Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Postaven francoz, ki bo osvojil vsaj eno slovensko družino na dan

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Renault dodaj
Nissan dodaj
 
Čas branja: 3 min
22.01.2019  21:00
Kadjar je z novim motorjem, osvežitvijo, kopico olepšav, udobjem ter štirikolesnim pogonom pripravljen na novi krog
Postaven francoz, ki bo osvojil vsaj eno slovensko družino na dan
Foto: Uroš Božin

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Renault dodaj
Nissan dodaj

Renault je svojega kompaktnega terenca po štirih letih poslal na glajenje gubic. Kadjar je že pred prenovo veljal za atraktivnejšega, z nekaj novih potez in blišča pa so ga pripravili na suvereno nadaljevanje boja za stranke. Od leta 2015 jih je prepričal kar 450 tisoč. Spremembe so manjše, vendar dovolj izrazite, da kadjarovi mišičasti postavi dodajo nekaj svežine.

Dnevne luči zdaj objemajo žaromet v obliki črke C, vanje pa je sta vgrajena tudi smernika. V LED-tehnologiji svetijo tudi zadnje luči in smerniki. Nova maska premore več kroma in je širša. Tako sprednji kot zadnji odbijač so spodaj obdali z zaščito. V notranjosti sta nov in poravnan večpredstavni zaslon ter plošča in gumbi klimatske naprave. Površine okoli zračnikov in osrednje konzole so obdane s kromastimi dodatki.

Nov bencinski motor

Precej novosti so Francozi pripravili tudi pod motornim pokrovom, kjer je kadjar dobil nov bencinski in posodobljena dizelska motorja. Bencinski motor s prostornino 1,3 litra je na voljo v izvedbi TCe 140 s 103 kilovati in ročnim menjalnikom, močnejša različica TCe 160 s 117 kilovati, ki smo jo preizkusili že v scenicu, pa s sedemstopenjskim menjalnikom EDC. Dizelska motorja sta kljub manjšim izpustom zmogljivejša. Šibkejši blue dCi 115, ki se je okrepil za pet konjskih moči in s funkcijo overboost, ki po potrebi zagotovi dodatnih pet konjev, bo najprej na voljo le z ročnim menjalnikom. Zmogljivejšemu blue dCi 150 pa so inženirji dodali 20 konjev in bo edini odgovoren za pogon vseh štirih koles.

Štirikolesni pogon so si sposodili od Nissana, kar pomeni, da voznik prek vrtljivega gumba izbira med pogonom na sprednji kolesni par (2WD), samodejnim razporejanjem navora med sprednjimi in zadnjimi kolesi (auto) ter zaporo razmerja navora pri 50 proti 50 (lock). V paketu opreme limited bo tudi model na prednji pogon mogoče opremiti s sistemom extended grip.

Domov se boste s prenovljenim kadjarjem z bencinskim motorjem zapeljali za najmanj 20.490 evrov. Dizelska stran ponudbe se začne pri 23.790 evrih. Če nujno potrebujete štirikolesni pogon, je z močnejšim dizlom v opremi bose cena 30.490 evrov. Kadjar je s prenovo dobil novo najvišjo stopnjo opreme black edition, ki jo bo mogoče izbrati le v kombinaciji z zmogljivejšima motorjema. Cene ne vključujejo popusta, ki znaša 1.500 evrov, dodatni popust pa je na voljo v obliki Renaultovega financiranja, za katero se po podatkih uvoznika odloči večina kupcev. V letu 2019 jih načrtujejo prodati 380.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (brexit) O čem bo britanski parlament sploh glasoval danes 4

O čem bo britanski parlament glasoval danes in o čem 13. februarja? Na enem mestu smo zbrali potrebne informacije, da bi se lahko brez...

FINANCE
Članki
Članki Premierka Mayeva: Potrebujemo še malo več časa 14

Britanska premierka pravi, da potrebuje nekaj dodatnega časa za pogajanja z Evropsko unijo, in poziva, da je treba ohraniti mirne živce

FINANCE
Članki
Članki Italija je v zadnjem lanskem četrtletju zdrsnila v recesijo 11

Statistični podatki so danes pokazali še, da je v zadnjem lanskem četrtletju evrski BDP zrasel enako kot četrtletje prej – za 0,2...

FINANCE
Članki
Članki Slovenski BDP se je povečal za 5%. Troši država, ljudje pa ne! 27

Gospodinjstva prvič po izhodu iz krize niso povečala lastne porabe

FINANCE
Članki
Članki Pri Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo

Analitiki Deutsche Bank ocenjujejo, da Nemčija drsi v recesijo, tudi če bodo podatki za zadnje lansko četrtletje, ki bodo objavljeni...