Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Vpogled v notranjost prve električne škode

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
21.02.2019  15:45
Nova platforma omogoča prostorno in futuristično zasnovo notranjega prostora, združuje visoko uporabnost in funkcionalno ergonomijo.
Vpogled v notranjost prve električne škode

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Škoda bo na sejmu v Ženevi razkrila študijo svojega prvega električnega avtomobila. Koncept vision iV je prvi korak v smeri električne mobilnosti. Prva skica notranjosti razkriva rešitve v prvem Škodinem vozilu, izdelanem na Volkswagnovi modularni platformi za električni pogon (MEB). Ta ne predvideva sredinskega tunela, zato so Škodini oblikovalci platformo izkoristili za futuristično, prostorno in inovativno zasnovo notranjosti.

Vision iV zato med voznikom in sovoznikom ponuja veliko odlagalnega prostora, nad katerim je lahko dosegljiva sredinska konzola. Tu je prostor za dva mobilna telefona, ki se brezžično povežeta z multimedijskim sistemom in se indukcijsko polnita. Instrumentna plošča je zasnovana v dveh višinah, njena oblika in okrasni šiv pa sledijo linijam zunanjosti vozila. Velik prostostoječi zaslon navidezno lebdi na sredini nad instrumentno ploščo, pred njim pa je površina za roko, s katero voznik z dotikom upravlja zaslon. Volan ima dva kraka, namesto Škodinega logotipa pa so dodali napis Škoda z ločenimi črkami.

V prihodnjih štirih letih bo Škoda za alternativne pogone in nove storitve namenila približno dve milijardi evrov, do konca leta 2022 pa bodo predstavili deset elektrificiranih modelov. Vision iV je štirivratni crossover kupe, ki kombinira atletsko karoserijo, 22-palčna aerodinamično zglajena platišča, občutno razširjene blatnike ter kupejevsko strešno linijo. Stranski profil prekrivajo čiste površine brez vratnih kljuk. Kamere, ki so zamenjale tradicionalna ogledala, spominjajo na plavuti morskega psa.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Računsko sodišče EU ima več pomislekov o učinkih Junckerjevega naložbenega sklada

Računsko sodišče EU priznava, da je evropski sklad za strateške naložbe EFSI, ki se ga je prijel naziv Junckerjev sklad, zagotovil...

FINANCE
Članki
Članki Pri Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo 4

Analitiki Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo, tudi če bodo podatki za zadnje lansko četrtletje, ki bodo objavljeni...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (grafi) Naš največji izvozni trg je Nemčija - kateri pa so njeni?

In kako pomembni trgovinski partnerji Nemčije, ki je za Slovenijo največji izvozni trg, so ZDA, Kitajska in Velika Britanija?

FINANCE
Članki
Članki Italija je v zadnjem lanskem četrtletju zdrsnila v recesijo 11

Statistični podatki so danes pokazali še, da je v zadnjem lanskem četrtletju evrski BDP zrasel enako kot četrtletje prej – za 0,2...

FINANCE
Članki
Članki Times: Vlada premierke Mayeve z denarjem snubi laburiste, da bi podprli dogovor za brexit 3

Britanska vlada razmišlja o različnih poteh, kako bi zagotovila dovolj podpore, da bi parlament podprl izstopni dogovor, ki bi VB...

FINANCE
Članki
Članki Premierka Mayeva: Potrebujemo še malo več časa 15

Britanska premierka pravi, da potrebuje nekaj dodatnega časa za pogajanja z Evropsko unijo, in poziva, da je treba ohraniti mirne živce

FINANCE
Članki
Članki Bruselj predlaga, da za davčne spremembe ne bi bilo več potrebno soglasje 11

Tako bi po oceni evropske komisije lahko zagotovili učinkovitejše in bolj demokratično odločanje na tem področju