Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Merili smo učinke in prihranke sopotništva ter se poglobili v premike avtoindustrije

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtonomna vozila   dodaj
električna...   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
testi vozil   dodaj
promet   dodaj
 
Čas branja: 4 min
18.01.2019  14:13  Dopolnjeno: 18.01.2019 15:04
Pred vami je izjemno bogato petkovo pismo urednika z 20 članki, ki posegajo globoko v avtoindustrijo - partnerstvo Volkswagna in Forda, premike na borzah in prodaji. Tokrat smo se poglobili tudi v nove oblike mobilnosti - s Toyoto in BTC smo v praksi preizkusili učinke sopotništva oziroma ridesharinga, Jurij Šimac pa je opisal svojo izkušnjo ljubljanskega sistema souporabe. V pismu še o kopici fordov - focusa in mustanga, novem peugeotu 508, treh jeepih, osveženi BMW sedmici in še o marsičem.
Merili smo učinke in prihranke sopotništva ter se poglobili v premike avtoindustrije

Obveščaj me o novih člankih:  
avtonomna vozila   dodaj
električna mobilnost   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
testi vozil   dodaj
promet   dodaj

Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti. Sopotništvo in souporabo smo v praksi preizkusili tako, da smo na hladno četrtkovo jutro na poti z obrobja Ljubljane povezali štiri direktorje BTC in hčerinskih podjetij. Poleg okoljskih in stroškovnih prihrankov smo dobili še kopico zabave v Toyotinem priključnem hibridu. Oglejte si še video našega preizkusa.

Projekt Multimodalnost smo zagnali nekaj dni pred preizkusom v praksi, s slovesno predajo ključev v Kristalni palači v BTC Cityju. Simboličen ključ toyote prius plug-in sta iz rok predsednika Toyote Adrie Kensukeja Tsuchiye prevzela predsednik uprave BTC Jože Mermal in direktor AV Living Laba Daniel Avdagič. Projekt oziroma njegovo sporočilo ima blagodejni vpliv na vse bolj kaotičen promet v Ljubljani.

Še podrobneje o mobilnosti, s katero se bomo v prihodnosti vse pogosteje srečevali.

Jurij Šimac pa je opisal svojo izkušnjo z ljubljanskim car sharingom Avant2Go. Je ostal skeptik ali je postal privrženec nove storitve mobilnosti?

Prometna varnost na slovenskih cestah se je lani izboljšala, te so bile celo najvarnejše v zadnjih 64 letih merjenj.

Forda focusa smo tokrat primerjali kar s fordom focusom. Ni šala, na primerjavi sta se srečala litrski turbobencinar in 1,5-litrski turbodizel. Kateri je boljša izbira in ali je odgovor enoten?

Iz prejšnjih delov zgodbe o fordu focusu še primerjava z večjim bratom mondeom in prvi preizkus focusa karavan z 1,5- litrskim turbobencinarjem.

Ford focus si je pribojeval tudi naziv slovenski avto leta 2019. Preberite, kako je premagal tekmece.

To pa je ford, ki nima kaj dosti skupnega s focusom, se požvižga na sodobne trende krčenja prostornine, turbomotorjev in podobno, a kljub temu, ali pa prav zaradi tega, vozniku omogoča izjemno zabavo. Spoznajte forda mustanga 5.0 GT s pravim, rezgetajočim osemvaljnim strojem.

Najboljše iz bavarske prestolnice je postalo še boljše. V prenovljeni seriji BMW 7 bi se gotovo prevažal tudi Ludvik II. Bavarski, odlično pa bi se znašla na katerem od dvorišč dvorca Neuschwanstein ali palače Herrenchiemsee. A za mednarodno razkritje BMW ni izbral rojstne Bavarske, temveč metropolo Daljnega vzhoda – kitajski Šanghaj. Prav Kitajska je bila prejšnje leto za največjo limuzino BMW najpomembnejši trg. Na njihove ceste jih je zapeljalo približno 24.500 – kar 44 odstotkov celotne svetovne prodaje.

