Avto

(video) Prve uradne fotografije novega clia iz Revoza: prestižen in digitalen kot veliki

Boljša kakovost izdelave in materialov, digitalni merilniki velikosti sedem ali deset palcev ter največji 9,3 palčni zaslon na dotik doslej v Renaultih. Popolnoma razkrit bo marca, na trgu pa šele septembra letos.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

28.01.2019 11:16
Dopolnjeno: 28.01.2019 12:40
Čas branja: 3 min
(video) Prve uradne fotografije novega clia iz Revoza: prestižen in digitalen kot veliki
Iz uradnega posnetka novega clia je mogoče videti tudi zunanje poteze. Foto: Renault

Renaultova je tik pred razkritjem nove generacije clia, najuspešnejšega modela te znamke ki se je tudi lani zavihtel na evropski in slovenski prodajni vrh nižjega razreda.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Pred popolnim razkritjem, ki bo predvidoma na ženevskem salonu v začetku marca letos ali (na spletu) še nekaj dni prej, francozi dražijo s prvimi uradnimi fotografijami potniške kabine in skicami kabine.

Te razkrivajo digitalne merilnike in največji zaslon v renaultih doslej - kar 9,3 palčen zaslon na dotik na vrhu sredinske konzole z rahlo zaobljenimi robovi in podobno pokončno postavitvijo kot v drugih modelih.

Avto, ki je v prvi generaciji zaslovel z oglasom in sloganom: "ima vse, kar imajo veliki," tega uresničuje tudi v zadnji generaciji na področju digitalizacije in povezljivosti.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

»Potniška kabina je doživela revolucijo, saj je kakovost izdelave in materialov precej boljša, obenem je tudi imenitnejša kot prej,« je komentiral podpredsednik Renaulta in šef oblikovanja Renaulta Laurens van den Acker.

Digitalna armaturna plošča bo na voljo v dveh velikostih, sedmih ali desetih palcih diagonale. Pod že omenjenim osrednjim zaslonom na dotik so Renaultovi snovalci ohranili stikala klimatske naprave in nekaj drugih funkcij. Postavljena pa so na sijoče lakirano podlago, za katero je značilna tudi visoka privlačnost na prah.

Novi clio bo naredil korak naprej tudi pri zasnovi karoserije, saj bo tako kot pred tem espace in scenic dobil SUV-pečat, čeprav ima Renault v istem velikostnem razredu tudi pravi SUV – captur.

Po zanesljivih informacijah vemo, da bo clio nekoliko višje nasajen kot prejšnji, čeprav bo ohranil klasično petvratno zasnovo in le prednji pogon. To pomeni, da se bo zgledoval po podobno pustolovski fiesti active, ki je sicer le različica klasične fieste. Novi clio pa bo na voljo le v takšni, torej zelo nežni SUV-podobi.

Novi clio bo za Slovenijo še bolj pomemben kot prejšnji, saj ga bo Revoz izdeloval že od začetka in ne bo pomožna tovarna, namenjena izpolnjevanju dodatnih zmogljivosti, ki jih francoski Flins ali turška Bursa ne bosta zmogla. Druščina proizvajalk novega clia bo sicer ista, a kot rečeno, Revoz bo tokrat v prvem planu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Revoz: Lahko se zgodi, da bo treba proizvodnjo za kak dan ustaviti tudi aprila
Avto
AvtoUroš Božin Revoz: Lahko se zgodi, da bo treba proizvodnjo za kak dan ustaviti tudi aprila 26

V četrtek in petek je proizvodnja zaradi pomanjkanja čipov mirovala

FINANCE
V Revozu ustavljena proizvodnja. Kakšna je prihodnost novomeškega avtomobilista?
Finance
Tanja Smrekar V Revozu ustavljena proizvodnja. Kakšna je prihodnost novomeškega avtomobilista? 28

Odprte so vse opcije, tudi prodaja ali v skrajni sili celo zaprtje tovarne, pravi prvi sindikalist Slavko Pungeršič

FINANCE
Kaj je z Revozom? Delajo, a s tretjino moči
Finance
Tanja Smrekar Kaj je z Revozom? Delajo, a s tretjino moči 3

Twinga bodo za Renault proizvajali še leto in pol, clia delajo večinoma v Turčiji; kaj ostane Novemu mestu?

FINANCE
Avto
Novomeški Revoz išče svoje mesto znotraj Renaultovega prestrukturiranja, dokončnih odgovorov še ni
Avto
AvtoAndraž Zupančič Novomeški Revoz išče svoje mesto znotraj Renaultovega prestrukturiranja, dokončnih odgovorov še ni 1

Tovarna vozil Revoz je na razpotju. Strategija Renaulta in spreminjajoče se razmere na trgu bodo pripeljale do določenih sprememb tudi v Novem mestu. Natančnih podatkov, kaj vse se bo spremenilo in kako, za zdaj še ni. Vseeno v Revozu z zmernim optimizmom gledajo v prihodnost.

FINANCE
PMM
Novi obraz skupine Renault: 24 novih modelov, močne znamke in znižanje proizvodne cene avta za 600 evrov
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Novi obraz skupine Renault: 24 novih modelov, močne znamke in znižanje proizvodne cene avta za 600 evrov 10

Predsednik uprave Renaulta Luca de Meo je na jutranji tiskovni konferenci predstavil nov strateški načrt, ki ga je poimenoval Renaulution; ta predvideva konkreten zasuk, v prvi od treh faz pa se osredotoča na dobičkonosnost

FINANCE
PMM
Renault bo obudil klasične modele, prihaja električna »katrca«?
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Renault bo obudil klasične modele, prihaja električna »katrca«? 11

Renault bo obudil nekatere klasične modele, tudi renault 4 oziroma katrco ter renault 5, nekaj dni pred razkritjem nove strategije piše Autonews.