Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Japonec, ki želi stopiti iz sence večjih bratov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 2 min
13.02.2019  00:01  Dopolnjeno: 13.02.2019 06:51
Japonci so vnovič in koreniteje spremenili Mitsubishijev ASX. Med pogonskimi sklopi bo dvolitrski atmosferski bencinski motor, dizlov, kot kaže, ne bo več.
Japonec, ki želi stopiti iz sence večjih bratov
Foto: Mitsubishi

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Mitsubishijev crossover ASX, ki so ga predstavili že davnega leta 2009 in je v proizvodnji od leta 2010, se ne predaja. Po več kot 1,32 milijona prodanih primerkih so se Japonci tokrat odločili za precej bolj temeljito prenovo. Obraz so v oblikovalskem studiu toliko spremenili, da bi marsikdo pomislil, da gre za povsem novi model. Skromnejši in bolj zadržan videz so zamenjali oglate linije, večje zračne reže in krom. Kot pri drugih modelih so smernike ločili od LED-žarometov in so zdaj na odbijaču skupaj z meglenkami.

Oblikovno ob bok modelu eclipse cross

Samozavesten nastop in dodaten odmerek robustnosti ga postavljajo ob bok večjemu modelu eclipse cross. V zadnjem delu so linije precej bolj znane. Žarometi zdaj svetijo v LED-tehnologiji, dodatno zaščito so namenili odbijaču. ASX je postavljen na podvozje večjega outlanderja. Kljub isti medosni razdalji (267 centimetrov) je krajši, ožji in nižji, a okretnejši in primernejši za mestna središča.

Dodatno bo na voljo v rdeče diamantni, energično sončni oranžni in prefinjeni rjavi. V notranjosti so povečali osrednji zaslon, ki zdaj meri osem palcev. Bolje opremljeni modeli bodo imeli navigacijsko napravo tomtom, z internetno povezavo in pametnim telefonom pa bo mogoče spremljati dogajanje v prometu v realnem času. Pri Mitsubishiju pripravljajo še aplikacijo za pametne telefone, ki bo prikazovala število prevoženih kilometrov, hitrost, količino goriva in najbližje bencinske postaje ter opozarjala na intervale servisov.

Brez dizla

Med pogonskimi sklopi bo dvolitrski atmosferski bencinski motor, ki bo povezan s petstopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa boste lahko izbrali brezstopenjski samodejni menjalnik (CVT) s športnim načinom. Podrobnosti v podjetju niso razkrili, v outlanderju enak motor proizvede 110 kilovatov (149 konjskih moči) in 195 newtonmetrov navora. Na voljo bo z dvo- in štirikolesnim pogonom. Kot smo že pisali, se je ASX že odpovedal dizlom, kot kaže, pa je odločitev dokončna, saj v predstavitvenem materialu ni ne duha ne sluha o dizelskem motorju. Novi ASX bo marca javnosti na ogled na avtomobilskem salonu v Ženevi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Pri Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo 4

Analitiki Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo, tudi če bodo podatki za zadnje lansko četrtletje, ki bodo objavljeni...

FINANCE
Članki
Članki Če bi prišlo do trdega brexita, bi VB za uvoz avtov uvedla 10-odstotno carino 3

Britanska vlada je danes naznanila, da bi v primeru trdega brexita za uvoz na britanski trg večinoma uvedla ničelne carine – a ne za...

FINANCE
Članki
Članki Britanski parlament se je izrekel: Nočemo trdega brexita. Pri glasovanju kaos - kaj sledi 38

Glasovanje se je sicer izšlo s pričakovanim izidom. A daleč, da bi šlo vse po načrtih, saj so tako voljo poslanci izrazili z...

FINANCE
Članki
Članki Bruselj: Obstaja tveganje, da slovenski proračun ne bo skladen s pravili EU 5

Evropska komisija je danes predstavila tako imenovani zimski ekonomski sveženj – v njem sta tudi bruseljska ocena slovenskega proračuna...

FINANCE
Članki
Članki Bruselj predlaga, da za davčne spremembe ne bi bilo več potrebno soglasje 11

Tako bi po oceni evropske komisije lahko zagotovili učinkovitejše in bolj demokratično odločanje na tem področju

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar ste želeli vedeti o evropskih volitvah, pa niste imeli koga vprašati

Maja bomo evropski državljani spet volili poslance v evropski parlament; dokončnih odločitev o slovenskih kandidaturah še ni, smo pa...