Avto

PAL – vaš vodnik po svetu službenih in poslovnih vozil

Avto je danes nuja in strošek. Kako visok bo in kako se boste vozili, pa je odvisno predvsem od vas, vaših želja, zahtev in okusa.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

15.04.2019 00:01
Čas branja: 1 min

Ob poplavi novih avtomobilov na trgu, novih nišnih razredih in vse večjem prepletanju to ni več tako preprosto kot, denimo, pred desetletjem. Poslovni avto danes ni več klasična limuzina ali karavan, kot je, recimo, volkswagen passat. Je tudi kompaktni enoprostorec, raztegnjen do 4,5, 4,6 metra, je kompaktni športni terenec podobnih mer.

Glasujte za najboljši Poslovni avto leta 2019 v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto leto in luksuzni terenec.

Avtomobili različnih zasnov so postali primerljivi, ker so njihove lastnosti vse bolj podobne, meje se počasi brišejo ali pa vsaj meglijo. Služba pa postaja del našega življenjskega sloga, zato jo pogosto mešamo tudi z zasebnim življenjem, zakaj ne bi vanjo zapeljali tudi službenega avta, ki zmore kaj več?

Da bi avtomobile pravilno ovrednotili oziroma jim določili pravo vrednost, vam pa ponudili dober nasvet, smo leta 2006 začeli izbor Poslovni avto leta – PAL. Da bi razjasnili vrednosti avtomobilov, jih razumljivo predstavili, jih pogledali tudi skozi prizmo stroškov in upada vrednosti, ne le skozi ceno, ki o tem, koliko vas bo avto stal, pač pove premalo. V teh letih smo avtomobile razporejali v štiri kategorije: v zelo razumno, a vseeno ne zgolj cenovno občutljivo kategorijo mali službeni in službeni avto; v bolj zahtevno poslovno, kjer morajo kandidati ob primerni ceni pokazati tudi veščine na področju kakovosti, voznih lastnosti, udobja in varnosti; v managersko kategorijo, kjer se zbirajo najboljši, a ne tudi nerazumno dragi avti; in v kategorijo EKO avtov – do okolja najbolj prijaznih vozil.

Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Poslovni avto leta 2021 v številkah
Avto
AvtoMiloš Milač Poslovni avto leta 2021 v številkah

O poslovnem avtu leta 2021: kandidati, finalisti, cene in druge zanimivosti. Glasovanje se prične jutri zvečer...

FINANCE
PMM
Norveški rekord: lani 54 odstotkov novih avtov električnih
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBorut Hočevar Norveški rekord: lani 54 odstotkov novih avtov električnih 9

Volkswagen je pri prodaji e-avtov na Norveškem lani prehitel Teslo, skupaj s hibridi je bil delež elektrificiranih avtov med vsemi na novo registriranimi 83-odstoten.

FINANCE
Avto
Lani se je prodaja novih avtov v EU skrčila skoraj za četrtino
Avto
AvtoAlbina Kenda Lani se je prodaja novih avtov v EU skrčila skoraj za četrtino

Tu so štirje poudarki o razmerah na avtomobilskem trgu v EU v letu 2020

FINANCE
Avto
Škoda octavia si je pripeljala že drugo zmago na slovenskih izborih
Avto
AvtoMiloš Milač Škoda octavia si je pripeljala že drugo zmago na slovenskih izborih

Škoda octavia je slovenski avto leta 2021, premagala je volkswagna golfa, peugeota 2008, hyundaia tucsona in renaulta capturja.

FINANCE
Avto
Nižji davek, večinoma pa višje cene avtov! Kaj se je zgodilo?
Avto
AvtoMiloš Milač Nižji davek, večinoma pa višje cene avtov! Kaj se je zgodilo? 2

Avtomobili so v novo leto zapeljali z manjšim davčnim bremenom, a večinoma višjimi cenami, pojasnjujemo, zakaj se je to zgodilo. Popravek cene opla astre z bencinskim motorjem.

FINANCE
Avto
Dražji avtomobili in še dražji poslovni najem, so pa tudi izjeme
Avto
AvtoMiloš Milač Dražji avtomobili in še dražji poslovni najem, so pa tudi izjeme 11

Razmere se spreminjajo v korist električnih avtov, ki so po ceni, še bolj pa po poslovnem najemu že poravnani s klasično gnanimi avtomobili.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.