Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Handelsblatt: večna tekmeca BMW in Mercedes-Benz si bosta delila genski zapis – osnovo za kompaktne modele

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtonomna vozila   dodaj
avtomobilska...   dodaj
Handelsblatt dodaj
BMW dodaj
Mercedes-Benz dodaj
 
Čas branja: 2 min
22.01.2019  10:00
Vlaganja v nove tehnologije zahtevajo varčevanje, in to tako krčevito, da bo poseglo v genski zapis večnih tekmecev BMW in Mercedes-Benza.
Handelsblatt: večna tekmeca BMW in Mercedes-Benz si bosta delila genski zapis – osnovo za kompaktne modele
Predsednik uprave BMW Harald Krüger (levo) bo z največjim tekmecem Dieterom Zetschejem, predsednikom uprave Daimlerja, sklenil dogovor o tesnem sodelovanju. Po zapisu nemškega Handelsblatta bo ta obsegal tudi razvoj skupnih osnov za kompaktne modele.

Obveščaj me o novih člankih:  

Nemška proizvajalca prestižnih avtomobilov sta pred mesecem dni objavila namero o tesnejšem sodelovanju. To naj bi zajemalo skupni razvoj in izdelavo glavnih sestavnih delov, baterij za električne avte, sistemov za avtonomno vožnjo in skupnih osnov. Po zapisu nemškega Handelsblatta pri obeh znamkah že tečejo podrobnejši pogovori o skupnem razvoju osnove za kompaktna vozila, torej novega mercedes-benza razreda A in BMW serije 1.

Handelsblatt je še zapisal, da bi tako tesno sodelovanje prineslo upor v razvojnih oddelkih obeh podjetij, saj se vsak zase trudi avtomobilom vgraditi lasten značaj. BMW je serijo 1 doslej zasnoval na zadnjem pogonu, v novi generaciji pa bo prešel na prednjega, kot že ves čas velja za kompaktni mercedes-benz razreda A. Novi modeli na skupni osnovi naj bi se na trgu pojavili šele po letu 2025, dodaja časnik.

Individualnost in tehnična ekskluzivnost sta glavni lastnosti prestižnih znamk, ki tudi po tej poti na trgu dosegajo višjo ceno od množičnih znamk. V zadnjih letih na tem področju zaradi krčenja stroškov popuščajo tudi prestižne znamke in se tako približujejo množičnim.

Razlog za tako tesno povezovanje večnih tekmecev je krčenje stroškov, ki je nujno potrebno za vlaganje v razvoj sistemov za avtonomno vožnjo in storitve na področju mobilnosti.

Mercedes-Benz in BMW sicer že sodelujeta na nekaj področjih, leta 2015 sta skupaj z Audijem od Nokie kupila podjetje, ki je zasnovalo digitalno platformo za navigacijo HERE, lani pa sta združila podjetji za car sharing Car2Go in DriveNow.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
AVTO
Posel
Posel Največja tekmeca kmalu povezana kot še nikoli doslej

Daimler in BMW se dogovarjata o skupnem razvoju in izdelavi ključnih sestavnih delov, raziskujeta skupni razvoj osnov, baterij za...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) O čem bo britanski parlament sploh glasoval danes 4

O čem bo britanski parlament glasoval danes in o čem 13. februarja? Na enem mestu smo zbrali potrebne informacije, da bi se lahko brez...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar ste želeli vedeti o evropskih volitvah, pa niste imeli koga vprašati

Maja bomo evropski državljani spet volili poslance v evropski parlament; dokončnih odločitev o slovenskih kandidaturah še ni, smo pa...

FINANCE
Članki
Članki Slovenski BDP se je povečal za 5%. Troši država, ljudje pa ne! 27

Gospodinjstva prvič po izhodu iz krize niso povečala lastne porabe

FINANCE
Članki
Članki Britanski poslanci v torek o brexitu. Kaj je pri tem pomembno za Slovenijo?

Negotovost v zvezi z britanskim izstopom iz EU (brexitom) je velika že, če bi se ta zgodil z dogovorom. Še povečala pa se je pred...