Avto

Japonec, ki želi stopiti iz sence večjih bratov

Japonci so vnovič in koreniteje spremenili Mitsubishijev ASX. Med pogonskimi sklopi bo dvolitrski atmosferski bencinski motor, dizlov, kot kaže, ne bo več.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
13.02.2019 00:01
Dopolnjeno: 13.02.2019 06:51
Čas branja: 2 min

Mitsubishijev crossover ASX, ki so ga predstavili že davnega leta 2009 in je v proizvodnji od leta 2010, se ne predaja. Po več kot 1,32 milijona prodanih primerkih so se Japonci tokrat odločili za precej bolj temeljito prenovo. Obraz so v oblikovalskem studiu toliko spremenili, da bi marsikdo pomislil, da gre za povsem novi model. Skromnejši in bolj zadržan videz so zamenjali oglate linije, večje zračne reže in krom. Kot pri drugih modelih so smernike ločili od LED-žarometov in so zdaj na odbijaču skupaj z meglenkami.

Oblikovno ob bok modelu eclipse cross

Samozavesten nastop in dodaten odmerek robustnosti ga postavljajo ob bok večjemu modelu eclipse cross. V zadnjem delu so linije precej bolj znane. Žarometi zdaj svetijo v LED-tehnologiji, dodatno zaščito so namenili odbijaču. ASX je postavljen na podvozje večjega outlanderja. Kljub isti medosni razdalji (267 centimetrov) je krajši, ožji in nižji, a okretnejši in primernejši za mestna središča.

Dodatno bo na voljo v rdeče diamantni, energično sončni oranžni in prefinjeni rjavi. V notranjosti so povečali osrednji zaslon, ki zdaj meri osem palcev. Bolje opremljeni modeli bodo imeli navigacijsko napravo tomtom, z internetno povezavo in pametnim telefonom pa bo mogoče spremljati dogajanje v prometu v realnem času. Pri Mitsubishiju pripravljajo še aplikacijo za pametne telefone, ki bo prikazovala število prevoženih kilometrov, hitrost, količino goriva in najbližje bencinske postaje ter opozarjala na intervale servisov.

Brez dizla

Med pogonskimi sklopi bo dvolitrski atmosferski bencinski motor, ki bo povezan s petstopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa boste lahko izbrali brezstopenjski samodejni menjalnik (CVT) s športnim načinom. Podrobnosti v podjetju niso razkrili, v outlanderju enak motor proizvede 110 kilovatov (149 konjskih moči) in 195 newtonmetrov navora. Na voljo bo z dvo- in štirikolesnim pogonom. Kot smo že pisali, se je ASX že odpovedal dizlom, kot kaže, pa je odločitev dokončna, saj v predstavitvenem materialu ni ne duha ne sluha o dizelskem motorju. Novi ASX bo marca javnosti na ogled na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Novi mitsubishi ASX: ni napaka, res je podoben znancu z naših cest
Avto
AvtoAndraž Zupančič Novi mitsubishi ASX: ni napaka, res je podoben znancu z naših cest 1

Mitsubishi je z novim ASX nadomestil prejšnji model, ki ni bil oblikovno najbližje evropskim kupcem. A številni bodo ob pogledu na novega ASX malce zmedeno ugotavljali, da so ta avtomobil nekje že videli. In imeli bodo še kako prav. Gre za prijem, ki smo ga v avtomobilski zgodovini videli že velikokrat, kar pa ne pomeni, da je to kaj slabega.

FINANCE
PMM
Norveški rekord: lani 54 odstotkov novih avtov električnih
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBorut Hočevar Norveški rekord: lani 54 odstotkov novih avtov električnih 9

Volkswagen je pri prodaji e-avtov na Norveškem lani prehitel Teslo, skupaj s hibridi je bil delež elektrificiranih avtov med vsemi na novo registriranimi 83-odstoten.

FINANCE
Avto
Nižji davek, večinoma pa višje cene avtov! Kaj se je zgodilo?
Avto
AvtoMiloš Milač Nižji davek, večinoma pa višje cene avtov! Kaj se je zgodilo? 2

Avtomobili so v novo leto zapeljali z manjšim davčnim bremenom, a večinoma višjimi cenami, pojasnjujemo, zakaj se je to zgodilo. Popravek cene opla astre z bencinskim motorjem.

FINANCE
Avto
Mestnega francoza razjezili s prenovo
Avto
AvtoUroš Božin Mestnega francoza razjezili s prenovo 4

Za izrazitimi obraznimi potezami se še vedno skriva udoben križanec za mestni in aktiven življenjski slog

FINANCE
Avto
Združuje divjino z mestom, spotakne pa se ob predpise
Avto
AvtoUroš Božin Združuje divjino z mestom, spotakne pa se ob predpise 2

Boj z izpusti se pri suzukiju ignisu pozna ob pritisku na stopalko za plin. Prenova je prinesla iskrico blagega hibrida in odnesla nekaj moči.

FINANCE
Avto
Spredaj kot sodoben osebni avto, zadaj pa pogoltne dve evropaleti
Avto
AvtoBoštjan Paušer Spredaj kot sodoben osebni avto, zadaj pa pogoltne dve evropaleti 3

Volkswagen caddy pete generacije je nov dobesedno od nog do glave – večji, udobnejši, varnejši in digitaliziran.