(Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov (Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov Ekipa zanesenjakov, mladih računalničarjev, je ustvarila simulator vožnje, s katerim bodo avtomobilskim proizvajalcem pomagali razvijati rešitve v avtonomnih avtomobilih.
(Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil (Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil David Mitchell, podpredsednik digitalnih medijev in novih platform v AccuWeatherju, nam je pojasnil, kakšno vlogo bo vremenska napoved igrala v dobi avtonomnih avtov in kako bodo sploh priskrbeli potrebne informacije.
Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.

Kia, izgovarjava imena brez cenenega prizvoka

Čas branja: 2 min
09.04.2019  20:55
Nova, že tretja generacija kie ceed prinaša kopico dobrih rešitev, zelo posrečen mozaik lastnosti – od tehnike, prostora, udobja do oblike – ter resnično dokazuje, da se je Kia otresla cenenega prizvoka iz preteklosti.
Kia, izgovarjava imena brez cenenega prizvoka

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Kia dodaj
ALD Automotive dodaj

Novi ceed je namreč temeljit in zelo evropski avto. Mersko je nekaj širši (1,8 metra) in nižji (1,45 metra) kot prej. Dolžina in medosje sta ostala enaka (4,31 oziroma 2,65 metra). Obenem se je skrajšal prednji previs ter izboljšala prostornost kabine in prtljažnika, ki s 395 litri sodi med največje v razredu.

Prostorsko je ceed predvsem v sprednjem delu velikodušen, v vse smeri, ergonomija je skoraj brezhibna. Tudi sedeža nista več prekratka kot v preteklosti. Zato je zelo dobra tudi ergonomija za armaturno ploščo, razdeljeno v dva dela – spodnjega sestavlja s klasičnimi stikali, zgornjega pa zaslon na dotik mer sedem ali osem palcev (velikost določa opremski paket). Kakovost izdelave je brez pripomb, plastika je izgubila vtis cenenosti, deluje kakovostno in lično.

Vzmetenje je, denimo, nastavljeno na udobje, kar pomeni dobro in dovolj tiho blaženje neravnin, obenem pa tudi nekaj več nagibanja v zavojih. A ker gre za klasično gnani ceed brez športnega predznaka, več športnosti niti nismo pričakovali. Volan ob tem deluje lahkotno, odziv s ceste je dober, sicer ne športno oster. Šeststopenjski ročni menjalnik ima nekoliko predolge hode, a je zadovoljivo natančen.

Pri motorjih pa skoraj ni dvoma. Litrski turbo bencinar ponuja prožnost, tiho delovanje, skromno porabo in precej ugodnejšo ceno kot dizelski stroj.

Cene ceeda se sicer začnejo že pod 15 tisočaki, a za dober paket motorja in opreme je treba odšteti vsaj 18 tisočakov. Najboljši paket se nam zdi različica 1.0 T-GDI LX edition za 18.500 evrov. Nekoliko visok je le njen najem, so izračunali v ALD Automotivu. Čeprav je ceed prejšnje generacije odlično ohranjal vrednost, poročajo v Kii na podlagi nemškega trga.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Kia ceed: nevsiljiva in izjemno dobra izbira 13

Vzporedni test: kia ceed 1.0 T GDI EX fresh in 1.4 T GDI LX edition

AVTO
Novosti
Novosti Šest elektrošokov z avtosalona v Ženevi

Električne novosti avtosalona v Ženevi, ki bodo krojile bližnjo in daljno prihodnost najhitreje rastočega avtomobilskega razreda.

AVTO
Nasveti
Nasveti Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? 10

Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu...

AVTO
Novosti
Novosti Kia ceed SW dvori z izdatnejšim prtljažnikom od razred večjih karavanov 11

Kijin sportswagon je zdaj naprodaj tudi na slovenskem trgu; za ceeda SW s 625 litrov velikim prtljažnikom boste s popusti odšteli najmanj...

AVTO
Novosti
Novosti Kia oblikovno osvežila in tehnično pomladila svoj prodajni hit 2

Kozmetične popravke sta zasenčila nova dizelska motorja; večji je serijsko opremljen z blagim hibridom in štirikolesnim pogonom; za...

AVTO
Novosti
Novosti Kiin golf za 120 Slovencev na mesec 5

Nova kia ceed se je pripeljala na slovenski trg. V celem sodobnejši, prostornejši in skladnejši Korejec evropske proizvodnje stane...

AVTO
Novice
Novice Avtomobili, ki jih lastniki vozijo več kot 15 let 21

Vozni parki držav so vse starejši, glavni razlog za to pa so vse bolj kakovostni avtomobili. Ameriška študija razkriva, katere modele...

AVTO
Novice
Novice Električna prelomnica: marca na Norveškem presegli mejnik 12

Norvežani so nesporno vodilni po prodaji električnih vozil. Marca je bila večina novih prodanih avtomobilov električna.