Avto

(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda

V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

20.01.2019 21:59
Čas branja: 7 min
(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda
"To je moški svet in v njem se počutim odlično, saj so me avtomobili od nekdaj izjemno zanimali. V mladih letih sem imela svoj gokart, pozneje sem doštudirala tehnično smer in ekonomijo. V avtomobilski industriji pa sem pristala zgolj po naključju, ko mi je podjetje za inženiring v avtomobilski industriji ponudilo službo tehničnega dizajnerja," pravi vodja projekta rolls royce cullinan Caroline Krismer.

V nadaljevanju:

Caroline Krismer smo se srečali na posebnem dogodku na Dunaju in z njo poklepetali o izzivih, ki jih je v zadnjih petih letih premagala ob nastajanju prvega rolls-roycea za sipine in terene –...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
Avto
Prvi električni rolls-royce bo nosil ime spectre
Avto
AvtoUroš Božin Prvi električni rolls-royce bo nosil ime spectre

Petičneži se v prihodnosti ne bodo več vozili z neslišnimi 12-valjnimi, temveč električnimi rolls-roycei; leta 2023 prihaja prvi, spectre, leta 2030 pa bodo električni prav vsi

FINANCE
Avto
Ko velikanski kos aluminija preseže meje avtomobilskega sveta
Avto
AvtoMiloš Milač Ko velikanski kos aluminija preseže meje avtomobilskega sveta

Epsko popotovanje v prvem razredu – z rolls royceom ghost EWB in cullinanom black badge med Budimpešto in Prago.

FINANCE
Avto
Ko se gospodu v kravati čez vikend rahlo »odpelje«
Avto
AvtoMiloš Milač Ko se gospodu v kravati čez vikend rahlo »odpelje« 4

Dramatična izkušnja z dramatičnim avtomobilom - Rolls Royceom ghost black badge katerega zgodbo je sprožil zdravnik iz Los Angelesa, ko je oskrunil svojega phantoma.

FINANCE
Avto
BMW v prvem trimesečju s prodajnim rekordom
FINANCE
PMM
Rolls-Royce v času največjih izzivov za panogo tolče rekorde; bo ostal ekskluziven?
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Rolls-Royce v času največjih izzivov za panogo tolče rekorde; bo ostal ekskluziven?

Rolls-Royce (RR) je lani prodajo povečal za 49 odstotkov, na 5.586 razkošnih avtomobilov. S predsednikom uprave RR smo se pogovarjali, kaj smer, ki kaže proti množicam, pomeni za znamko. Kaj ji prinaša elektrifikacija in kako je prebrodila krize današnjega časa

FINANCE
Avto
BMW popravlja cene po novem DMV, te so do 18 odstotkov nižje kot lani
Avto
AvtoMiloš Milač BMW popravlja cene po novem DMV, te so do 18 odstotkov nižje kot lani 1

Naš konfigurator trenutno ne deluje dobro, cene vozil so napačne. Prave cene za leto 2021 so do 18 odstotkov nižje kot lani, sporoča BMW Slovenija.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.