Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

To je novi clio iz Revoza, ki bo tudi hibriden in avtonomen

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
električna...   dodaj
Renault dodaj
Revoz dodaj
 
Čas branja: 2 min
29.01.2019  12:55  Dopolnjeno: 29.01.2019 13:33
Renault je po včerajšnjem razkritju potniške kabine in videa, danes razkril še zunanjost in nekatere tehnične podrobnosti novega clia. Ta zelo nazorno prikazuje, kaj je šef oblikovanja mislil z napovedjo evolucije.
To je novi clio iz Revoza, ki bo tudi hibriden in avtonomen

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
električna mobilnost   dodaj
Renault dodaj
Revoz dodaj

Novi clio je namreč skoraj na las podoben aktualnemu. Največja sprememba prednjega dela so luči v obliki črke C, pri novem cliu pa bodo že v osnovni različici v polni LED izvedbi. Le v podrobnostih je dodelan tudi zadek s tanjšo zavorno lučjo nad zadnjim steklom in bolj poudarjenimi lučmi na izboklinah zadnjih vrat.

Novi clio je za 1,4 centimetra krajši od predhodnika, kar pomeni da je dolg pod 4,05 metra. Nižja, za tri centimetre, je tudi streha clia ki v aktualni generaciji v višino meri 1,45 metra. Kljub temu ima v kabini več prostora, kar gre pripisati pametnejši arhitekturi.

Pomemben podatek o uporabnosti je kar 391 litrski prtljažnik novega clia, ta je 91 litrov večji od prejšnjega. Poleg tega ima clio še za 26 litrov predalov v kabini. Dostop do prtljažnika bo enostavnejši, dvojno dno pa bo zagotovilo ravno nakladalno površino tudi ob podrtih sedežih.

Napovedane spremembe v zasnovi, ki naj bi v podobni meri kot pri scenicu in espacu, spominjale na SUV, pri cliu niso vidne na prvi pogled, glede na predstavljene mere niti niso pričakovane.

Francozi so zapisali še, da bo clio do leta 2022 poleg klasičnih motorjev dobil tudi hibridni pogonski sklop. Poleg tega bo do tega leta na ključnih trgih zagotovil stoodstotno povezljivost vseh modelov s spletom, 15 odstotkov modelov pa bo opremljenih s sistemi za avtonomno vožnjo. Clio bo novo tehniko uvajal kot pionir pri znamki Renault.

Foto: RenaultNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti (video) Prve uradne fotografije novega clia iz Revoza: prestižen in digitalen kot veliki 8

Boljša kakovost izdelave in materialov, digitalni merilniki velikosti sedem ali deset palcev ter največji 9,3 palčni zaslon na dotik...

AVTO
Posel
Posel Konec vladavine ''rock zvezde'' avtoposla, Carlosa Ghosna

Carlos Ghosn je odstopil s položaja predsednika in izvršnega direktorja Renaulta, ostaja v priporu, Renault pa že išče dva naslednika...

AVTO
Novice
Novice Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

Konec vladavine Carlosa Ghosna ne razkriva le njegovih napak, ampak prikliče tudi spomine na izjemne dosežke supermenedžerja, ki je...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar ste želeli vedeti o evropskih volitvah, pa niste imeli koga vprašati

Maja bomo evropski državljani spet volili poslance v evropski parlament; dokončnih odločitev o slovenskih kandidaturah še ni, smo pa...