Avto

Alfa s priključnim hibridom v Ženevi ukradla šov

Alfa Romeo je v Ženevi pokazala, da lahko tudi priključni hibrid v obliki križanca privlači poglede.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
06.03.2019 18:35
Čas branja: 2 min

Ob najbolj odbitih konceptih in najdražjih športnih lepotcih, ki so stalnica vsakega avtomobilskega salona v Ženevi, je letos nesporno glavna tema elektrifikacija. Vanjo se podaja tudi italijanska Alfa Romeo, ki je razkrila konceptno vozilo kompaktnega križanca tonale. Pri Alfi z zadnjim želijo diverzificirati svoj portfelj in ga v ponudbi uvrstiti pod stelvia. Tudi novinec je ime dobil po prelazu, retro oblika pa obuja spomine na znamkine čudovite avtomobile preteklosti.

V družbo BMW X1 in audija Q3

Enaindvajsetpalčna platišča spominjajo na številčnico starih telefonov in na Alfin športni avto 33 stradale iz šestdesetih let. Sprednji žarometi so sodobna interpretacija tistih na breri in alfi SZ. Tehnične podrobnosti so zavite v tančico skrivnosti. Jasno pa je, da je tonale zamišljen kot priključni hibrid. Pri znamki načrtujejo do konca leta 2022 predstaviti šest priključnih hibridov, in kot kaže, bo tonale le eden izmed njih. Prvi Alfin kompaktni križanec družbo postavlja v središče danes najhitreje rastočega razreda avtomobilov.

Notranjost je prikrojena vozniku, razporeditev kabine pa ponuja dovolj prostora štirim odraslim potnikom. Čeprav ima koncept le štiri sedeže, jih bo imel serijski model najbrž pet. Merilnike prikazuje 12,3-palčni zaslon, sredinski multimedijski zaslon na dotik pa meri 10,25 palca. Manjša zaslona z LED-osvetlitvijo, ki kažeta nastavitev temperature, sta na sredini zračnikov.

Na ceste konec 2020

Koncept uteleša bistvo italijanske umetnosti s pomočjo večnih oblin kiparstva. Sestavlja ga edinstven s čustvi prežet italijanski slog, združen z užitkom v vožnji. Tanki žarometi in sredinsko srce so zasnovani v obliki črtke T. Osrednje, trikotne zračne reže bodo poskrbele za nekaj praskanj po glavi pri nameščanju registrske oznake. Kot pri drugih projektih je Alfa Romeo tudi pri konceptu poskrbela za človeški dotik. Zadnje luči spominjajo na podpis umetnika. Serijska različica bo po zagotovilih Alfe močno podobna konceptu. Na ceste naj bi zapeljala konec leta 2020.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Po letih čakanja je, tudi v Slovenijo, zapeljal Alfa Romeov kompaktni križanec tonale
Avto
AvtoAndraž Zupančič Po letih čakanja je, tudi v Slovenijo, zapeljal Alfa Romeov kompaktni križanec tonale 2

Na slovenski trg je zapeljala nova alfa romeo tonale. Pri nas bo na voljo s petimi paketi opreme, osnovna cena tako hibrida kot dizelske različice pa je 31.490 evrov.

FINANCE
Avto
Ko smo nanjo že skoraj pozabili, se je vrnila večno usodna alfa
Avto
AvtoUroš Božin Ko smo nanjo že skoraj pozabili, se je vrnila večno usodna alfa 5

Po letih tišine se na sceno z novim športnim terencem vrača Alfa Romeo. Se bo slovita italijanska znamka z vročo novinko tonale rešila iz težkega položaja?

Slovenija
Varnost bioloških zdravil
Medicina danes
SlovenijaDr. Nataša Smrekar* Varnost bioloških zdravil

Kronična vnetna črevesna bolezen (KVČB) je povezana z visoko stopnjo obolevnosti kot tudi bolnišničnega zdravljenja. Bolniki z zmerno do težko potekajočo boleznijo pogosto potrebujejo sistemsko imunosupresivno zdravljenje, kar poveča tveganje za resne in oportunistične okužbe, kot tudi za pojav rakavih obolenj in presnovnih bolezni. Pri izbiri zdravila nas tako poleg učinkovitosti in hitrosti delovanja vse bolj zanima tudi njihova varnost. Primerjalnih analiz o varnosti med različnimi zdravili sicer ni, največ podatkov dobimo iz registrov, populacijskih kohortnih študij in kliničnih raziskav.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
Aktualno
Evolucija bioloških zdravil pri zdravljenju KVČB
Medicina danes
AktualnoVesna Tomaževič Evolucija bioloških zdravil pri zdravljenju KVČB

Sodobni cilj zdravljenja kronične vnetne črevesne bolezni je globoka remisija (popolna odsotnost simptomov z normalizacijo vnetnih kazalcev in zacelitvijo sluznice). Med drugim je to rezultat tudi razvoja bioloških zdravil, ki so s svojo učinkovitostjo dvignila pričakovanja in standarde zdravljenja, nam je povedal dr. David Drobne s Kliničnega oddelka za gastroenterologijo v UKC Ljubljana.

FINANCE
Avto
Kondicija znamk Stellantisa: močna Jeep in Peugeot, negotovost za Alfa Romeo, slovo za Lancio?
Avto
AvtoMiloš Milač Kondicija znamk Stellantisa: močna Jeep in Peugeot, negotovost za Alfa Romeo, slovo za Lancio? 2

Novi avtomobilski velikan Stellantis, ki bo z družitvijo PSA Peugeot Citroëna in Fiat Chryslerja nastal konec prvega četrtletja letos, bo imel kar 14 blagovnih znamk. Preverili smo, v kakšni kondiciji so znamke in katere imajo velik, katere pa skromen potencial.

FINANCE
Avto
Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe
Avto
AvtoMiloš Milač Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe 9

December je bil za trgovce novih avtomobilov tretji najslabši mesec prejšnjega leta, če štejemo le upad glede na isti mesec predlanskim. Zmanjšanje prodaje je bilo kar 47,6-odstotno, registriranih je bilo le 2.348 avtomobilov.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)