(Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov (Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov Ekipa zanesenjakov, mladih računalničarjev, je ustvarila simulator vožnje, s katerim bodo avtomobilskim proizvajalcem pomagali razvijati rešitve v avtonomnih avtomobilih.
(Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil (Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil David Mitchell, podpredsednik digitalnih medijev in novih platform v AccuWeatherju, nam je pojasnil, kakšno vlogo bo vremenska napoved igrala v dobi avtonomnih avtov in kako bodo sploh priskrbeli potrebne informacije.
Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.

Bavarski teden, visoke nagrade za delavce in poslovni rezultati

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
električna...   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
testi vozil   dodaj
 
Čas branja: 3 min
22.03.2019  20:26  Dopolnjeno: 23.03.2019 12:34
Visoke nagrade za delavce BMW, še višje pri Porscheju. Kaj razkrivajo bilance BMW, Audija in Forda ter katere težave mučijo ameriški Ford. Podrobno še o novem Volkswagnovem adutu – 4,11 metra dolgem T-crossu s ceno 16 tisočakov. Na naš trg je zapeljala mazda3, Tesla pa je razkrila novi model Y – analizirali smo cene in kaj vključujejo. Presenečeni boste nad triki Elona Muska.
Bavarski teden, visoke nagrade za delavce in poslovni rezultati

Obveščaj me o novih člankih:  

Avtomobilski proizvajalec BMW bo 81 tisoč zaposlenim v Nemčiji podelil letni bonus 9.175 evrov. p Ta bo tako višji kot pri kolegih iz Daimlerja (Mercedes-Benz) in Audija, dveh tekmecev na nemškem trgu luksuznih avtomobilov, poroča HLN, vendar nižji kot lani, ko so zaposlenim izplačali 9.455 evrov. Višji letni bonus bo letos podelil le Porsche, stuttgartski proizvajalec športnih in luksuznih avtomobilov, 25 tisoč zaposlenih bo namreč prejelo 9.700 evrov nagrade.

Uroš je v Münchnu obiskal poslovno konferenco BMW. Najprej je na kratko zapisal, kaj se dogaja z BMW, v zelo podrobnem analitičnem članku pa pojasnil, kaj vse je pretrgalo sanjski osemletni niz poslovanja te znamke.

Sklop o poslovanju avtomobilskih proizvajalcev v prejšnjem letu končujem z analizo Audijeve bilance. To je prizadela predvsem kazen v višini 800 milijonov evrov oktobra lani. Fordovo poslovanje pa kaže velike podobnosti z General Motorsom. Ameriška znamka namreč doma cveti, v Evropi in celo na Kitajskem pa veni.

Bili smo med prvimi, ki jim je BMW pokazal novega najmanjšega štirivratnega kupeja – serijo 2 grancoupe. Pred ogledom so nam sicer pobrali vse elektronske naprave, zato vam lahko pokažemo le uradni dražilnik in vrata, za katerimi se skrivajo najnovejše skrivnosti.

Za serijo 8 grancoupe pa nimamo niti tega. Ko je bil Uroš v Münchnu, sem si sam na Portugalskem ogledal bavarskega novinca, ki bo uradno predstavljen šele 19. junija. Takrat bomo lahko podrobneje pisali o njem. V Faru na jugu Portugalske sem preizkusil še novega oziroma osveženega BMW serije 7 ter popolnoma novega BMW serije 8 cabrio. O njiju bomo poročali aprila, prav tako zaradi embarga na objavo.

Matej je preizkusil novega volkswagna T-cross – to je majhen SUV z velikim prodajnim potencialom, ki bo s ceno 16 tisočakov in izrazito uporabnostjo kupce kradel tudi bratu golfu.

Uroš je povzel še analizo JBR Capitala, ki je pripravil lestvici ženevskih avtomobilov višjega cenovnega razreda, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.

Albina piše, da se pripravljajo nova trgovinska pogajanja med ZDA in EU, a to za zdaj pomembneje ne zmanjšuje negotovosti v zvezi z grožnjami ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da bo na evropski izvoz avtov v ZDA uvedel dodatne carine.

Predstavljamo novo teslo model Y – srednjerazredni SUV na osnovi modela 3. Obenem smo se podrobneje spustili v evropske oziroma nemške cene modela Y (te so znane, čeprav bo avto med kupci šele leta 2021), ki razkrivajo ne prav transparentne trike – ameriške imajo vgrajene prihranke, ki jih ustvarite s cenejšo energijo. Poleg tega so brez davka. Tesla za 35 tisočakov (model 3) tako dejansko ne obstaja.

Matej je na domačem asfaltu spoznal novo mazdo3 ter razkril podrobnosti cen in opremskih paketov novinke, ki se na trg odpravlja s precej drugačnimi vrednotami, tudi ceno, kot njena predhodnica.

Poglobil se je še v osveženo mazdo CX-3, ki je na sredini življenjskega cikla dobila kopico manjših popravkov. Poleg tega je preveril, kaj načrtuje nemški Volkswagen, ki za izboljšanje dobičkonosnosti potrebuje velike spremembe.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Elektro- in naftne evforije, Matejeve simpatije in prodajne peripetije

Tedensko pismo, polno zasukov, ženevskih novosti in napovedi, poslovnih premikov, zmag in porazov ter pomladnih dražljajev

AVTO
Novice
Novice Grenke posledice brexita že vidne, izjemna toyota rav4 in usodna preobrazba BMW M5 3

Iztekajoč teden so pretresle novice o zaprtju dveh Hondinih tovarn, v Angliji in v Turčiji. Preudarni Japonci kot razloge odhod iz Evrope...

AVTO
Novice
Novice Dražji avti in naftni derivati, nov davek, pa še brexit je pred vrati

V tem tednu smo pisali predvsem o manj prijetnih premikih – analiziral sem cene avtomobilov v Sloveniji in ugotovil, da do tolikšne...

AVTO
Novice
Novice Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

Konec vladavine Carlosa Ghosna ne razkriva le njegovih napak, ampak prikliče tudi spomine na izjemne dosežke supermenedžerja, ki je...

AVTO
Novice
Novice Turbulentno leto zarezalo v poslovanje BMW 9

Spremljamo letno tiskovno konferenco skupine BMW

AVTO
Novice
Novice Razkrivamo, koliko vas bo stal dodaten davek na odjavljena vozila

Če ga ne boste uničili, boste dajatve za odjavljeni avto plačevali deset let!

AVTO
Novosti
Novosti BMW žgečka z najmanjšim kupejem

Bili smo med prvimi, ki jim je BMW pokazal novega najmanjšega štirivratnega kupeja – serijo 2 grand coupe.

AVTO
Posel
Posel Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW 1

Prodaja v minulem letu je bila rekordna, dobiček iz poslovanja pa so znižali stroški novih meritev porabe in izpustov WLTP ter carine....