Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Bavarska kraljeva limuzina, ki se ozira po Daljnem vzhodu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 4 min
16.01.2019  20:18  Dopolnjeno: 17.01.2019 00:31
S prenovo so se v Münchnu posvetili kozmetičnim popravkom, tehnološki nadgradnji in čistim motorjem
Bavarska kraljeva limuzina, ki se ozira po Daljnem vzhodu
Foto: www.daniel-kraus.com

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Najboljše iz bavarske prestolnice je postalo še boljše. V prenovljeni seriji BMW 7 bi se gotovo prevažal tudi Ludvik II. Bavarski, odlično pa bi se znašla na katerem od dvorišč dvorca Neuschwanstein ali palače Herrenchiemsee. A za mednarodno razkritje BMW ni izbral rojstne Bavarske, temveč metropolo Daljnega vzhoda – kitajski Šanghaj. Prav Kitajska je bila prejšnje leto za največjo limuzino BMW najpomembnejši trg. Na njihove ceste jih je zapeljalo približno 24.500 – kar 44 odstotkov celotne svetovne prodaje.

Bodo nove obrazne linije po okusu Kitajcev?

Prenova šeste generacije sedmice je doletela karoserijo, pogonske sklope in tudi tehnologijo. Glajenje gubic sta zasenčili novi ledvički, ki sta večji za kar 40 odstotkov. Preoblikovani ožji sprednji žarometi serijsko svetijo v LED-tehnologiji, dodatno pa so na voljo laserski. Povsem nov je motorni pokrov, ki je na vrhu višji za pet centimetrov in nad ledvicama nosi večjo značko. Višja maska in še večji ledvički pomembno pripomorejo k dominantni in prestižni podobi.

Del odbijača, kjer so prej svetile dnevne LED-luči, zdaj pokrivata ploščici, ki preusmerjata zrak v zarezi, prekriti s kromom. Na zadku sta nova, ožja, tridimenzionalno oblikovana žarometa, ki sta med seboj povezana s tanko svetlobno linijo. V zadnji odbijač integrirane izpušne cevi zdaj obdaja več kroma.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Zaposlili pomočnika

Na izbiro je razširjen izbor novih barv in platišč. Da bo v notranjosti popolna tišina, so stekla debelejša, predeli okoli kolotekov pa dodatno zvočno izolirani. Dodatno nabrušeno podvozje zagotavlja ravnotežje med udobjem in dinamično vožnjo, po kateri so bavarska vozila znana. V kabini oblikovno ni sprememb, več pozornosti so namenili najboljšim materialom.

Vozniku pomagata nov operacijski sistem 7.0 in prikazovalni sistem BMW Live Cockpit Professional z zdaj digitalnim 12,3-palčnim kombiniranim instrumentom in 10,25-palčnim nadzornim zaslonom. Sistem vozniku omogoča uporabo gumbov na volanu, upravljalnika iDrive, zaslona na dotik, glasovnega upravljanja ali upravljanja s kretnjami. Osebni pomočnik, ki domuje v avtomobilu, se odziva tudi na glasovne ukaze in vozniku pomaga pri številnih nalogah.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Bogata izbira pod motornim pokrovom

Za slovenske kupce bosta najzanimivejša šestvaljni dizel v različicah 730d, 740d in 750d ter priključni hibrid 745e. Ta združuje šestvaljni bencinski motor z 210 kilovati in elektromotor s 83 kilovati. Na elektriko prevozi od 50 do 58 kilometrov. Za trge, kjer niso visoki davki, pa sta tu še novi osemvaljni 750i xDrive, ki je svoj krst doživel v novi seriji 8, ter 12-valjni 760Li xDrive. Izboljšali so tudi osemstopenjski menjalnik, ki bo zagotavljal še hitrejše in bolj gladko prestavljanje, serijsko pa je opremljen še s sistemom za športno izstrelitev (launch control).

Nova sedmica bo v »najšibkejši« različici do stotice potrebovala le 6,2 sekunde, 12-valjna pošast pa le 3,8. Vsi pogonski sklopi izpolnjujejo nove strožje standarde Euro 6d-TEMP. Ti imajo pomembno vlogo pri določanju višine davka na vozilo in so BMW prisilili, da so 12-valjniku odvzeli 18 kilovatov (25 konjskih) moči. V prodajne salone bo nova bavarska limuzina zapeljala aprila, že od začetka pa bo na voljo tudi priključni hibrid.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (brexit) O čem bo britanski parlament sploh glasoval danes 4

O čem bo britanski parlament glasoval danes in o čem 13. februarja? Na enem mestu smo zbrali potrebne informacije, da bi se lahko brez...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo novi glavni ekonomist ECB? Kandidat je en sam

Vse kaže, da bo vplivni položaj desne roke predsednika ECB prevzel - guverner irske centralne banke; rok za prijave se je iztekel,...

FINANCE
Članki
Članki Premierka Mayeva: Potrebujemo še malo več časa 14

Britanska premierka pravi, da potrebuje nekaj dodatnega časa za pogajanja z Evropsko unijo, in poziva, da je treba ohraniti mirne živce

FINANCE
Članki
Članki Bruselj predlaga, da za davčne spremembe ne bi bilo več potrebno soglasje 6

Tako bi po oceni evropske komisije lahko zagotovili učinkovitejše in bolj demokratično odločanje na tem področju