Vpogled v notranjost prve električne škode Vpogled v notranjost prve električne škode Nova platforma omogoča prostorno in futuristično zasnovo notranjega prostora, združuje visoko uporabnost in funkcionalno ergonomijo.
Malček iz prihodnosti, ki nas bo obvaroval pred bedo javnih prevozov Malček iz prihodnosti, ki nas bo obvaroval pred bedo javnih prevozov Citroën bo na avtomobilskem sejmu v Ženevi po stotih letih inovacij javnosti razkril vizijo vozila prihodnosti.
Britanska avtoindustrija na pragu druge smrti Britanska avtoindustrija na pragu druge smrti V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je britanska avtoindustrija doživela prvi udarec, ki so ga rešile tuje znamke. Drugi prihaja z brexitom.
Italijanski šarm v sodobnih oblačilih za mestne podvige Italijanski šarm v sodobnih oblačilih za mestne podvige Mestni križanec fiat 500X ima prenovljen videz, novo tehnologijo in motorje. Slovencem bo na voljo od 17.590 evrov.
Japoncem je prekipelo, Honda bo zaprla svoji edini evropski tovarni Japoncem je prekipelo, Honda bo zaprla svoji edini evropski tovarni Japonska Honda se leta 2021 umika iz Evrope. Zaprla bo namreč kar dve tovarni, v britanskem Swindonu in v turškem Gebzeju, v obeh tovarnah izdeluje model civic. Zreški GKN Driveline Slovenija doslej ni zaznal večjega upada dobav v Turčijo.

Postaven francoz, ki bo osvojil vsaj eno slovensko družino na dan

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Renault dodaj
Nissan dodaj
 
Čas branja: 3 min
22.01.2019  21:00
Kadjar je z novim motorjem, osvežitvijo, kopico olepšav, udobjem ter štirikolesnim pogonom pripravljen na novi krog
Postaven francoz, ki bo osvojil vsaj eno slovensko družino na dan
Foto: Uroš Božin

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Renault dodaj
Nissan dodaj

Renault je svojega kompaktnega terenca po štirih letih poslal na glajenje gubic. Kadjar je že pred prenovo veljal za atraktivnejšega, z nekaj novih potez in blišča pa so ga pripravili na suvereno nadaljevanje boja za stranke. Od leta 2015 jih je prepričal kar 450 tisoč. Spremembe so manjše, vendar dovolj izrazite, da kadjarovi mišičasti postavi dodajo nekaj svežine.

Dnevne luči zdaj objemajo žaromet v obliki črke C, vanje pa je sta vgrajena tudi smernika. V LED-tehnologiji svetijo tudi zadnje luči in smerniki. Nova maska premore več kroma in je širša. Tako sprednji kot zadnji odbijač so spodaj obdali z zaščito. V notranjosti sta nov in poravnan večpredstavni zaslon ter plošča in gumbi klimatske naprave. Površine okoli zračnikov in osrednje konzole so obdane s kromastimi dodatki.

Nov bencinski motor

Precej novosti so Francozi pripravili tudi pod motornim pokrovom, kjer je kadjar dobil nov bencinski in posodobljena dizelska motorja. Bencinski motor s prostornino 1,3 litra je na voljo v izvedbi TCe 140 s 103 kilovati in ročnim menjalnikom, močnejša različica TCe 160 s 117 kilovati, ki smo jo preizkusili že v scenicu, pa s sedemstopenjskim menjalnikom EDC. Dizelska motorja sta kljub manjšim izpustom zmogljivejša. Šibkejši blue dCi 115, ki se je okrepil za pet konjskih moči in s funkcijo overboost, ki po potrebi zagotovi dodatnih pet konjev, bo najprej na voljo le z ročnim menjalnikom. Zmogljivejšemu blue dCi 150 pa so inženirji dodali 20 konjev in bo edini odgovoren za pogon vseh štirih koles.

Štirikolesni pogon so si sposodili od Nissana, kar pomeni, da voznik prek vrtljivega gumba izbira med pogonom na sprednji kolesni par (2WD), samodejnim razporejanjem navora med sprednjimi in zadnjimi kolesi (auto) ter zaporo razmerja navora pri 50 proti 50 (lock). V paketu opreme limited bo tudi model na prednji pogon mogoče opremiti s sistemom extended grip.

Domov se boste s prenovljenim kadjarjem z bencinskim motorjem zapeljali za najmanj 20.490 evrov. Dizelska stran ponudbe se začne pri 23.790 evrih. Če nujno potrebujete štirikolesni pogon, je z močnejšim dizlom v opremi bose cena 30.490 evrov. Kadjar je s prenovo dobil novo najvišjo stopnjo opreme black edition, ki jo bo mogoče izbrati le v kombinaciji z zmogljivejšima motorjema. Cene ne vključujejo popusta, ki znaša 1.500 evrov, dodatni popust pa je na voljo v obliki Renaultovega financiranja, za katero se po podatkih uvoznika odloči večina kupcev. V letu 2019 jih načrtujejo prodati 380.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Times: Vlada premierke Mayeve z denarjem snubi laburiste, da bi podprli dogovor za brexit 2

Britanska vlada razmišlja o različnih poteh, kako bi zagotovila dovolj podpore, da bi parlament podprl izstopni dogovor, ki bi VB...

FINANCE
Članki
Članki Italija je v zadnjem lanskem četrtletju zdrsnila v recesijo 11

Statistični podatki so danes pokazali še, da je v zadnjem lanskem četrtletju evrski BDP zrasel enako kot četrtletje prej – za 0,2...

FINANCE
Članki
Članki Pri Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo 4

Analitiki Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo, tudi če bodo podatki za zadnje lansko četrtletje, ki bodo objavljeni...

FINANCE
Članki
Članki Računsko sodišče EU ima več pomislekov o učinkih Junckerjevega naložbenega sklada

Računsko sodišče EU priznava, da je evropski sklad za strateške naložbe EFSI, ki se ga je prijel naziv Junckerjev sklad, zagotovil...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo novi glavni ekonomist ECB? Kandidat je en sam

Vse kaže, da bo vplivni položaj desne roke predsednika ECB prevzel - guverner irske centralne banke; rok za prijave se je iztekel,...