(Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov (Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov Ekipa zanesenjakov, mladih računalničarjev, je ustvarila simulator vožnje, s katerim bodo avtomobilskim proizvajalcem pomagali razvijati rešitve v avtonomnih avtomobilih.
(Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil (Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil David Mitchell, podpredsednik digitalnih medijev in novih platform v AccuWeatherju, nam je pojasnil, kakšno vlogo bo vremenska napoved igrala v dobi avtonomnih avtov in kako bodo sploh priskrbeli potrebne informacije.
Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.

Vrhunci Ženeve, balkanska evforija in kako prihraniti pri službenem avtu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtonomna vozila   dodaj
električna...   dodaj
avtomobilska...   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
testi vozil   dodaj
 
Čas branja: 3 min
08.03.2019  11:09
Ženeva v tem tednu gosti največje avtomobilske zvezde - serijske in konceptne, ki rišejo bližnjo prihodnost avtomobilske industrije. Preverite, kakšna bo. Bloomberg gre še dlje v članku, ki lastništvo avta postavlja v preteklik. Spremljal sem preobrazbo Mazde iz klasične v premijsko znamko, očiten je tudi cenovni preskok. Južno od nas pa ta hip vlada evforija, VW je namreč v tem delu Evrope napovedal gradnjo nove tovarne.
Vrhunci Ženeve, balkanska evforija in kako prihraniti pri službenem avtu

Obveščaj me o novih člankih:  

Smeh in solze nove mazde3, ki sem jo preizkušal v Lizboni. Smeh zaradi izjemnih voznih lastnosti, odličen izdelave, prelepega zadka … Solze pa zaradi cene, ki je poskočila za kar pet tisočakov, čeprav je njena dodana vrednost za najmanj toliko večja kot pri predhodnici.

Odličen zapis Bloomberga, ki pravi, da je lastništvo avtomobila lanska moda, in razkriva, kaj bo vrhunec uporabe avtomobilov kot prelomna točka pomenil za svetovno avtomobilsko industrijo.

S pomočjo upravljavca voznih parkov ALD Automotive smo preverili, kako lahko podjetja danes prihranijo pri najemu službenega avtomobila. Ugotovitve so zanimive.

To pa so novosti avtomobilskega salona v Ženevi, ki so pritegnile največ pozornosti.

Piëchov električni avto, ki ga bo mogoče napolniti v petih minutah. Konceptni avto švicarsko-nemškega podjetja je lep in električen, a njegova genialnost se skriva drugje.

Alfa Romeo je v Ženevi ukradla šov s privlačnim priključnim hibridom tonale. Pri Alfi z njim želijo diverzificirati svoj portfelj in ga v ponudbi uvrstiti pod stelvia. Tudi novinec je ime dobil po prelazu, retro oblika pa obuja spomine na znamkine čudovite avtomobile preteklosti.

To je nova mazda CX-30. Kompaktni SUV nekoliko nenavadne oznake je dejansko mazda3 na visokih petah. Umešča se med mazdi CX-3 in CX-5.

Audijev Q4 e-tron concept je dokaz, kako privlačna je lahko električna prihodnost. Električna motorja Q4 e-trona s skupno močjo 225 kilovatov bosta energijo črpala iz baterije zmogljivosti 82 kWh, ki bo zadoščala za 450-kilometrski doseg (po meritvah WLTP) med polnjenji, le polurno polnjenje zadostuje za do 80 odstotkov zmogljivosti baterije.

Bugatti la voiture noire pa je poslastica prve vrste. Unikaten primerek pomeni več kot le moderno interpretacijo starodobnega type 57 SC Atlantic" title="Atlantic">atlantica, saj bo filozofijo podjetja popeljal v novo dobo. Obenem je najdražji nov avto, ki je bil sploh kdaj naprodaj. Kupec je zanj odštel 16,5 milijona evrov.

Prestižen, a precej bolj množičen je mercedes-benz GLC v pomlad 2019 vstopa v osveženi različici. Kaj je novega pri uspešnem SUV srednjega razreda?

Med serijskimi novostmi Ženeve omenjamo še renaulta clia in peugeota 208, o katerih smo sicer pisali že v prejšnjih tednih.

Goodyear razkriva, kakšne gume bodo obuli samovozeči in leteči avtomobili prihodnosti. Te bodo omogočale vožnjo po cesti in hkrati tudi letenje vozila po zraku, pri čemer bi delovale kot propeler.

Države vzhodne Evrope, med njimi tudi Srbija in Makedonija, pa sanjajo o novi Volkswagnovi tovarni. Te je sprožil Volkswagen sam, ko je lani napovedal odprtje nove tovarne v tem delu Evrope.

Ženevski salon je prinesel tudi superfinaliste izbora svetovni avto leta 2019, v katerem Finance sodelujemo in glasujemo kot edini slovenski medij. Preberite, kateri avtomobili ostajajo v boju za priznanja.

Matej je analiziral poslovanje Tesle in ugotovil, da model 3 še ni njen rešitelj.

Jure pa se je spet zapodil v cene goriv in ugotovil, da bomo te lahko znova spremljali tudi na spletu.

Porsche je napovedal, da bo novi macan zgolj električen, kar potrjuje odločnost nemške športne znamke, da resno vstopi v novo dobo.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

Prvi polni teden v letu 2019 začenjamo z reportažo z avtomobilskega salona na Dunaju, obiskal sem ga prvič. Pišemo o slavju pri...

AVTO
Novice
Novice Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi

Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na...

AVTO
Novice
Novice Menedžer, ki je Audi postavil na prvo mesto, za volanom toyote rav4 in lexusa UX in nemška baterijska rana 1

Teden, poln ekskluzivnih vsebin, od prvega intervjuja s šefom slovenskega Audija, Slovenca v ozadju posla McLarna in Bahrain Meride,...

AVTO
Novice
Novice Podivjani SUV poskrbel za strmo rast Lamborghinija 2

Tudi italijanski Lamborghini je recept za rast našel v razredu SUV. Novi urus, luksuzno-športni terenec za vsakdanjo uporabo, je lani...

AVTO
Novosti
Novosti Razlogi, ki peugeotu 508 dvigajo samozavest 5

Morda je kriva oblika, morda poslovni rezultati skupine PSA ali pa kaj drugega. Peugeot že dolgo ni bil tako samozavesten v razredu, ki...

AVTO
Novice
Novice Pregled in prednosti priključnih hibridov, goljufije z DDV, izjemna toyota rav4 in švedsko presenečenje

Razburljiv teden končujemo s podrobno raziskavo slovenskega trga priključnih hibridov – ogledate si lahko popolno ponudbo, cene,...

AVTO
Novice
Novice Novi rekordi Tesle, tokrat pri bolniških 7

Lani so delavci v Teslinih tovarnah zaradi bolnišk v povprečju manjkali 66 dni.

AVTO
Novice
Novice Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Vroče poletno pismo s kopico novosti, nasvetov, ocen novih avtomobilov in poslovnih novic iz avtoindustrije