(Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov (Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov Ekipa zanesenjakov, mladih računalničarjev, je ustvarila simulator vožnje, s katerim bodo avtomobilskim proizvajalcem pomagali razvijati rešitve v avtonomnih avtomobilih.
(Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil (Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil David Mitchell, podpredsednik digitalnih medijev in novih platform v AccuWeatherju, nam je pojasnil, kakšno vlogo bo vremenska napoved igrala v dobi avtonomnih avtov in kako bodo sploh priskrbeli potrebne informacije.
Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.

BMW serije 3: sposobnost razvajati in zabavati

Čas branja: 2 min
12.04.2019  14:00
Nova serija 3 je občutno večja, vendar lažja, zmogljivejša in varčnejša. Poleg tega ni izgubila glavnih sposobnosti – razvajati in zabavati.
BMW serije 3: sposobnost razvajati in zabavati
Foto: Uroš Božin

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Sport Line dodaj
Uroš Božin dodaj
BMW dodaj
ALD Automotive dodaj

Limuzina, ki že štiri desetletja navdušuje in postavlja standarde vozne dinamike, navduši tudi v novi generaciji.

Sedma generacija je od predhodne kar 76 milimetrov daljša in 43 milimetrov širša. Kljub večjemu telesu je masa vozila manjša do 55 kilogramov. Paketi advantage, Sport Line" title="Sport Line">sport line, luxury line in M sport omogočajo natančno individualizacijo zunanjih linij. Za večji užitek v zavojih so ojačali strukturno togost karoserije, znižali težišče in poskrbeli, da je masa med premama porazdeljena v enakem razmerju (50 proti 50).

Voznikovo delovno okolje vključuje v standardni različici zaslon merilnikov velikosti 5,7 palca in osrednji prikazovalnik z diagonalo 8,8 palca. Za doplačilo bodo merilniki pred voznikom popolnoma digitalni (velikosti 12,3 palca), osrednji zaslon pa meri 10,25 palca. Del standardne opreme je notranja LED-osvetlitev.

Zaradi daljše medosne razdalje (za 41 milimetrov) je v zadnji vrsti več prostora za noge, lažje pa je tudi vstopanje v zadnji del potniškega prostora. Na sprednjih sedežih je več prostora v predelu ramen in komolcev. Prostornina prtljažnika je 480 litrov, dodatno pa uporabnost povečajo zložljiva naslonjala zadnjih sedežev v razmerju 40 proti 20 proti 40.

Med vožnjo nova trojka razkriva najboljšo uravnoteženost doslej. Poleg precej izboljšanega udobja je ostala natančen in izjemno lahkotno vodljiv avto. Precej boljša kot prej je tudi zvočna izolacija.

Pri motorjih večjih sprememb, vsaj do prihoda hibrida, ni. Zaradi skromne izbire lahko kot najboljši nakup poudarimo dizelsko 318 s 110 kilovati. Njena cena ni nizka, skoraj 40 tisočakov, a je podobna kot pri prestižnih tekmecih.

Foto: Uroš Božin

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Nasveti
Nasveti Zakaj je poslovni najem tako drag in kako nam pomaga pri ocenjevanju

Vsaka kategorija ima svoja merila, pomen stroškov pa je različen. V vsakem primeru pa velja, da je pametno sestavljen avto najboljši...

AVTO
Novice
Novice Grenke posledice brexita že vidne, izjemna toyota rav4 in usodna preobrazba BMW M5 3

Iztekajoč teden so pretresle novice o zaprtju dveh Hondinih tovarn, v Angliji in v Turčiji. Preudarni Japonci kot razloge odhod iz Evrope...

FINANCE
Nemčija je za las ušla recesiji. Kdo je poskrbel za to in kako naprej 80

Nemško gospodarstvo v zadnjem lanskem četrtletju ni zaznalo rasti, ker ni zaznalo niti upada, temveč stagnacijo, pa se je za las...

AVTO
Novice
Novice Dražji avti in naftni derivati, nov davek, pa še brexit je pred vrati

V tem tednu smo pisali predvsem o manj prijetnih premikih – analiziral sem cene avtomobilov v Sloveniji in ugotovil, da do tolikšne...

AVTO
Novice
Novice Razkrivamo, koliko vas bo stal dodaten davek na odjavljena vozila

Če ga ne boste uničili, boste dajatve za odjavljeni avto plačevali deset let!

AVTO
Novosti
Novosti Range rover evoque: športnim terencem v posmeh in bratom v ponos 9

Po cestah, makadamu in rekah Grčije smo se pognali z novim range roverjem evoquom, najprestižnejšim in najdražjim kompaktnim SUV ta hip.

AVTO
Novice
Novice Mali in prefinjeni range, Teslin napad na Evropo in električne melodije

Range rover je klasika, ki prevzame znova in znova. Kljub visoki ceni. Govorim o najmanjšem evoqu s katerim sem prevozil 600 kilometrov po...

AVTO
Novice
Novice Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

Konec vladavine Carlosa Ghosna ne razkriva le njegovih napak, ampak prikliče tudi spomine na izjemne dosežke supermenedžerja, ki je...