Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Novi VW passat – skoraj sam vozi do 210 na uro, vselej povezan s spletom

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 3 min
07.02.2019  08:13  Dopolnjeno: 08.02.2019 11:17
Volkswagen bo letošnjo pomlad izdelal že 30-milijontega passata, ki je tudi pri nas najbolje prodajan poslovni avto. Prenova passata prinaša skromen oblikovni, a velik tehnični preskok. Na našem trgu bo letošnjo jesen.
Novi VW passat – skoraj sam vozi do 210 na uro, vselej povezan s spletom
Da boste prepoznali passat z letnico 2019, boste morali pošteno napeti oči. Njegovi lastniki pa bodo spremembe zadovoljno spremljali vsak dan.

Obveščaj me o novih člankih:  

Osveženi passat na slovenski trg prihaja septembra letos, dobre štiri leta in pol po predstavitvi zadnje generacije. Res skromne oblikovne spremembe nemškega poslovneža obsegajo rahlo spremenjene odbijače, prednjo masko, prednje in zadnje LED-luči (prednje so lahko matrične kot pri touaregu), obliko 17-, 18- in 19-palčnih koles ter karoserijskih barv. V kabini poudarjamo nove materiale, sedeže s certifikatom AGR in kar 30 odtenkov ambientalne osvetlitve.

Polsamodejno do 210 na uro

Glavne spremembe pa so – kot ponavadi – skrite pod pločevino oziroma v možganih elektronike, omogočile pa bodo še varnejšo in udobnejšo vožnjo. Med ključne sodijo, denimo, travel assist, ki omogoča polavtonomno vožnjo z mesta vse do 210 kilometrov na uro. Voznik bo za nemoteno delovanje sistema skrbel le s sprotnimi dotiki volana, ki je tokrat zanje precej bolj občutljiv kot v prejšnji generaciji.

Ves čas povezan s spletom

Druga pomembna novost je serijsko vgrajena eSIM-kartica, ki omogoča stalno povezavo s spletom in nabor novih aplikacij, do katerih boste lahko dostopali brez plačila mesečne naročnine. Doplačali – ni še jasno, koliko – boste le za dostop do internetnega radia, prenosa videa v živo in brezžične dostopne točke, ki jo boste lahko ustvarili avtomobilu.

Alltrack do 17,2 centimetra oddaljenosti od tal

Prenova je zajela vse različice, torej limuzino, karavanski variant in pustolovski alltrack s serijskim štirikolesnim pogonom, ki ponuja tudi po višino nastavljivo podvozje. V najvišji točki je alltrack od tal oddaljen 17,2 centimetra.

Novi zasloni

Passat z letnico 2019 je dobil še nov virtualni kokpit diagonale 11,7 palca in osrednji zaslon na dotik na vrhu sredinske konzole diagonale 6,5 ali 9,2 palca. Zmogljivejši navigacijski sistem bo ponudil tudi informacije v realnem času. Motorji pa so zdaj vsi po vrsti, bencinski in dizelski, opremljeni s filtrom trdnih delcev in ustrezajo okoljskim standardom Euro 6d-TEMP.

Priključni hibrid s 13-kilovatno baterijo

Edina pogonska novost pa je priključni hibrid GTE z 1,4-litrskim turbomotorjem in elektromotorjem ter skupno močjo 160 kilovatov (218 konjskih moči). Glavna novost GTE je zmogljivejša baterija, ki namesto 9,9 ponuja 13 kilovatnih ur zmogljivosti in posledično precej večji doseg zgolj na elektriko. Po starih standardih NEDC je doseg 70 kilometrov (prej 50 kilometrov), po WLTP pa 55 kilometrov. Na domači vtičnici boste baterijo polnili šest ur in 15 minut.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki V VB odmeva pravno mnenje, ki ga vidijo kot dokaz proti sporazumu o brexitu 6

Kaj je premierka Mayeva včeraj izposlovala od EU, česa pa ne ... in kaj je iz tega izluščil državni pravobranilec Geoffrey Cox okoli...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar ste želeli vedeti o evropskih volitvah, pa niste imeli koga vprašati

Maja bomo evropski državljani spet volili poslance v evropski parlament; dokončnih odločitev o slovenskih kandidaturah še ni, smo pa...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Leto 2019 bo prineslo skromnejšo rast slovenskega izvoza

Kaj so glavni slovenski izvozni proizvodi, zakaj je večina izvoza namenjena le na nekaj ključnih trgov -- in kakšna bo rast slovenskega...

FINANCE
Članki
Članki Tajni načrt britanske vlade za primer trdega brexita 13

Ker je le še 37 dni do datuma za britanski izstop iz EU, načrta, kako naj bi potekal, pa še ni, se vsi pripravljajo na brexit. Britanski...

FINANCE
Obseg novih naročil za nemško industrijo še kar upada, a ne v avtoindustriji

Konec prejšnjega leta, natančneje novembra, se je vrednost novih naročil za nemška industrijska podjetja, ki so pomemben partner tudi...

FINANCE
Članki
Članki Šef parlamenta: Premierka Mayeva ne more še enkrat pred parlament z istim dogovorom 4

Theresa May bi šla še v tretje prosit parlament, naj podpre izstopni dogovor – in to deset dni pred uradnim datumom za brexit. Vendar...

FINANCE
Članki
Članki Le še šest tednov do brexita, načrta še ni ... oznanjen pa je prvi ''brexitovski'' stečaj

Britanska premierka je minuli četrtek doživela še en poraz v britanskem parlamentu, posebno boleč je bil zato, ker so ji ga zadali kar...