Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtonomna vozila   dodaj
električna...   dodaj
testi vozil   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
avtomobilska...   dodaj
 
Čas branja: 3 min
25.01.2019  00:01
Konec vladavine Carlosa Ghosna ne razkriva le njegovih napak, ampak prikliče tudi spomine na izjemne dosežke supermenedžerja, ki je reševal in povezoval avtomobilska podjetja. Posebna je tudi Avstrijka, ki se je odlično znašla v moškem svetu, zanje je zasnovala prvega terenskega rolls-roycea. Precej francosko obarvano pismo opozarja na osveženega renaulta kadjara in primerjavo dveh zasnov motorja – dizel proti bencinarju v družinskem enoprostorcu. Poglobili smo se v drobovje nove kie ceed ter že drugič, tokrat v Evropi, sedli za volan obetavnega lexusa ES.
Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

Obveščaj me o novih člankih:  

Konec vladavine »rock zvezde« avtoposla Carlosa Ghosna. Carlos Ghosn je v več kot 20 letih na čelu Renaulta in Nissana naredil veliko pogumnih in uspešnih potez, si prislužil ugled zvezdnika avtoposla, na koncu pa potonil na podlagi obtožb zaradi osebnega okoriščanja s sredstvi podjetij, ki jih je vodil. Dan po naši objavi je Renault tudi uradno potrdil Ghosnov odstop.

V senci odstopa prvega človeka Renaulta je majhna zmaga francoske znamke, ki je lani v prodaji prehitela največjega tekmecaPSA Peugeot Citroën.

Na Dunaju sem se sestal s Caroline Krismer, vodjo projekta prvega rolls-roycea cullinana , in z njo poklepetal o izzivih, ki jih je v zadnjih petih letih premagala ob nastajanju prvega Rolls-Royce" title="Rolls-Royce">rolls-roycea za sipine in terene. Dama, ki izraža več zanosa kot marsikateri od moških šefov v avtomobilizmu, je polna dobrih zgodb, anekdot in življenjskih resnic, zelo zanimiva pa je tudi njena zgodba, ki jo je pripeljala na pomemben položaj v najprestižnejši znamki na svetu.

Lexus ES: pet metrov japonske prefinjenosti za manj kot 50 tisočakov. Hibridni japonec bo pri nas novinec v razredu poslovnih limuzin, ob luksuzu in prostornosti na skoraj petih metrih dolžine pa v praksi navduši tudi z zmerno porabo in ne pretirano ceno.

Poglobil sem se v drobovje nove kie ceed z litrskim in 1,4-litrskim turbobencinskim motorjem. In prav presenetljivo je, kako dober paket so sestavili Korejci, koliko evropskega duha so vgradili v tretjo generacijo ceeda, kar glede na evropski razvoj in proizvodnjo niti ni nenavadno, in kako dober nakup je kljub višjim cenam postal korejski golf.

Z Urošem sva pripravila primerjalni test francoskih družinskih enoprostorcev renaulta grand scenica in citroëna grand C4 spacetourerja v dveh delih.

V prvem delu Uroš primerja prostornost in uporabnost klasičnega citroëna in renaulta z SUV-geni, sam pa sem se v drugem delu poglobil v pogonska motorja ter ugotavljal, ali lahko sodoben turbobencinski motor nadomesti dizelskega, sicer klasično izbiro za družinske enoprostorce.

Francoski teden nadaljuje renault kadjar, športni terenec kompaktnega razreda, ki je na slovenski trg zapeljal v osveženi obliki. Kadjar je sicer od leta 2015 prepričal kar 450 tisoč kupcev. Spremembe so manjše, vendar dovolj izrazite, da kadjarovi mišičasti postavi dodajo nekaj svežine.

Kitajci od nizkocenovnih električnih do takšnih avtov prihajajo tudi v Evropo. V kitajski BJEV je lastniško vstopil tudi nemški Daimler, ki bo z obetavnim podjetjem proizvajal električnega smarta.

Nemški Handelsblatt je razkril zanimivo novico o res tesnem povezovanju večnih tekmecev BMW in Mercedes-Benza. Ta naj bi si v prihodnje delila tudi osnovo za kompaktne modele. Vlaganja v nove tehnologije zahtevajo varčevanje, in to tako krčevito, da bo poseglo v genski zapis večnih tekmecev BMW in Mercedes-Benza.

Za konec še nekaj novic iz avtoindustrije. Švedski Volvo zaradi napake na servis vpoklicuje 200 tisoč vozil. Prvi nadzornik Volkswagna svari, da bi lahko električni avtomobili tudi v najnižjih razredih postali nedostopni za ljudi z nižjimi dohodki. Raziskava statističnega urada pa sporoča, da se je nakupno razpoloženje porabnikov prejšnji mesec spet, že četrti zaporedni mesec zapored, izboljšalo. In to najbolj, ko gre za nakup avtomobila.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu? 36

Analiza: kje vse nova škoda scala prehiteva bratranca golfa in seveda, kje golf novinki iz koncerna ne pusti blizu

AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
Novice
Novice Elektroprigode Audijevega razvojnika, terenski rolls royce in kaj me čaka v Los Angelesu 9

Razburljiv avtomobilski teden vam prinaša zanimivo izkušnjo Audijevega razvojnika Matjaža Kormana – iz 560 kilometrov oddaljenega...

FINANCE
Nemčija je za las ušla recesiji. Kdo je poskrbel za to in kako naprej 73

Nemško gospodarstvo v zadnjem lanskem četrtletju ni zaznalo rasti, ker ni zaznalo niti upada, temveč stagnacijo, pa se je za las...

FINANCE
Francoske Butale: pred protestnike zaradi revščine s plačo 15 tisoč evrov na mesec 95

Macronovo predsedovanje in njegove poteze niti »v Sloveniji ne bi bili mogoči«.

OK & EN
Novice
Novice (krajše) Kako neživljenjski so predpisi o upepeljevanju delov človeškega telesa 2

Oktobra smo poročali o nesmiselnih predpisih za ravnanje z odpadki človeškega izvora. Dele teles morajo bolnice voziti v tuje...

AVTO
Novice
Novice Kitajci od nizkocenovnih električnih do takšnih avtov, prihajajo tudi v Evropo

V kitajski BJEV je lastniško vstopil tudi nemški Daimler, ki bo z obetavnim podjetjem proizvajal električnega smarta

OK & EN
Novice
Novice To so nevladniki, s katerimi se bo posvetoval okoljski minister 1

Ustanovili so Svet ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami.