, tehnične podatke in ceno. Bili smo na razkritju v Berlinu. Volkswagen...

AVTO
PAL
PAL Kia, izgovarjava imena brez cenenega prizvoka 1

Nova, že tretja generacija kie ceed prinaša kopico dobrih rešitev, zelo posrečen mozaik lastnosti – od tehnike, prostora, udobja do...

AVTO
Posel
Posel Volkswagnova elektrorevolucija dobiva ambiciozen slovenski epilog 15

Volkswagen vstopa v elektrodobo z novo generacijo električnih avtov in celostno storitvijo, ki bo elektrifikacijo približala tudi...

AVTO
Novice
Novice Mali in prefinjeni range, Teslin napad na Evropo in električne melodije

Range rover je klasika, ki prevzame znova in znova. Kljub visoki ceni. Govorim o najmanjšem evoqu s katerim sem prevozil 600 kilometrov po...

AVTO
Nasveti
Nasveti Zakaj je poslovni najem tako drag in kako nam pomaga pri ocenjevanju

Vsaka kategorija ima svoja merila, pomen stroškov pa je različen. V vsakem primeru pa velja, da je pametno sestavljen avto najboljši...

AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
PAL
PAL BMW serije 3: sposobnost razvajati in zabavati 3

Nova serija 3 je občutno večja, vendar lažja, zmogljivejša in varčnejša. Poleg tega ni izgubila glavnih sposobnosti – razvajati in...

AVTO
Novice
Novice Grenke posledice brexita že vidne, izjemna toyota rav4 in usodna preobrazba BMW M5 3

Iztekajoč teden so pretresle novice o zaprtju dveh Hondinih tovarn, v Angliji in v Turčiji. Preudarni Japonci kot razloge odhod iz Evrope...