Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtonomna vozila   dodaj
promet   dodaj
Organizacija... dodaj
 
Čas branja: 1 min
13.02.2019  17:00  Dopolnjeno: 14.02.2019 06:24
Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek Združenih narodov (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje
Od leta 2020 bo v EU obvezen sistem za samodejno zaviranje v sili (AEBSO), ki bo poskrbel za samodejno zaviranje pred oviro pri hitrosti do 60 kilometrov na uro.

Obveščaj me o novih člankih:  

Po predlogu ZN, predstavljenem junija lani, bo sistem za samodejno zaviranje deloval do hitrosti 60 kilometrov na uro in bo torej namenjen reševanju življenj ter zmanjševanju števila trkov in materialne škode predvsem v mestnem in primestnem okolju. Z njim bodo v omenjenih državah, torej tudi v Sloveniji, od leta 2020 morala biti opremljena vsa nova osebna in lahka dostavna vozila, kar pomeni skupaj 19 milijonov avtomobilov (od tega štiri milijone na Japonskem in 15 milijonov v EU).

Obvezen sistem bo počasi izboljšal statistiko

Sistem za samodejno zaviranje v sili oziroma AEBS je danes vgrajen že v veliko serijskih avtomobilov, na preizkusnih trčenjih konzorcija EuroNCAP pa avtomobilom prinaša tudi dodatne točke in s tem boljšo varnostno oceno. Njegovo delovanje v praksi prinaša samodejno zaviranje pred ovirami, avtomobili ali pešci. Njegova vgradnja pa bo postopoma, z obnavljanjem voznega parka, občutno izboljšala statistiko nesreč v mestih, ki je leta 2016 v EU pokazala na 9.500 nesreč, od tega so bili kar v 40 odstotkih udeleženi pešci.

Obvezen le za nove avtomobile

Sistem bo obvezen le za nove avtomobile, registrirane od leta 2020, vgradnja v stare avtomobile pa ni predvidena. Združene države, Kitajska in Indija sodijo med večje trge, na katerih sistem ne bo obvezen.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Obseg novih naročil za nemško industrijo še kar upada, a ne v avtoindustriji

Konec prejšnjega leta, natančneje novembra, se je vrednost novih naročil za nemška industrijska podjetja, ki so pomemben partner tudi...

FINANCE
Članki
Članki Šef parlamenta: Premierka Mayeva ne more še enkrat pred parlament z istim dogovorom 4

Theresa May bi šla še v tretje prosit parlament, naj podpre izstopni dogovor – in to deset dni pred uradnim datumom za brexit. Vendar...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar ste želeli vedeti o evropskih volitvah, pa niste imeli koga vprašati

Maja bomo evropski državljani spet volili poslance v evropski parlament; dokončnih odločitev o slovenskih kandidaturah še ni, smo pa...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Leto 2019 bo prineslo skromnejšo rast slovenskega izvoza

Kaj so glavni slovenski izvozni proizvodi, zakaj je večina izvoza namenjena le na nekaj ključnih trgov -- in kakšna bo rast slovenskega...