(Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov (Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov Ekipa zanesenjakov, mladih računalničarjev, je ustvarila simulator vožnje, s katerim bodo avtomobilskim proizvajalcem pomagali razvijati rešitve v avtonomnih avtomobilih.
(Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil (Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil David Mitchell, podpredsednik digitalnih medijev in novih platform v AccuWeatherju, nam je pojasnil, kakšno vlogo bo vremenska napoved igrala v dobi avtonomnih avtov in kako bodo sploh priskrbeli potrebne informacije.
Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.

Končno pravi cayenne

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
avtomobilska...   dodaj
BMW dodaj
Mercedes-Benz dodaj
Audi dodaj
 
Čas branja: 3 min
26.03.2019  21:45
Končno se lahko tudi Porschejev velikan pohvali s kupejevskim zadkom, ki mu odlično pristaja. Za dodatno mikavnost so mu oblikovalci nadeli še aktivni spojler. Na voljo bo s šest- in brutalnim osemvaljnim strojem, obetal pa naj bi se še turbo S E-hybrid z okoli 680 konjskimi močmi.
Končno pravi cayenne

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
Mercedes-Benz dodaj
Audi dodaj

Zadovoljiti potrebo po nečem novem, za kar nihče ni vedel, da lahko obstaja, je danes spretnost in vrlina. Da bi cayennu dodali kanček zapeljivosti in ga postavili nad tekmece BMW X6, Mercedes-Benz GLE kupe in Audi Q8, je Porsche svojemu športnemu terencu znižal streho in zaoblil zadnjico. Ali svet resnično potrebuje še enega hitrega športnega terenca, pri katerem so v imenu oblike žrtvovali nekaj uporabnosti? Pri Porscheju so o tem prepričani.

Kaj so spremenili?

Padajoča strešna linija oblikovno orjaka približa panameri in carreri ter ustvarja bolj dinamičen videz. Sam rob strehe je nižji za dva centimetra, zato pa sta ožja stebrička A in malenkost spremenjeno vetrobransko steklo. Nova zadnja vrata in skoraj dva centimetra širša koloteka ustvarjajo bolj mišičasto podobo. Manj praktična, vendar privlačnejša oblika cayenna ponuja prtljažnik s 625 litri prostornine. To je sicer 15 odstotkov manj od "običajnega" cayenna, vendar še vedno več od večine družinskih avtomobilov.

Serijsko bo kupe štirisedežnik, brezplačno pa bodo kupci lahko izbrali tudi petsedežno ureditev kabine. Da je na zadnjih sedežih dovolj prostora v predelu glave, so zadnje sedeže postavili tri centimetre nižje. Da se potniki zaradi manjših oken in nižjega sedenja ne bi počutili utesnjeno, bodo kupejevski cayenni serijsko opremljeni s panoramsko streho, ki meri več kot dva kvadratna metra. Če vam veliko pomeni, da je dobri dve toni težak cayenne coupe lažji, lahko doplačate streho iz ogljikovih vlaken.

Igra se z vetrom

Cayenne v elegantni večerni obleki se lahko pohvali s Porschejevo aktivno aerodinamiko (PCC). Ob adaptivnem strešnem spojlerju, ki ga najdemo na (klasičnem) cayennu v različici turbo, ima kupe še dodatni spojler, ki se skriva pod zadnjim oknom. V slogu carrere 911 se nad hitrostjo 90 kilometrov na uro samodejno dvigne za 135 milimetrov, ustvarja dodatno potisno silo na zadnji osi ter zmanjša porabo. Marsikdo se ob pogledu na kupejevske orjake zgraža, prodajne številke in vse večja izbira pa kažejo, da so kupcem všeč. V svetu športnih terencev se od konvencionalne večine razlikujejo, kar je vedno dobrodošlo.

Na trg maja, kaj pa cene?

Novi cayenne bo v avtomobilske salone prispel konec maja, od najbolj neučakanih kupcev pa že pobirajo naročila. Uvodoma bosta na voljo dve motorni različici. Vstopni model bo poganjal trilitrski šestvaljnik z 250 kilovati (340 konji) moči, na voljo pa bo še odbita turbo različica s štirilitrskim osemvaljnikom in 404 kilovati (550 konji) moči. Po pisanju medijev naj bi pozneje v ponudbo dodali še različico turbo S E-hybrid, ki v panameri proizvede 500 kilovatov (okoli 680 konjev) moči.

Cene še niso znane, glede na cene v Nemčiji pa bo v Sloveniji za šestvaljno različico treba odšteti dobrih 100, za turbo pa dobrih 200 tisoč evrov.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Norveški paradržavni pokojninski sklad: umika se iz VW, namerava pa povečati naložbe na Otoku

Minulo poslovno leto za norveški paradržavni pokojninski sklad – podobno kot za številne druge pokojninske sklade – ni bilo najbolj...

TRANS-LOG
Novice
Novice V primeru trdega brexita bi VB ublažila carinski postopek, da se izogne kolonam

Na Otoku je kar nekaj strahu, da bi, če bi Velike Britanije iz Unije izstopila brez dogovora, prišlo do kaotičnih razmer na mejah in bi...

FINANCE
Članki
Članki Imate posojilo z EURIBOR? Ravnokar ga pospešeno reformirajo 1

EURIBOR v takšni obliki, kot ga poznamo, morda kmalu ne bo več obstajal

FINANCE
Članki
Članki Tajni načrt britanske vlade za primer trdega brexita 21

Ker je le še 37 dni do datuma za britanski izstop iz EU, načrta, kako naj bi potekal, pa še ni, se vsi pripravljajo na brexit. Britanski...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (grafi) Naš največji izvozni trg je Nemčija - kateri pa so njeni?

In kako pomembni trgovinski partnerji Nemčije, ki je za Slovenijo največji izvozni trg, so ZDA, Kitajska in Velika Britanija?

FINANCE
Britanski poslanci vnovič zavrnili vse predlagane scenarije za brexit; privzeti scenarij ostaja trdi brexit, če ne bo drugačne odločitve 3

Britanski poslanci so odločali o štirih scenarijih - med njimi o članstvu VB v carinski uniji; kot je ponedeljkovo glasovanje pokazalo...

FINANCE
Članki
Članki Če bi prišlo do trdega brexita, bi z Easyjetom iz Ljubljane še lahko leteli tudi v Berlin? 2

Če bi morda prišlo do neurejenega britanskega izstopa iz EU – v Bruslju so v ponedeljek ta scenarij označili za vse verjetnejšega...