Avto

Volkswagnov mali hit za 16 tisočakov

T-cross je avtomobil, ki naj bi pošteno obnorel Slovence - domači trgovci so prodali 200 primerkov še preden so jih kupci sploh videli v živo, do konca leta pa naj bi volkswagnov kompaktni športni terenec prepričal še dodatnih 1.400.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.04.2019 10:37
Čas branja: 3 min

Bolje pozno kot nikoli je gotovo rek, ki se ga pri Volkswagnu držijo že kar nekaj časa, a njihova taktika je vse prej kot slaba. To dokazuje tudi model t-cross, ki je razmeroma pozno zapeljal v vroč razred malih športnih terencev, vendar pa bi mu neuspeh pripisali le največji pesimisti. To dokazujejo tudi razmere na domačem trgu, kjer so ga mnogi kupci naročili, še preden so ga sploh videli ali preizkusili.

Da je VW polo na poživilih precej vroč izdelek smo se prepričali pred slabim mesecem na španski Mallorci. S svojo mladostno podobo hitro pade v oči, sploh v kakšni živahni barvi, ki še poudari njegove oblikovalske prijeme in posebnosti, predvsem s trakom povezane zadnje luči. V osnovi gre sicer za povišanega pola, saj je položaj sedenja višji za 10 cm, vendar pa se od nižjeraslega sorodnika kar precej razlikuje.

Poleg drznega videza se 4,11 metra dolgi t-cross lahko pohvali še s čim. Medosna razdalja meri 2,55 metra, kar mu na prvi pogled prinaša dovolj prostora v kabini, prtljažnik pa lahko ponudi najmanj 385 oziroma 455 litrov.

Velikost je odvisna od položaja zadnje klopi, ki jo lahko vzdolžno pomikamo za 14 cm, v praksi pa je uporaben dodatek tudi preklop sovoznikovega naslona. V t-crossu tako lahko peljemo do 2,3 metra dolge predmete.

Voznikovo delovno okolje je pričakovano urejeno, sama potniška kabina pa se v primerjavi s polom bistveno ne razlikuje. Kupec ima tako tudi možnost doplačila za navigacijo, velik osrednji zaslon in digitalne merilnike, predvsem slednji niso dragi, notranjost pa si lahko popestri tudi po svojem okusu.

Na domačem trgu je trenutno na voljo en motor, gre za preizkušeni bencinski litrski turbo motor s 70 ali 85 kilovati moči, z majem bo na voljo tudi 1,6-litrski dizel s 115 konji, konec leta pa bo na voljo še najmočnejši 1,5-litrski TSI motor s 110 kilovati moči. Pri bencinskemu in dizelskemu motorju si lahko kupec izbere sedemstopenjski DSG menjalnik, pogon pa je v skladu s trendi in potrebami kupcev vedno prednji.

Za t-crossa je sicer treba odšteti najmanj 15.990 evrov, kar dvignejo bogateje opremljeni paketi in bogat nabor dodatne opreme. Zastopnik ob tem za slabih 23 tisočakov ponuja še paket opreme First Edition, ki naj bi potešila bolj razvajene kupce. Ne glede na želje in okus pa je Volkswagnu najbolj pomembno, da teh ne manjka. Povpraševanje je celo tako veliko, da so del proizvodnje pola premaknili v Južno Afriko, iz španske Pamplone pa pospešeno prihajajo (tudi) t-crossi, na katere se čaka približno štiri mesece.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Naslednji Volkswagnov prodajni hit
Avto
AvtoUroš Božin Naslednji Volkswagnov prodajni hit 2

Nemci so v ponudbi križancev in športnih terencev našli prostor za novega člana. V Wolfsburgu so predstavili svojega prvega kupejevskega križanca. Na trg bo prišel v začetku leta 2022.

FINANCE
Avto
Yaris cross je dobil slovensko ceno: skoraj 27 tisoč evrov
Avto
AvtoMiloš Milač Yaris cross je dobil slovensko ceno: skoraj 27 tisoč evrov 12

Toyotina tovarna v Franciji je zagnala tekoči trak za proizvodnjo novega yarisa cross, ta pa je hkrati dobil tudi slovenske cene.

FINANCE
Avto
Krepka prenova za spretnega japonca
Avto
AvtoUroš Božin Krepka prenova za spretnega japonca 7

Suzuki SX-4 S-cross, po novem kar S-cross, je s prenovo postal robustnejši in varnejši. Na trg prihaja že pred novim letom.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Električni porsche, ki bo dvignil veliko prahu
Avto
AvtoUroš Božin Električni porsche, ki bo dvignil veliko prahu 15

Porsche z električnim pogonom, karavanskim zadkom in privzdignjenim podvozjem – kombinacija, ki se je včasih zdela nepredstavljiva. Na ceste bo zapeljal poleti z začetno ceno 98.728 evrov.

FINANCE
Avto
TOP 10 najcenejših avtomobilov 4 x 4 v Sloveniji
Avto
AvtoMiloš Milač TOP 10 najcenejših avtomobilov 4 x 4 v Sloveniji

Katere nove avtomobile za zahtevne zimske razmere lahko kupite danes za okoli 20 tisoč evrov, kakšne so cene v primerjavi s prejšnjimi leti?

FINANCE
Avto
Volkswagen spet prvi na svetu in v Sloveniji, upad prodaje so ublažili električni avti
Avto
AvtoMiloš Milač Volkswagen spet prvi na svetu in v Sloveniji, upad prodaje so ublažili električni avti 5

Volkswagen je lani prodal 422 tisoč električnih avtov in priključnih hibridov, v zahodni Evropi so ti pomenili kar 11 odstotkov prodaje, v Sloveniji pa je z električnimi presegel 50-odstotni delež

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)