Škodin prostorski čudež za 15.500 evrov Škodin prostorski čudež za 15.500 evrov Scala je novi Škodin avtomobil, ki bo v slovenske družine vnesel nemir, saj za svoj denar ponuja naravnost ogromno prostora.
Nova opel corsa: izjemno sodobna in tudi električna Nova opel corsa: izjemno sodobna in tudi električna Nemški Opel je razmeroma hitro, po petih letih razkril corso nove, že osme generacije. Ta je po vzoru Oplov nove generacije oblikovno privlačna, polna sodobne tehnike in asistenčnih sistemov in kot prvi Opel nastopa tudi v popolnoma električni različici.
Za volanom najnaprednejšega tovornjaka ta hip Za volanom najnaprednejšega tovornjaka ta hip Doslej smo zaslone namesto ogledal in sisteme za samodejno vožnjo lahko gledali le na prototipih in konceptnih vozilih, ki so se vozila po zaprtih cestah, s prenovljenim actrosom, katerega serijska proizvodnja se je začela junija, pa vse to postaja del realnosti
(Ne)realna evforija za električnimi avtobusi (Ne)realna evforija za električnimi avtobusi Nekatera nemška mesta želijo v kratkem obdobju v svoje vozne parke vključiti tudi po 200 električnih avtobusov eCitaro; pri Mercedesu menijo, da gre za prenagle odločitve.
Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.

Rezervacije za tožbe znižale dobiček Volkswagnu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
poslovni rezultati   dodaj
Volkswagen dodaj
Seat dodaj
Audi dodaj
 
Čas branja: 3 min
02.05.2019  15:03  Dopolnjeno: 02.05.2019 19:28
Zaradi rezervacij v povezavi z morebitnimi tožbami afere dieselgate je dobiček upadel za 300 milijonov evrov. Rast prihodkov od prodaje so zabeležile znamke Volkswagen, Škoda in Seat, upad pa Audi in Porsche.
Rezervacije za tožbe znižale dobiček Volkswagnu
Foto: Pedro Danthas

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
poslovni rezultati   dodaj
Volkswagen dodaj
Seat dodaj
Audi dodaj

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen je v prvih treh mesecih leta ustvaril 60 milijard evrov prihodkov, kar je 3,1-odstotna rast. Število prodanih osebnih in gospodarskih vozil se je zmanjšalo za 2,8 odstotka na 2.605.563. Rast prihodkov jim je kljub nižji prodaji uspela po zaslugi uspešnega poslovanja finančnega sektorja. Dobiček iz poslovanja pred izrednimi postavkami se je povečal za 600 milijonov na 4,8 milijarde evrov.

Družba je pripravila za milijardo evrov rezervacij negativnih posebnih postavk, ki izhajajo iz pravnih tveganj morebitnih tožb v zvezi z afero z izpusti. Dobiček pred obrestmi in davki se je v prvem trimesečju na letni ravni tako zmanjšal za 300 milijonov evrov na 3,9 milijarde evrov, je razvidno iz danes objavljenih poslovnih rezultatov.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Katere blagovne znamke so povečale prodajo

Rast prihodkov od prodaje so zabeležile znamke Volkswagen, Škoda in Seat, upad pa Audi in Porsche. Prihodki od prodaje osebnih vozil znamke Volkswagen so se povišali za 7,1 odstotka na 21,5 milijarde evrov v prvem trimesečju. Prodaja je malenkost nižja. V prvih treh mesecih leta 2019 so prodali 910 tisoč, v istem obdobju lani pa 912 tisoč osebnih avtomobilov.

Pri blagovni znamki Audi so se prihodki od prodaje s 15,3 milijarde evrov zmanjšali na 13,8 milijarde evrov. Dobiček iz poslovanja se je ustavil pri 1,1 milijarde evrov in je za dobro desetino nižji kot v istem obdobju lani (1,3 milijarde evrov).

Prodajo okrepila Škoda ...

Škoda je v prvem četrtletju prodala 275 tisoč avtomobilov, kar je dobrih sedem odstotkov več kot v začetku leta 2018, ko so prodali 256 tisoč avtomobilov. Prihodki od prodaje so se povečali za 8,2 odstotka na 4,9 milijarde evrov. Dobiček iz poslovanja je upadel za dobrih šest odstotkov na 410 milijonov evrov.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Porsche je ustvaril 4,2 milijarde evrov prihodkov, kar je manj kot v istem obdobju lani, ko so zabeležili 5,4 milijarde evrov. Predvsem zaradi manjše prodaje je upadel tudi dobiček iz poslovanja. Nižji je bil 11,6 odstotka in je znašal 829 milijonov evrov. V prvih treh mesecih so prodali 61 tisoč avtomobilov, letos pa 57 tisoč.

... in Seat

Španski Seat je letos prodajo okrepil za okoli pet odstotkov na 176 tisoč avtov. Prihodki od prodaje so se v prvem četrtletju povečali na 3,1 milijarde evrov. Dobiček iz poslovanja se je povečal za 5,5 odstotka na 89 milijonov evrov.

Načrti in izzivi v 2019

Volkswagen kljub številnim izzivom na trgu še naprej pričakuje, da bodo v letu 2019 kupcem prodali več avtomobilov kot leta 2018. Največje izzive vidijo v nepredvidljivi gospodarski situaciji, vse večji konkurenci, nestanovitnosti menjalnih tečajev in strožjih zahtevah meritvenega cikla WLTP. Načrtujejo 5-odstotno rast prihodkov od prodaje glede na predhodno leto.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Volkswagen se bo krčil tudi s prodajo srebrnine

Dodatne prihranke bo dosegel s prodajo blagovnih znamk, iz te košare pa je izvzel Škodo in Porscheja

AVTO
Posel
Posel Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček

Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen...

FINANCE
Članki
Članki V VB odmeva pravno mnenje, ki ga vidijo kot dokaz proti sporazumu o brexitu 6

Kaj je premierka Mayeva včeraj izposlovala od EU, česa pa ne ... in kaj je iz tega izluščil državni pravobranilec Geoffrey Cox okoli...

FINANCE
Članki
Članki Šef parlamenta: Premierka Mayeva ne more še enkrat pred parlament z istim dogovorom 4

Theresa May bi šla še v tretje prosit parlament, naj podpre izstopni dogovor – in to deset dni pred uradnim datumom za brexit. Vendar...