Avto
Oglasno sporočilo

Doživi 4x4 avanturo. Eden je povsem dovolj, da ustreže še tako skritim željam

Avtor
25.01.2019 08:10
Dopolnjeno: 29.01.2019 13:31
Čas branja: 3 min

Zamislite si enoprostorca s prostorom za vas in vašo družino, prtljago za izlet ali počitnice in vse športne pripomočke – od surfa, smuči in še česa. Sedaj pa si zamislite zmogljiv, udoben, a robusten avto, ki vas bo po zasneženi poti popeljal do smučišča, po skalnati do gorske postojanke ali do oddaljene koče v divjini.

Za kaj takšnega bi potrebovali avto za družino in še avto za posebne razmere. Pri nissanu x-trailu pa smo vse omenjene lastnosti uspeli združiti na enem mestu, pod streho prostornega, udobnega in naprednega avtomobila s tisočerimi talenti, ki na idealen način združuje lastnosti enoprostorca in klenega športnega terenca, ob tem pa je še prijazen do vaše denarnice in okolja.

Za družino potrebujete prostor, nadomestila zanj pa ni. Oziroma ga lahko delno nadomesti le pametna zasnova. To je vsekakor odlika nissana x-traila, ki na razmeroma kompaktnih 4,69 metra dolžine ponudi vse kar pričakujete od velikoprostorca – prostor za pet do sedem oseb, udobje in zračnost na vsakem od posameznih sedežev ter še 565 do kar 1.996 litrski prtljažnik, ki ga ne boste tako zlahka napolnili. Precej lahko pa ga boste odprli, le z nihajem noge pod zadnjim odbijač.

Še več, ob zlaganju hrbtišč sedežev lahko v x-trail naložite tudi jadralno desko, šotor, smuči in palice. Pod prtljažno dno pa spravite manjše in tudi krhke ali lomljive predmete in jih tako zaščitite pred udarci.

Zakaj sploh pišemo o udarcih? Zato, ker ima x-trail poleg družinskih oziroma enoprostorskih genov v kožo všite tudi pustolovske gene, ki jih je v celoti podedoval od legendarnega in klenega predhodnika. Naj vas mehke poteze elegantne karoserije ne zavedejo. X-trail je z več kot 20-centimetrsko oddaljenostjo od tal in inteligentnim štirikolesnim pogonom lahko pravi terenec, ki se znajde tudi takrat, ko cesta izgubi svoje dobro ime. Tako za volanom novega x-traila ne boste nikoli razmišljali o ovirah na cesti, ampak se boste z njimi preprosto brez strahu spopadli. Obenem bodo vsa štiri kolesa grizla v podlago le takrat, ko boste to potrebovali, kar pomeni manjšo porabo in izpuste. Pri 1,6 litrskem dizelskem motorju je ta celo manjša od petih litrov na sto kilometrov.

Z x-trailom se boste zlahka znašli tudi v mestu, kjer sicer kraljujejo majhni avtomobili. 360-stopinjska kamera in sistem za samodejno parkiranje vam bosta olajšala manevriranje v še tako velikih prometnih zagatah, elektronska pamet sistemov za prepoznavanje prometnih znakov, ohranjanje voznikove pozornosti, pomoč pri parkiranju, nadzor okolice vozila in opozorilo za nenamerno skrenitev z voznega pasu pa bodo poskrbeli za varno vožnjo v vseh okoliščinah, tudi ko bodo vaše misli za trenutek odtavale drugam.

Ko se boste prepustili še izjemnemu hi-fi sistemu znamke bose, digitalnemu radiu, mehkemu usnju in elektronski pameti sistema NissanConnect, ki med drugim ponuja povezljivost s pametnimi telefoni in izbiro aplikacij, boste odkljukali še tiste zadnje točke želja, ki sicer sodijo na seznam prestižnih avtomobilov.

Pri Nissanu x-trailu pa vse omenjeno v posebni ponudbi dobite še 5.000 evrov ugodneje.