Avto

(video) Takšne gume bodo obuli samovozeči in leteči avti prihodnosti

Guma bi omogočala vožnjo po cesti in hkrati tudi letenje vozila po zraku, pri čemer bi delovala kot propeler.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

05.03.2019 11:18
Dopolnjeno: 06.03.2019 13:23
Čas branja: 2 min

V drzno prihodnost samovozečih, celo letečih avtomobilov se je spustil tudi gumarski velikan Goodyear. Na ženevskem avtosalonu, ki je danes odprl vrata za sedmo silo, je namreč predstavil konceptno avtomobilsko gumo AERO, ki bo namenjena takšnim vozilom.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Po besedah inženirjev gumarskega velikana guma AERO pomeni mejnik v razvoju avtonomnih letečih vozil. Zasnovana je kot multimodalni nagibni rotor, ki omogoča vožnjo po cesti in hkrati tudi letenje vozila po zraku, pri čemer bi gume delovale kot propelerji.

Nameščena v klasičnem položaju bi služila kot pogonski sklop za prenos in absorbiranje sil na cesto in z nje, v položaju za letenje pa bi delovala kot pogonski sistem za zanesljivo zagotavljanje vzleta vozila. V Goodyearu še pojasnjujejo, da bi napere edinstvene brezzračne gume na cesti zagotavljale zadostno oporo in nosile težo avtomobila, v položaju za letenje pa bi služile kot lopatice rotorja, namenjenega vzletanju.

Nepnevmatska zgradba gume bi bila dovolj prožna, da bi med cestno vožnjo blažila sunke, in hkrati dovolj močna, da bi se lahko vrtela s hitrostjo, ki rotorjem omogoča vertikalni dvig. Obenem bi z uporabo magnetne sile konceptna guma AERO zagotavljala pogon brez trenja, kar bi omogočalo dovolj velike hitrosti vrtenja za vožnjo po cesti ter vzlet in letenje po zraku.

S pomočjo optičnih senzorjev na osnovi svetlobe bi spremljala razmere na cesti ter obrabo in brezhibnost lastne sestave. V konceptno gumo AERO bi bil vgrajen tudi procesor z umetno inteligenco, ki bi podatke optičnih senzorjev združeval s podatki, pridobljenimi v komunikaciji vozila z infrastrukturo in z drugimi vozili, jih analiziral in priporočil določen potek ukrepanja. Tako bi se vozilo prilagodilo letenju ali cestni vožnji, morebitne težave v povezavi z gumami pa bi bile rešene, še preden bi do njih prišlo.

Sanje? Za zdaj ja. Kljub temu pa v Goodyearu trdijo, da so nekatere njene lastnosti, kot sta brezzračna struktura ter inteligenčna zmogljivost, že del nadaljnjega razvoja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Test zimskih gum: na katere računati in na katere ne
Avto
AvtoAndraž Zupančič Test zimskih gum: na katere računati in na katere ne 10

Danes je trg z gumami več kot bogat, saj lahko vsak kupec najde nekaj primernega za svoje vozilo in za svoj žep. A včasih preobsežna ponudba povzroči tudi nekaj negotovosti pri kupcih, zato v takih trenutkih pride še kako prav vsaka pomoč. Natančni in verodostojni testi zimskih gum, ki jih izvajajo skupaj avto-moto zveze različnih evropskih držav, ponujajo verodostojen vpogled v razvoj gum. Tudi letos je bil AMZS del teh preskusov zimskih gum.

Moje finance
Nakup
Zimske gume: kako jih izbrati in kaj sporočajo testi
FINANCE
Transport in logistika
(video) Tako avtoindustrija z denarjem in povezavami potiska naprej startap TuSimple za razvoj samovozečih tovornjakov
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija (video) Tako avtoindustrija z denarjem in povezavami potiska naprej startap TuSimple za razvoj samovozečih tovornjakov

V startup TuSimple so avtomobilske in transportne korporacije investirale že več kot pol milijarde evrov; z razvojem omrežja avtonomnih tovornjakov hočejo preoblikovati logistično industrijo

Moje finance
Razno
Optični internet ne mara ozkih grl
Moje finance
RaznoSrečko Korber Optični internet ne mara ozkih grl

Hitrost interneta na optiki lahko izkoristimo le, če v naši domači mreži ni ozkih grl. Katera so in kako si lahko pomagamo?

FINANCE
Avto
Spredaj kot sodoben osebni avto, zadaj pa pogoltne dve evropaleti
Avto
AvtoBoštjan Paušer Spredaj kot sodoben osebni avto, zadaj pa pogoltne dve evropaleti 3

Volkswagen caddy pete generacije je nov dobesedno od nog do glave – večji, udobnejši, varnejši in digitaliziran.