(Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov (Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov Ekipa zanesenjakov, mladih računalničarjev, je ustvarila simulator vožnje, s katerim bodo avtomobilskim proizvajalcem pomagali razvijati rešitve v avtonomnih avtomobilih.
(Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil (Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil David Mitchell, podpredsednik digitalnih medijev in novih platform v AccuWeatherju, nam je pojasnil, kakšno vlogo bo vremenska napoved igrala v dobi avtonomnih avtov in kako bodo sploh priskrbeli potrebne informacije.
Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.

Prestižna oblačila odlično nosi

Čas branja: 2 min
14.04.2019  13:00
Volkswagen touareg 3.0 V6 TDI: v tretji generacijski izvedbi veliki Volkswagnov športni terenec na stežaj odpira vrata digitalizaciji in se opremlja s številnimi asistenčnimi sistemi.
Prestižna oblačila odlično nosi

Obveščaj me o novih člankih:  

Touareg je že v prvi generaciji leta 2002 zapeljal med prestižne znamke, z novo generacijo luksuznega SUV pa so šli pri Volkswagnu še korak dlje. Na prvi pogled morda ne obljublja revolucije, vseeno pa prinaša osvežen oblikovalski slog, ki se zgleduje tudi po drznem arteonu in t-rocu.

Kot se za vodilni Volkswagnov model spodobi, ne prinaša le več prostora, udobja in prestiža, ampak tudi tehnično dovršenost ter mnoge asistenčne sisteme. Pravo novost v duhu sodobnih časov pomeni popolnoma digitaliziran kokpit, notranjost pa je povsem v znamenju zaslonov. Na armaturni plošči poleg 12-palčnega, ki zamenjuje klasične merilnike, najdemo še 15-palčni, za dotik občutljiv zaslon na sredinski konzoli, ki je rahlo obrnjen k vozniku.

Voznik vsebino na njih nastavlja po lastnih željah, s tem so pri VW odpravili večino klasičnih stikal, ki so namenjena le še zagonu in ustavitvi motorja, upravljanju glasnosti multimedijske naprave in izbiri voznih načinov. Za touarega so na voljo trilitrski bencinski motor V6 TSI z 250 kilovati (340 konjskih moči) in trilitrski dizelski V6 TDI v različicah s 170 in 210 kilovati (231 in 286 konjskih moči), ki so povezani s samodejnim osemstopenjskim menjalnikom.

Ker je na seznamu želja najzahtevnejših kupcev danes tudi odlična vozna dinamika, se pri Volkswagnu niso ustrašili izziva. Na koncernski platformi MLB-evo so naredili avtomobil, ki se kljub dvema tonama suhe teže na cesti pelje kot osebno vozilo, po potrebi pa spleza v gamsov revir.

Bistvo vrhunske vozne dinamike prinašajo nekateri tehnični posladki, kot so štirikolesno krmiljenje, elektronsko-mehanski nadzor obeh prečnih stabilizatorjev in zračno vzmetenje, poseben terenski program pa touarega z elektroniko spreminja v pravega terenca. Serijska pri vseh različicah je namreč tudi zadnja generacija štirikolesnega pogona 4motion s sredinsko zaporo diferenciala in možnostjo izbire med petimi voznimi načini.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Evrsko gospodarstvo: rast zgolj zaradi storitev, saj se proizvodnja krči 15

Obseg aktivnosti v evrskih predelovalnih panogah se je februarja skrčil, in to prvič po juniju 2013

FINANCE
Članki
Članki Norveški paradržavni pokojninski sklad: umika se iz VW, namerava pa povečati naložbe na Otoku

Minulo poslovno leto za norveški paradržavni pokojninski sklad – podobno kot za številne druge pokojninske sklade – ni bilo najbolj...

FINANCE
Članki
Članki OECD občutno poslabšal napovedi, Italiji letos napoveduje recesijo 4

OECD je tokrat izdal vmesno napoved – to pomeni, da je pripravil napovedi le za največje članice, so pa med njimi trije iz peterice...

FINANCE
Članki
Članki Šef parlamenta: Premierka Mayeva ne more še enkrat pred parlament z istim dogovorom 4

Theresa May bi šla še v tretje prosit parlament, naj podpre izstopni dogovor – in to deset dni pred uradnim datumom za brexit. Vendar...