Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Kitajci od nizkocenovnih električnih do takšnih avtov, prihajajo tudi v Evropo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Kitajska   dodaj
električna...   dodaj
Daimler dodaj
Magna dodaj
 
Čas branja: 2 min
22.01.2019  21:30
V kitajski BJEV je lastniško vstopil tudi nemški Daimler, ki bo z obetavnim podjetjem proizvajal električnega smarta
Kitajci od nizkocenovnih električnih do takšnih avtov, prihajajo tudi v Evropo
V Ženevi se bo marca v naslednji razvojni fazi predstavil kitajski superšportnik arcfox-7, ki s pomočjo 603 električnih konjev do stotice pospeši v treh sekundah.
Foto: BJEV

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Kitajska   dodaj
električna mobilnost   dodaj
Daimler dodaj
Magna dodaj

Kitajska je bila zadnjih nekaj let tudi poligon za domače nizkocenovne proizvajalce električnih avtov. Nekateri med njimi so se razvili v tehnološko bolj napredne, celo prestižne, zdaj pa se že odpravljajo na druge trge.

To vsekakor velja za kitajskega proizvajalca električnih avtomobilov BJEV (Beijing Electric Vehicle), del večjega proizvajalca BAIC, ki se pripravlja na vstop na evropski trg, saj bo marca na ženevskem salonu razkril dva električna koncepta.

Kitajski BJEV bo marca v Ženevi razkril dva modela, koncept novega športnega terenca in osveženo različico superšportnega koncepta arcfox-7. Arcfox je blagovna znamka v lasti BJEV. Na Kitajskem trenutno prodaja mini električni avto, podoben smartu, ki tako kot smart cilja na zahtevnejše kupce.

Majhnega arcfoxa lite poganja električen motor z 49 konjskimi močmi in 120 newtonmetri navora, napaja se iz baterije zmogljivosti 16,4 kilovatne ure. Cena na Kitajskem, po odštetih subvencijah, pa je med 13 in 15 tisoč evri.

Arcfox-7 je koncept superšportnika, razkrit leta 2016. Poganja ga električni motor z več kot 600 konji, do stotice pospeši v treh sekundah, doseg s polnimi baterijami pa je okoli 300 kilometrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu? 36

Analiza: kje vse nova škoda scala prehiteva bratranca golfa in seveda, kje golf novinki iz koncerna ne pusti blizu

AVTO
Novice
Novice Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

Konec vladavine Carlosa Ghosna ne razkriva le njegovih napak, ampak prikliče tudi spomine na izjemne dosežke supermenedžerja, ki je...

FINANCE
Nemčija je za las ušla recesiji. Kdo je poskrbel za to in kako naprej 73

Nemško gospodarstvo v zadnjem lanskem četrtletju ni zaznalo rasti, ker ni zaznalo niti upada, temveč stagnacijo, pa se je za las...

FINANCE
Francoske Butale: pred protestnike zaradi revščine s plačo 15 tisoč evrov na mesec 95

Macronovo predsedovanje in njegove poteze niti »v Sloveniji ne bi bili mogoči«.

OK & EN
Novice
Novice (krajše) Kako neživljenjski so predpisi o upepeljevanju delov človeškega telesa 2

Oktobra smo poročali o nesmiselnih predpisih za ravnanje z odpadki človeškega izvora. Dele teles morajo bolnice voziti v tuje...

OK & EN
Novice
Novice To so nevladniki, s katerimi se bo posvetoval okoljski minister 1

Ustanovili so Svet ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami.

AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
Posel
Posel Zakaj Nemci za lasten izum zapravljajo milijarde v Aziji?

Nemška industrija se tudi na pobudo Angele Merkel za zdaj neuspešno trudi vzpostaviti lastno proizvodnjo baterijskih celic in tako...