Avto

Vpogled v notranjost prve električne škode

Nova platforma omogoča prostorno in futuristično zasnovo notranjega prostora, združuje visoko uporabnost in funkcionalno ergonomijo.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
21.02.2019 15:45
Čas branja: 1 min

Škoda bo na sejmu v Ženevi razkrila študijo svojega prvega električnega avtomobila. Koncept vision iV je prvi korak v smeri električne mobilnosti. Prva skica notranjosti razkriva rešitve v prvem Škodinem vozilu, izdelanem na Volkswagnovi modularni platformi za električni pogon (MEB). Ta ne predvideva sredinskega tunela, zato so Škodini oblikovalci platformo izkoristili za futuristično, prostorno in inovativno zasnovo notranjosti.

Vision iV zato med voznikom in sovoznikom ponuja veliko odlagalnega prostora, nad katerim je lahko dosegljiva sredinska konzola. Tu je prostor za dva mobilna telefona, ki se brezžično povežeta z multimedijskim sistemom in se indukcijsko polnita. Instrumentna plošča je zasnovana v dveh višinah, njena oblika in okrasni šiv pa sledijo linijam zunanjosti vozila. Velik prostostoječi zaslon navidezno lebdi na sredini nad instrumentno ploščo, pred njim pa je površina za roko, s katero voznik z dotikom upravlja zaslon. Volan ima dva kraka, namesto Škodinega logotipa pa so dodali napis Škoda z ločenimi črkami.

V prihodnjih štirih letih bo Škoda za alternativne pogone in nove storitve namenila približno dve milijardi evrov, do konca leta 2022 pa bodo predstavili deset elektrificiranih modelov. Vision iV je štirivratni crossover kupe, ki kombinira atletsko karoserijo, 22-palčna aerodinamično zglajena platišča, občutno razširjene blatnike ter kupejevsko strešno linijo. Stranski profil prekrivajo čiste površine brez vratnih kljuk. Kamere, ki so zamenjale tradicionalna ogledala, spominjajo na plavuti morskega psa.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
PMM
Mercedesov električni dostavnik bo dobil novo tehnično osnovo
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBoštjan Paušer Mercedesov električni dostavnik bo dobil novo tehnično osnovo

Pri Mercedes-Benzu so napovedali novo osnovo za električnega esprinterja, ki bo zaradi svoje velike prilagodljivosti omogočala veliko število različic in nadgradenj ter razširila uporabo električnih vozil.

FINANCE
PMM
(Prihodnost mobilnosti) Zakaj po koroni svet nikoli ne bo več takšen, kot je bil
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMarko Javornik (Prihodnost mobilnosti) Zakaj po koroni svet nikoli ne bo več takšen, kot je bil 4

Mogočna avtoindustrija in ponudniki javnega prevoza so se v preteklosti spretno izogibali pravi digitalizaciji, zdaj so se znašli v zatišju pred viharjem

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
PMM
Citroën je elektrificiral dostavnega berlinga
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBoštjan Paušer Citroën je elektrificiral dostavnega berlinga

Citroën predstavlja ë-berlingo van, električno različico svojega lahkega gospodarskega vozila, ki bo v prodajne salone zapeljala v drugi polovici leta 2021; ob 800-kilogramski nosilnosti bo omogočal doseg do 275 kilometrov

FINANCE
Manager
Televizorji – majhen napredek ali kaj več?
Manager
ManagerMatjaž Ropret Televizorji – majhen napredek ali kaj več?

Mikro in mini LED, podobno se sliši, a je drugačna tehnologija - in tudi cene.

FINANCE
Okolje & energija
Distributerji elektrike so ocenili porabo do leta 2030
FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)