Škodin prostorski čudež za 15.500 evrov Škodin prostorski čudež za 15.500 evrov Scala je novi Škodin avtomobil, ki bo v slovenske družine vnesel nemir, saj za svoj denar ponuja naravnost ogromno prostora.
Nova opel corsa: izjemno sodobna in tudi električna Nova opel corsa: izjemno sodobna in tudi električna Nemški Opel je razmeroma hitro, po petih letih razkril corso nove, že osme generacije. Ta je po vzoru Oplov nove generacije oblikovno privlačna, polna sodobne tehnike in asistenčnih sistemov in kot prvi Opel nastopa tudi v popolnoma električni različici.
Za volanom najnaprednejšega tovornjaka ta hip Za volanom najnaprednejšega tovornjaka ta hip Doslej smo zaslone namesto ogledal in sisteme za samodejno vožnjo lahko gledali le na prototipih in konceptnih vozilih, ki so se vozila po zaprtih cestah, s prenovljenim actrosom, katerega serijska proizvodnja se je začela junija, pa vse to postaja del realnosti
(Ne)realna evforija za električnimi avtobusi (Ne)realna evforija za električnimi avtobusi Nekatera nemška mesta želijo v kratkem obdobju v svoje vozne parke vključiti tudi po 200 električnih avtobusov eCitaro; pri Mercedesu menijo, da gre za prenagle odločitve.
Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.

Osvežitev in prvi priključni hibrid za največjo Škodo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
SCR dodaj
 
Čas branja: 2 min
12.05.2019  21:43  Dopolnjeno: 13.05.2019 08:10
Češka Škoda je razkrila skico osvežene škode superb in nekaj osnovnih informacij v poslovnem novincu. V celoti bo največja Škoda razkrita konec maja.
Osvežitev in prvi priključni hibrid za največjo Škodo
Foto: Škoda

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
SCR dodaj

Prva uradna skica škode superb modelnega leta 2020 napoveduje skromne oblikovne spremembe admiralske Škode, ki je v aktualni obliki na trgih od konca leta 2015. Največja tehnična novost pa bo vgradnja bencinskega priključnega hibrida. Po vsej verjetnosti bo pogonski sklop predstavljal 1,5 litrski štirivaljnik s 110 kilovati in elektro motor kot v osveženem passatu, ki na trge prihaja jeseni.

Skupna moč priključnega superba bo prek 150 kilovatov, baterija s kapaciteto 13 kilovatnih ur pa bo poskrbela za doseg prek 50 kilometrov med polnjenjih in bo obenem zmanjševala povprečen izpust znamke Škoda. Izpusti priključnega hibrida, imenoval se bo superb iV, bodo manjši od 50 gramov CO2 na kilometer, kar pomeni da bo tako gnani superb deležen tudi vladnih subvencij.

V Sloveniji subvencija znaša 4.500 evrov, letos se bo sicer zmanjšala, napoveduje Eko Sklad.

Druga novost bo že znani dvolitrski turbodizel 2.0 TDI s 110 kilovati in dvema ločenima SCR katalizatorjema za zmanjšanje izpustov dušikovega oksida. Stroj bo izpolnjeval okoljske predpise Euro 6d, ki stopijo v veljavo leta 2021 in bo zato v nekaterih državah, denimo v Veliki Britaniji, deležen manjšega davčnega bremena.

Škoda superb je drugi najbolje prodajan avto srednjega razreda v Evropi in tudi pri nas. pred njo pa je le bratranec s katerimi di deli osnovo – volkswagen passat. V Sloveniji je superb lani prepričal 570 kupcev, kar je 18,5 odstotka manj kot predlani. Na prvem mestu je bil lani passat – 899 vozil, na tretjem pa opel insignia – 377 vozil.

V Evropi pa je Škoda našla 75.996 kupcev za superba, kar je osem odstotkov manj kot predlani. V tovarni v Kvasinyju je izdelala nekaj več kot 91.487 superbov, od tega jih je bilo skoraj 51 tisoč s karavanskim zadkom v različici combi.

Škoda superba izdeluje tudi v Indiji in na Kitajskem, lani je bili v vseh treh tovarnah skupaj izdelanih 136.985 vozil.

Leta 2023, ko bo na voljo nova generacija superba, pa se ji bo na proizvodni liniji v češkem Kvasiniyu pridružil tudi novi volkswagen passat.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Volkswagnova elektrorevolucija dobiva ambiciozen slovenski epilog 15

Volkswagen vstopa v elektrodobo z novo generacijo električnih avtov in celostno storitvijo, ki bo elektrifikacijo približala tudi...

AVTO
Novice
Novice Dražji avti in naftni derivati, nov davek, pa še brexit je pred vrati

V tem tednu smo pisali predvsem o manj prijetnih premikih – analiziral sem cene avtomobilov v Sloveniji in ugotovil, da do tolikšne...

AVTO
Novice
Novice Prepih na avtotrgu, svetovni zmagovalci in poslovni finalisti

Na evropske trge, tudi slovenskega, se je vrnila zima. Padci prodaje so kar precejšnji. Gre le za ciklično nihanje? V tem tednu smo...

AVTO
PAL
PAL BMW serije 3: sposobnost razvajati in zabavati 2

Nova serija 3 je občutno večja, vendar lažja, zmogljivejša in varčnejša. Poleg tega ni izgubila glavnih sposobnosti – razvajati in...

AVTO
Nasveti
Nasveti Zakaj je poslovni najem tako drag in kako nam pomaga pri ocenjevanju

Vsaka kategorija ima svoja merila, pomen stroškov pa je različen. V vsakem primeru pa velja, da je pametno sestavljen avto najboljši...

FINANCE
Slovenska podjetja: leto 2018 v znamenju rekordnih dobičkov, pa tudi velike rasti stroškov dela

Stroški dela medletno poskočili za 11 odstotkov, na drugi strani pa se povečuje obseg prostih denarnih sredstev

AVTO
Novosti
Novosti Range rover evoque: športnim terencem v posmeh in bratom v ponos 9

Po cestah, makadamu in rekah Grčije smo se pognali z novim range roverjem evoquom, najprestižnejšim in najdražjim kompaktnim SUV ta hip.

AVTO
Novice
Novice Mali in prefinjeni range, Teslin napad na Evropo in električne melodije

Range rover je klasika, ki prevzame znova in znova. Kljub visoki ceni. Govorim o najmanjšem evoqu s katerim sem prevozil 600 kilometrov po...