Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
električna...   dodaj
testi vozil   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
goriva   dodaj
promet   dodaj
 
Čas branja: 4 min
15.02.2019  11:18
Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
električna mobilnost   dodaj
testi vozil   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
goriva   dodaj
promet   dodaj

To je letošnja izdaja lestvice najcenejših avtomobilov s štirikolesnim pogonom v Sloveniji. Eno od sporočil analize je, da so se ti v letu dni krepko podražili. Lani je deseti na lestvici stal 20 tisočakov, danes tri tisočake več.

Uroš je povzel analizo IHS Markita, ki je sestavil lestvico z deleži avtov, ki jih lastniki vozijo več kot 15 let. Ena od ugotovitev analize je, da so vozni parki držav vse starejši, glavni razlog za to pa so vse bolj kakovostni avtomobili.

Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.

Po štirih letih je Volkswagen osvežil poslovnega passata, ki prinaša skromen oblikovni, a velik tehnični preskok. Na našem trgu bo letošnjo jesen.

Ducati scrambler 1100: Gorazd pravi, da je vožnja z rumenim ducatijem lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.

Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje. Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek Združenih narodov (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.

Dacia duster je prava formula za preudarne kupce, pravi Matej, saj je tudi v drugi generaciji obdržala vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno. Duster je prinesel še kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 prestige tudi opremo, ki je pri romunu ni pričakoval.

Matej je preizkusil najcenejši avto s štirikolesnim pogonom v Sloveniji – le 3,7 metra dolgi suzuki ignis. Zanj je zapisal, da bo 3,7 metra dolgi avtomobilček za zmerno ceno stkal prijateljske vezi z raznimi pustolovci.

Precej nad ignisa se uvršča zmogljivi Nissanov srednjerazredni SUV X-trail, ki s prostornostjo, močnim dizlom, zmogljivim štirikolesnim pogonom in menjalnikom CVT odlično opravlja družinsko poslanstvo.

Uroševa ocena škode fabie combi, enega zadnjih karavanov nižjega razreda, ki je za nekoga z majhno garažo lahko prava odrešitev; vabi še z začetno ceno pod desetimi tisočaki.

Na splet so pricurljale slike, ki razkrivajo notranjost novega Škodinega malega športnega terenca z imenom kamiq.

V urbani džungli se odlično znajde tudi peugeot 2008, ki je od leta 2013 našel že več kot pet milijonov kupcev, od tega v Sloveniji skoraj pet tisoč.

Spremljali smo Volvovo poslovno konferenco, ki je ponudila vpogled v poslovanje Švedskega proizvajalca. Ta je lani krepko zrasel, a ob tem zarezal v dobiček.

Francoski Renault je lani dosegel prodajni rekord, slabše se je izkazal Nissan.Francosko-japonsko zavezništvo avtomobilskih proizvajalcev Renault, Nissan in Mitsubishi je lani prodalo skupno 10,76 milijona vozil, kar je 1,4 odstotka več kot predlanskim.

Albina je preverila, koliko bolj so zdaj zaupanja vredne meritve izpustov. »Zakonodaja se je izboljšala, a ostaja še vrsta izzivov,« je kratek povzetek Evropskega računskega sodišča.

Japonci so vnovič in koreniteje spremenili Mitsubishijev ASX. Med pogonskimi sklopi bo dvolitrski atmosferski bencinski motor, dizlov, kot kaže, ne bo več.

Septembra je skupini Fiat Chrysler uspelo prodati več vozil kot Fordu, kar se ni zgodilo že 11 let. Zaposleni so od leta 2009 v povprečju prejeli že več kot 29 tisoč dolarjev nagrad.

Se bodo pogonska goriva podražila tretjič zapored, se je spraševal Jure Ugovšek. Že v torek je bilo jasno. Cena neosvinčenega 95-oktanskega bencina se ni spremenila, liter na bencinskih servisih zunaj avtocest in hitrih cest še vedno stane 1,207 evra. Liter dizla pa se bo podražil za 0,2 centa, na 1,238 evra.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Menedžer, ki je Audi postavil na prvo mesto, za volanom toyote rav4 in lexusa UX in nemška baterijska rana 1

Teden, poln ekskluzivnih vsebin, od prvega intervjuja s šefom slovenskega Audija, Slovenca v ozadju posla McLarna in Bahrain Meride,...

AVTO
Novice
Novice Vrhunci Ženeve, balkanska evforija in kako prihraniti pri službenem avtu

Ženeva v tem tednu gosti največje avtomobilske zvezde - serijske in konceptne, ki rišejo bližnjo prihodnost avtomobilske industrije....

AVTO
Novosti
Novosti Razlogi, ki peugeotu 508 dvigajo samozavest 5

Morda je kriva oblika, morda poslovni rezultati skupine PSA ali pa kaj drugega. Peugeot že dolgo ni bil tako samozavesten v razredu, ki...

AVTO
Novice
Novice Pregled in prednosti priključnih hibridov, goljufije z DDV, izjemna toyota rav4 in švedsko presenečenje

Razburljiv teden končujemo s podrobno raziskavo slovenskega trga priključnih hibridov – ogledate si lahko popolno ponudbo, cene,...

AVTO
Novice
Novice Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

Prvi polni teden v letu 2019 začenjamo z reportažo z avtomobilskega salona na Dunaju, obiskal sem ga prvič. Pišemo o slavju pri...

AVTO
Novice
Novice V zadnjem letu največja podražitev avtov doslej v Sloveniji; pojasnjujemo, zakaj 2

Lani so se avtomobili pri nas podražili za povprečno pet odstotkov, kar je največja podražitev doslej; cene bodo v prihodnje še rasle,...

AVTO
Novice
Novice Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Vroče poletno pismo s kopico novosti, nasvetov, ocen novih avtomobilov in poslovnih novic iz avtoindustrije

AVTO
Novosti
Novosti Q4 e-tron concept: tako privlačna bo Audijeva električna prihodnost 16

Električna motorja s skupno močjo 225 kilovatov bosta energijo črpala iz baterije kapacitete 82 kWh, ki bo zadoščala za...