Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Bavarska kraljeva limuzina, ki se ozira po Daljnem vzhodu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 4 min
16.01.2019  20:18  Dopolnjeno: 17.01.2019 00:31
S prenovo so se v Münchnu posvetili kozmetičnim popravkom, tehnološki nadgradnji in čistim motorjem
Bavarska kraljeva limuzina, ki se ozira po Daljnem vzhodu
Foto: www.daniel-kraus.com

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Najboljše iz bavarske prestolnice je postalo še boljše. V prenovljeni seriji BMW 7 bi se gotovo prevažal tudi Ludvik II. Bavarski, odlično pa bi se znašla na katerem od dvorišč dvorca Neuschwanstein ali palače Herrenchiemsee. A za mednarodno razkritje BMW ni izbral rojstne Bavarske, temveč metropolo Daljnega vzhoda – kitajski Šanghaj. Prav Kitajska je bila prejšnje leto za največjo limuzino BMW najpomembnejši trg. Na njihove ceste jih je zapeljalo približno 24.500 – kar 44 odstotkov celotne svetovne prodaje.

Bodo nove obrazne linije po okusu Kitajcev?

Prenova šeste generacije sedmice je doletela karoserijo, pogonske sklope in tudi tehnologijo. Glajenje gubic sta zasenčili novi ledvički, ki sta večji za kar 40 odstotkov. Preoblikovani ožji sprednji žarometi serijsko svetijo v LED-tehnologiji, dodatno pa so na voljo laserski. Povsem nov je motorni pokrov, ki je na vrhu višji za pet centimetrov in nad ledvicama nosi večjo značko. Višja maska in še večji ledvički pomembno pripomorejo k dominantni in prestižni podobi.

Del odbijača, kjer so prej svetile dnevne LED-luči, zdaj pokrivata ploščici, ki preusmerjata zrak v zarezi, prekriti s kromom. Na zadku sta nova, ožja, tridimenzionalno oblikovana žarometa, ki sta med seboj povezana s tanko svetlobno linijo. V zadnji odbijač integrirane izpušne cevi zdaj obdaja več kroma.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Zaposlili pomočnika

Na izbiro je razširjen izbor novih barv in platišč. Da bo v notranjosti popolna tišina, so stekla debelejša, predeli okoli kolotekov pa dodatno zvočno izolirani. Dodatno nabrušeno podvozje zagotavlja ravnotežje med udobjem in dinamično vožnjo, po kateri so bavarska vozila znana. V kabini oblikovno ni sprememb, več pozornosti so namenili najboljšim materialom.

Vozniku pomagata nov operacijski sistem 7.0 in prikazovalni sistem BMW Live Cockpit Professional z zdaj digitalnim 12,3-palčnim kombiniranim instrumentom in 10,25-palčnim nadzornim zaslonom. Sistem vozniku omogoča uporabo gumbov na volanu, upravljalnika iDrive, zaslona na dotik, glasovnega upravljanja ali upravljanja s kretnjami. Osebni pomočnik, ki domuje v avtomobilu, se odziva tudi na glasovne ukaze in vozniku pomaga pri številnih nalogah.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Bogata izbira pod motornim pokrovom

Za slovenske kupce bosta najzanimivejša šestvaljni dizel v različicah 730d, 740d in 750d ter priključni hibrid 745e. Ta združuje šestvaljni bencinski motor z 210 kilovati in elektromotor s 83 kilovati. Na elektriko prevozi od 50 do 58 kilometrov. Za trge, kjer niso visoki davki, pa sta tu še novi osemvaljni 750i xDrive, ki je svoj krst doživel v novi seriji 8, ter 12-valjni 760Li xDrive. Izboljšali so tudi osemstopenjski menjalnik, ki bo zagotavljal še hitrejše in bolj gladko prestavljanje, serijsko pa je opremljen še s sistemom za športno izstrelitev (launch control).

Nova sedmica bo v »najšibkejši« različici do stotice potrebovala le 6,2 sekunde, 12-valjna pošast pa le 3,8. Vsi pogonski sklopi izpolnjujejo nove strožje standarde Euro 6d-TEMP. Ti imajo pomembno vlogo pri določanju višine davka na vozilo in so BMW prisilili, da so 12-valjniku odvzeli 18 kilovatov (25 konjskih) moči. V prodajne salone bo nova bavarska limuzina zapeljala aprila, že od začetka pa bo na voljo tudi priključni hibrid.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kdo bo novi glavni ekonomist ECB? Kandidat je en sam

Vse kaže, da bo vplivni položaj desne roke predsednika ECB prevzel - guverner irske centralne banke; rok za prijave se je iztekel,...

FINANCE
Članki
Članki (grafika) Kdo ima od evra največ koristi? Nemci, Nizozemci in Grki 3

Nemški Center za evropske politike (CEP) iz Freiburga je ob 20-letnici evra, ki jo praznujemo letos, objavil študijo z naslovom Dvajset...

FINANCE
Članki
Članki Slovenski BDP se je povečal za 5%. Troši država, ljudje pa ne! 27

Gospodinjstva prvič po izhodu iz krize niso povečala lastne porabe

FINANCE
Članki
Članki Načrt je tak: Opec bo načrpal manj nafte, da bi (spet) zvišal njeno ceno

Od začetka oktobra so se cene surove nafte znižale za 30 odstotkov in pri Opecu so se danes okvirno dogovorili za zmanjšanje dnevnih...

FINANCE
Članki
Članki Norveški paradržavni pokojninski sklad: umika se iz VW, namerava pa povečati naložbe na Otoku

Minulo poslovno leto za norveški paradržavni pokojninski sklad – podobno kot za številne druge pokojninske sklade – ni bilo najbolj...

FINANCE
Članki
Članki Imate posojilo z EURIBOR? Ravnokar ga pospešeno reformirajo 1

EURIBOR v takšni obliki, kot ga poznamo, morda kmalu ne bo več obstajal

FINANCE
Članki
Članki Italija je v zadnjem lanskem četrtletju zdrsnila v recesijo 11

Statistični podatki so danes pokazali še, da je v zadnjem lanskem četrtletju evrski BDP zrasel enako kot četrtletje prej – za 0,2...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) O čem bo britanski parlament sploh glasoval danes 4

O čem bo britanski parlament glasoval danes in o čem 13. februarja? Na enem mestu smo zbrali potrebne informacije, da bi se lahko brez...