Ford in Volkswagen sta razkrila podrobnosti napovedanega partnerstva. Rezultat bodo prihranki, šteti v milijardah evrov. Volkswagnu sicer še nikoli ni šlo tako dobro, piše Matej.

Jure Ugovšek pa je opazil, da so evropski proizvajalci vozil borzni hit začetka leta. Optimizem vlagateljev glede evropskih avtomobilskih delnic je dobra novica tudi za paradno vejo slovenske industrije. Evropska prodaja avtomobilov je sicer negativna že četrti mesec zapored.

Medtem je slovenski Jeep zapeljal v novo leto tako, kot se za takšno ugledno ameriško znamko pričakuje: številčno, z veliko pompa in krepko mero samozavesti, ki krasi prenovljena modela renegade in cherokee ter novega wranglerja.

Morda je kriva oblika, morda poslovni rezultati skupine PSA ali pa kaj drugega. Peugeot že dolgo ni bil tako samozavesten v razredu, ki sicer upada, vladajo pa mu Nemci. Analizirali smo novi poslovni peugeot 508, ki se odkrito spogleduje s štirivratnimi kupeji prestižnejših znamk.

Nissan leaf je dobil brata leaf e+, ki ponuja izjemno prijetne lastnosti – denimo 385 kilometrov dosega s polno baterijo zmogljivosti 62 kilovatnih ur, kar 160 kilovatov oziroma 218 konjskih moči ter možnost izjemno hitrega polnjenja s sto kilovati na uro.

Škoda nadaljuje ofenzivo izjemno uspešnih športnih terencev. Zdaj je na vrsti najmanjši, še neimenovan SUV, ki se bo spustil v boj za kupce s T-rocom in arono. Škoda razkriva prvo fotografijo novinca.

Toyota pa je predstavila novo generacijo športnika supra, izdelovala jo bo Magna v Gradcu.

Prejšnji teden sem vam obljubil intervju s prvo damo rolls-roycea cullinana – Avstrijko Caroline Krismer, ki je vodila razvoj prvega SUV angleške superluksuzne znamke od začetka do konca. Na spletu bo objavljen čez vikend, lahko pa si ga preberete tudi v včerajšnjih tiskanih Financah.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

Prvi polni teden v letu 2019 začenjamo z reportažo z avtomobilskega salona na Dunaju, obiskal sem ga prvič. Pišemo o slavju pri...

AVTO
Novosti
Novosti Razlogi, ki peugeotu 508 dvigajo samozavest 5

Morda je kriva oblika, morda poslovni rezultati skupine PSA ali pa kaj drugega. Peugeot že dolgo ni bil tako samozavesten v razredu, ki...

AVTO
Novice
Novice Menedžer, ki je Audi postavil na prvo mesto, za volanom toyote rav4 in lexusa UX in nemška baterijska rana 1

Teden, poln ekskluzivnih vsebin, od prvega intervjuja s šefom slovenskega Audija, Slovenca v ozadju posla McLarna in Bahrain Meride,...

AVTO
Novice
Novice Prvi učinki brexita, dva obraza toyote yaris in krompirjeva šola

Kljub šolskim počitnicam, praznikom in dopustu, je bila ekipa avto.finance.si v zadnjem tednu zelo aktivna. Odprtje tovarne Jaguar Land...

AVTO
Novice
Novice Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let 7

Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in...

AVTO
Testi
Testi Opel z merami luksuznega in ceno službenega razreda

Opel insignia sports tourer z merami, udobjem in prostorom. Ne nazadnje tudi z ugodno ceno sporoča, da poslovni karavani še zdaleč niso...

AVTO
Novice
Novice Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Vroče poletno pismo s kopico novosti, nasvetov, ocen novih avtomobilov in poslovnih novic iz avtoindustrije

AVTO
Novice
Novice Najdražji avti Slovencev 2018, izjemni električni audi in božič z zeleno pošastjo

Izjemen konec izjemnega leta - v prvem pismu 2019 vam ponujam najdražje avtomobile, ki so si jih lani privoščili Slovenci. Puščavska...