Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Grenke posledice brexita že vidne, izjemna toyota rav4 in usodna preobrazba BMW M5

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 3 min
22.02.2019  08:48
Iztekajoč teden so pretresle novice o zaprtju dveh Hondinih tovarn, v Angliji in v Turčiji. Preudarni Japonci kot razloge odhod iz Evrope sicer ne navajajo brexita ali denimo slabotnega turškega trga, menimo da gre zgolj za previdno komunikacijo. Na drugi strani Atlantika se odvija saga o carinah na evropske avtomobile, kaj napovedujejo rezultati Trumpove preiskava o nacionalni varnosti? Pismo vam prinaša še vpogled v novosti na slovenskem trgu, izjemno vročo toyoto rav4, mercedes-benz razreda B in fiatov crossover 500X ter reportažo iz bele Pokljuke z BMW xDrive modeli. Poročamo še o rezultatih Renaulta, dve privlačnih konceptih in podražitvi tehničnih pregledov.
Grenke posledice brexita že vidne, izjemna toyota rav4 in usodna preobrazba BMW M5

Obveščaj me o novih člankih:  

Japoncem je prekipelo, Honda bo zaprla svoji edini evropski tovarni. Japonska Honda se leta 2021 umika iz Evrope in Turčije. Zaprla bo namreč kar dve tovarni, v britanskem Swindonu in v turškem Gebzeju, v obeh tovarnah izdeluje model civic. Zreški GKN Driveline Slovenija doslej ni zaznal večjega upada dobav v Turčijo.

Britanska avtoindustrija na pragu druge smrti. Britanska industrija je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja doživela prvi, skorajda usodni udarec, ki so ga rešile tuje znamke. Drugi prihaja z Brexitom, čeprav Japonci ob slovesu izpostavljajo druge razloge.

Za volanom novega BMW M5, inteligentno preobrazba nekdanjega limuzinskega dirkača. M5 je izjemno hiter, obvladljiv in še vedno zabaven avto, ki se pomika v razred superšportnikov. Kako dober, zabaven in zahteven je novi M5 in kaj ima skupnega s kangalom, anatolskim ovčarjem iz Turčije?

Matej je v četrtek v domačem okolju spoznal novo toyoto rav4, enega redkih avtov ki v teh časih povzroča čakalne vrste. Kljub povprečni ceni 36 tisoč evrov je Toyotin distributer pri nas v le nekaj dneh prodal skoraj sto avtomobilov oziroma četrtino letnega načrta.

O novi toyoti rav4 smo pisali že decembra lani, kot prvi smo jo spoznali na testnih vožnjah izbora svetovni avto leta v Los Angelesu. Ob odločnem Japoncu tudi Uroš ni ostal ravnodušen, preizkusil ga je pretekli mesec na evropski premieri v Španiji.

Dan kasneje se je odpravil na belo Pokljuko na BMWjev dogodek xDrive, kjer je na različne načine spoznaval zmogljivosti njihovega štirikolesnega pogona. Čakalo pa ga je še posebno presenečenje.

Mestni križanec fiat 500X ima prenovljen videz, novo tehnologijo in motorje. Slovencem je na voljo za najmanj 17.590 evrov.

Na slovenske ceste je zapeljal novi mercedes-benz razreda B s tehniko in zasnovo razreda A, a precej bolj velikodušno prostornostjo in podobnimi cenami; v primerjavi s predhodnikom je tudi precej bolj skladen.

Ameriško ministrstvo za trgovino je predsedniku Donaldu Trumpu predalo poročilo o vplivu uvoza in carin na državno varnost. S tem se je končala preiskava, ki jo je ministrstvo začelo maja lani na Trumpovo pobudo.

Albina je preverila različne scenarije in ugotovila, da je Trumpova grožnja s carinami vse večja.

S 1. marcem tehnični pregledi dražji za približno tri odstotke. Primer podražitve s 1. marcem: takrat se bodo v povprečju za tri odstotke oziroma za nekaj več kot evro podražili tehnični pregledi. Denimo: tehnični pregled za osebno oziroma tovorno vozilo z maso do 2,5 tone je doslej stal 33,97 evra, po novem bo 34,99 evra.

Francoskemu avtomobilskemu proizvajalcu Renaultu je po rekordnem predlanskem letu v 2018 upadel dobiček. Renault je objavil prve poslovne rezultate po aretaciji nekdanjega prvega moža Carlosa Ghosna na Japonskem, vendar se z njimi ne more pohvaliti.

Vpogled v notranjost prve električne škode. Nova platforma koncepta vision iV omogoča prostorno in futuristično zasnovo notranjega prostora, združuje visoko uporabnost in funkcionalno ergonomijo.

O prvi električni škodi v obliki koncepta E, vision iV je njegova nadgradnja, smo pisali že lani, ko je konceptna škoda obiskala Slovenijo.

Ami one concept je električno vozilo, prilagojeno urbanem življenju v nenehnem gibanju. V dolžino meri dvosedežnik le 2,5 metra, kar pomeni, da je slabih 20 centimetrov krajši od smarta fortwo. Baterija omogoča doseg 100 kilometrov, največja hitrost je 45 kilometrov na uro. Na javni polnilni postaji se v celoti napolni v dveh urah.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Dražji avti in naftni derivati, nov davek, pa še brexit je pred vrati

V tem tednu smo pisali predvsem o manj prijetnih premikih – analiziral sem cene avtomobilov v Sloveniji in ugotovil, da do tolikšne...

AVTO
Novice
Novice Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

Konec vladavine Carlosa Ghosna ne razkriva le njegovih napak, ampak prikliče tudi spomine na izjemne dosežke supermenedžerja, ki je...

AVTO
Novice
Novice Razkrivamo, koliko vas bo stal dodaten davek na odjavljena vozila

Če ga ne boste uničili, boste dajatve za odjavljeni avto plačevali deset let!

FINANCE
Nemčija je za las ušla recesiji. Kdo je poskrbel za to in kako naprej 80

Nemško gospodarstvo v zadnjem lanskem četrtletju ni zaznalo rasti, ker ni zaznalo niti upada, temveč stagnacijo, pa se je za las...

FINANCE
Francoske Butale: pred protestnike zaradi revščine s plačo 15 tisoč evrov na mesec 95

Macronovo predsedovanje in njegove poteze niti »v Sloveniji ne bi bili mogoči«.

OK & EN
Novice
Novice (krajše) Kako neživljenjski so predpisi o upepeljevanju delov človeškega telesa 2

Oktobra smo poročali o nesmiselnih predpisih za ravnanje z odpadki človeškega izvora. Dele teles morajo bolnice voziti v tuje...

AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
Novice
Novice Elektro- in naftne evforije, Matejeve simpatije in prodajne peripetije

Tedensko pismo, polno zasukov, ženevskih novosti in napovedi, poslovnih premikov, zmag in porazov ter pomladnih dražljajev