(Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov (Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov Ekipa zanesenjakov, mladih računalničarjev, je ustvarila simulator vožnje, s katerim bodo avtomobilskim proizvajalcem pomagali razvijati rešitve v avtonomnih avtomobilih.
(Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil (Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil David Mitchell, podpredsednik digitalnih medijev in novih platform v AccuWeatherju, nam je pojasnil, kakšno vlogo bo vremenska napoved igrala v dobi avtonomnih avtov in kako bodo sploh priskrbeli potrebne informacije.
Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.

Izpiljen hibridni biser

Čas branja: 2 min
11.04.2019  20:40
Toyota rav4: japonska Toyota je z novim ravom4 naredila avtomobil, za katerega kupci stojijo v vrsti, s hibridnim pogonskim sklopom in skromno porabo pa je družinski športni terenec prijazen tudi do denarnice.
Izpiljen hibridni biser

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Toyota dodaj
ALD Automotive dodaj

Toyota rav4 že od prve generacije in po 8,5 milijona prodanih primerkih ni čisto navaden športni terenec, kar je še nadgradil hibridni sklop, a kljub vsemu je danes za uspeh potrebna tudi drzna podoba.

Oblikovno je novi rav4 naredil velik korak naprej in postal zanimiv: nase opozori z malce nenavadno obliko, mnogimi barvnimi kombinacijami in od 17- do 19-palčnimi platišči, z boka pa izstopajo poudarjene obrobe blatnikov. Le redki bodo opazili, da je glede na predhodnika izgubil pet centimetrov in meri 4,6 metra, zaradi treh centimetrov prirastka v medosju, na 2,69 metra, pa je vseeno prostornejši, večji prtljažnik pa ima po novem karavanskih 580 litrov prostornine.

Samosvoja in prepoznavna zunanja oblika v notranjosti sicer ne ponuja revolucije, vendar rav4 ugaja s kakovostnimi materiali in izdelavo ter modernim voznikovim okoljem. Rav4 prepriča tudi z izbiro hibridnega pogonskega sklopa. Ta je tako varčen, da lahko uporabnik opravi tudi do polovico dnevne vožnje izključno z električnim pogonom brez dodatnega polnjenja.

Glede na predhodnika ima novi rav4 izboljšan motor, ukazuje pa mu neskončnostopenjski direct-shift CVT. Štirivaljni atmosferski bencinski v hibridni različici ob prostornini 2,5 litra razvije 131 kilovatov (178 konjskih moči), ob pomoči elektromotorja spredaj pa je sistemske moči več: pri različici s sprednjim pogonom znaša 160 kilovatov (218 konjskih moči), pri različici s pametnim štirikolesnim AWD-i pa dodatni elek­tromotor zadaj skrbi še za dodatna dva kilovata (tri konjske moči).

Zaradi bolj uglajenega brezstopenjskega menjalnika je vožnja udobna, starti neslišni, pospeševanje pa dovolj močno, da se ravu4 ne bo treba skrivati pred dizelskimi tekmeci. Ker se užitek ne meri le z očmi, ampak tudi za volanom, so se pri Toyoti posvetili tudi vozni dinamiki, pozabili pa niso niti na terenski DNK, zato lahko hibrid na zadnji kolesi prenese do 30 odstotkov več navora.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Toyota, ki se prodaja kot vroče žemljice 9

Z novim RAV4 je japonski velikan (znova) dobil avto, zaradi katerega kupci stojijo v vrsti - kljub povprečni ceni 36 tisoč evrov so pri...

AVTO
Posel
Posel Bo tudi Toyota zapustila Veliko Britanijo? 1

Po Hondini napovedi o zaprtju tovarne v britanskem Swindonu in Nissanovi odločitvi, da v Sunderlanu ne bo izdeloval novega modela, o umiku...

AVTO
Novosti
Novosti Preobrazba hibrida, ob katerem obmolknejo tudi dizli 8

Rav4 v novi generaciji preseneča oblikovno, prostorsko in med zavoji, v razredu SUV postaja ambasador hibridnega pogona, ki se tudi v...

AVTO
Novosti
Novosti Končno corolla za prvi zmenek - in še kaj več 10

Nova Toyota corolla je ohranila odlike, ki jih je negovala in pilila skozi več kot pol stoletja, hkrati pa postala vse prej kot...

FINANCE
Usodno o brexitu: britanski poslanci bodo izbrali – dogovor, odlog ali izstop brez dogovora

Pozor – po britanski zakonodaji trdi brexit ostaja privzeti scenarij, če parlament ne odloči drugače

FINANCE
Članki
Članki V VB odmeva pravno mnenje, ki ga vidijo kot dokaz proti sporazumu o brexitu 6

Kaj je premierka Mayeva včeraj izposlovala od EU, česa pa ne ... in kaj je iz tega izluščil državni pravobranilec Geoffrey Cox okoli...