Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

S 1. marcem tehnični pregledi dražji za približno tri odstotke

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
promet   dodaj
avtomobilska...   dodaj
 
Čas branja: 1 min
18.02.2019  20:19  Dopolnjeno: 19.02.2019 08:02
Primer podražitve s 1. marcem: takrat se bodo v povprečju za tri odstotke oziroma za nekaj več kot evro podražili tehnični pregledi. Denimo: tehnični pregled za osebno oziroma tovorno vozilo z maso do 2,5 tone je doslej stal 33,97 evra, po novem bo 34,99 evra.
S 1. marcem tehnični pregledi dražji za približno tri odstotke
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
promet   dodaj
avtomobilska industrija   dodaj

Potem ko je bil minuli petek v uradnem listu objavljen novi pravilnik o določitvi cen tiskovin, obrazcev, tablic in določenih storitev v postopkih s področja varnosti cestnega prometa, so večinoma takoj začele veljati višje cene za različna potrdila oziroma obrazce. Nekatere cene se bodo zvišale šele s 1. marcem - in sicer gre za cene tehničnega pregleda vozila ter pregleda tehnične brezhibnosti vozil v cestnem prometu. Nekatere cene pa ostajajo nespremenjene.

  • Primer takojšnje podražitve: za vozniško dovoljenje je bilo treba doslej plačati 3,27 evra, obrazec po novem stane 7,23 evra.
  • Primer podražitve s 1. marcem: takrat se bodo v povprečju za tri odstotke oziroma za nekaj več kot evro podražili tehnični pregledi. Denimo: tehnični pregled za osebno oziroma tovorno vozilo z maso do 2,5 tone je doslej stal 33,97 evra, po novem bo 34,99 evra. Tehnični pregled za tovorno vozilo z maso nad 2,5 tone je doslej stal 42,80 evra, s 1. marcem se bo cena dvignila na 44,08 evra.
  • Primer nespremenjene cene: denimo, registrska tablica dimenzije 520 x 120 mm je doslej stala 9,32 evra, enako bo stala tudi po novem.

Celoten cenik je objavljen na povezavi na uradni list, na strani 801. Če želite preveriti dosedanje cene, pa so na voljo na tej povezavi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Pri Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo 4

Analitiki Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo, tudi če bodo podatki za zadnje lansko četrtletje, ki bodo objavljeni...

FINANCE
Članki
Članki Premierka Mayeva: Potrebujemo še malo več časa 15

Britanska premierka pravi, da potrebuje nekaj dodatnega časa za pogajanja z Evropsko unijo, in poziva, da je treba ohraniti mirne živce

FINANCE
Članki
Članki Bruselj predlaga, da za davčne spremembe ne bi bilo več potrebno soglasje 11

Tako bi po oceni evropske komisije lahko zagotovili učinkovitejše in bolj demokratično odločanje na tem področju

FINANCE
Članki
Članki Le še šest tednov do brexita, načrta še ni ... oznanjen pa je prvi ''brexitovski'' stečaj

Britanska premierka je minuli četrtek doživela še en poraz v britanskem parlamentu, posebno boleč je bil zato, ker so ji ga zadali kar...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar ste želeli vedeti o evropskih volitvah, pa niste imeli koga vprašati

Maja bomo evropski državljani spet volili poslance v evropski parlament; dokončnih odločitev o slovenskih kandidaturah še ni, smo pa...