Seat tarraco: zamujena priložnost sicer prepričljivega španca Seat tarraco: zamujena priložnost sicer prepričljivega španca Je Špancem uspelo velikega in predvidljivega germana obarvati z mediteranskim soncem, sproščenostjo in čustvi? Več v nadaljevanju...
Na kavo v modernem retro slogu Na kavo v modernem retro slogu Zguljena usnjena jakna, sprane kavbojke, bulerji, nekaj dni stara brada (ali razmršeni lasje), »fensi« čelada in raybanke na nosu. Vse to je bilo še pred kratkim značilno za cafe racerje, zdaj pa so jih zamenjali hudi frajerji današnjega časa, ki prisegajo na vrhunske blagovne znamke in dobro opremo.
V torek ena največjih sprememb pri ceni bencina in dizla V torek ena največjih sprememb pri ceni bencina in dizla Tektonske premike na naftnih trgih bomo v torek občutili na slovenskih bencinskih črpalkah
(video) Slovenski direktorji, ki so določili letošnja zmagovalca (video) Slovenski direktorji, ki so določili letošnja zmagovalca Kaj je pomembno za najzahtevnejše uporabnike luksuznih limuzin, direktorje slovenskih podjetij? Kako so razdelili glasove in določili zmagovalce PAL 2019?
BMW 7 in X7: popotovanje po deželi vampirjev, obcestnih jaškov in prelepih gradov BMW 7 in X7: popotovanje po deželi vampirjev, obcestnih jaškov in prelepih gradov Z BMW serije 7 in X7 smo prevozili skoraj tisoč kilometrov od romunskega mesta Sibiu, prek Bukarešte in popotovanje končali v bolgarski Sofiji.

Bavarska kraljeva limuzina, ki se ozira po Daljnem vzhodu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 4 min
16.01.2019  20:18  Dopolnjeno: 17.01.2019 00:31
S prenovo so se v Münchnu posvetili kozmetičnim popravkom, tehnološki nadgradnji in čistim motorjem
Bavarska kraljeva limuzina, ki se ozira po Daljnem vzhodu
Foto: www.daniel-kraus.com

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Najboljše iz bavarske prestolnice je postalo še boljše. V prenovljeni seriji BMW 7 bi se gotovo prevažal tudi Ludvik II. Bavarski, odlično pa bi se znašla na katerem od dvorišč dvorca Neuschwanstein ali palače Herrenchiemsee. A za mednarodno razkritje BMW ni izbral rojstne Bavarske, temveč metropolo Daljnega vzhoda – kitajski Šanghaj. Prav Kitajska je bila prejšnje leto za največjo limuzino BMW najpomembnejši trg. Na njihove ceste jih je zapeljalo približno 24.500 – kar 44 odstotkov celotne svetovne prodaje.

Bodo nove obrazne linije po okusu Kitajcev?

Prenova šeste generacije sedmice je doletela karoserijo, pogonske sklope in tudi tehnologijo. Glajenje gubic sta zasenčili novi ledvički, ki sta večji za kar 40 odstotkov. Preoblikovani ožji sprednji žarometi serijsko svetijo v LED-tehnologiji, dodatno pa so na voljo laserski. Povsem nov je motorni pokrov, ki je na vrhu višji za pet centimetrov in nad ledvicama nosi večjo značko. Višja maska in še večji ledvički pomembno pripomorejo k dominantni in prestižni podobi.

Del odbijača, kjer so prej svetile dnevne LED-luči, zdaj pokrivata ploščici, ki preusmerjata zrak v zarezi, prekriti s kromom. Na zadku sta nova, ožja, tridimenzionalno oblikovana žarometa, ki sta med seboj povezana s tanko svetlobno linijo. V zadnji odbijač integrirane izpušne cevi zdaj obdaja več kroma.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Zaposlili pomočnika

Na izbiro je razširjen izbor novih barv in platišč. Da bo v notranjosti popolna tišina, so stekla debelejša, predeli okoli kolotekov pa dodatno zvočno izolirani. Dodatno nabrušeno podvozje zagotavlja ravnotežje med udobjem in dinamično vožnjo, po kateri so bavarska vozila znana. V kabini oblikovno ni sprememb, več pozornosti so namenili najboljšim materialom.

Vozniku pomagata nov operacijski sistem 7.0 in prikazovalni sistem BMW Live Cockpit Professional z zdaj digitalnim 12,3-palčnim kombiniranim instrumentom in 10,25-palčnim nadzornim zaslonom. Sistem vozniku omogoča uporabo gumbov na volanu, upravljalnika iDrive, zaslona na dotik, glasovnega upravljanja ali upravljanja s kretnjami. Osebni pomočnik, ki domuje v avtomobilu, se odziva tudi na glasovne ukaze in vozniku pomaga pri številnih nalogah.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Bogata izbira pod motornim pokrovom

Za slovenske kupce bosta najzanimivejša šestvaljni dizel v različicah 730d, 740d in 750d ter priključni hibrid 745e. Ta združuje šestvaljni bencinski motor z 210 kilovati in elektromotor s 83 kilovati. Na elektriko prevozi od 50 do 58 kilometrov. Za trge, kjer niso visoki davki, pa sta tu še novi osemvaljni 750i xDrive, ki je svoj krst doživel v novi seriji 8, ter 12-valjni 760Li xDrive. Izboljšali so tudi osemstopenjski menjalnik, ki bo zagotavljal še hitrejše in bolj gladko prestavljanje, serijsko pa je opremljen še s sistemom za športno izstrelitev (launch control).

Nova sedmica bo v »najšibkejši« različici do stotice potrebovala le 6,2 sekunde, 12-valjna pošast pa le 3,8. Vsi pogonski sklopi izpolnjujejo nove strožje standarde Euro 6d-TEMP. Ti imajo pomembno vlogo pri določanju višine davka na vozilo in so BMW prisilili, da so 12-valjniku odvzeli 18 kilovatov (25 konjskih) moči. V prodajne salone bo nova bavarska limuzina zapeljala aprila, že od začetka pa bo na voljo tudi priključni hibrid.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice (grafi) Naš največji izvozni trg je Nemčija - kateri pa so njeni?

In kako pomembni trgovinski partnerji Nemčije, ki je za Slovenijo največji izvozni trg, so ZDA, Kitajska in Velika Britanija?

FINANCE
Obseg novih naročil za nemško industrijo še kar upada, a ne v avtoindustriji

Konec prejšnjega leta, natančneje novembra, se je vrednost novih naročil za nemška industrijska podjetja, ki so pomemben partner tudi...

TRANS-LOG
Novice
Novice V primeru trdega brexita bi VB ublažila carinski postopek, da se izogne kolonam

Na Otoku je kar nekaj strahu, da bi, če bi Velike Britanije iz Unije izstopila brez dogovora, prišlo do kaotičnih razmer na mejah in bi...

FINANCE
Članki
Članki Tajni načrt britanske vlade za primer trdega brexita 22

Ker je le še 37 dni do datuma za britanski izstop iz EU, načrta, kako naj bi potekal, pa še ni, se vsi pripravljajo na brexit. Britanski...

FINANCE
Članki
Članki Evrsko gospodarstvo: rast zgolj zaradi storitev, saj se proizvodnja krči 13

Obseg aktivnosti v evrskih predelovalnih panogah se je februarja skrčil, in to prvič po juniju 2013

FINANCE
Članki
Članki Norveški paradržavni pokojninski sklad: umika se iz VW, namerava pa povečati naložbe na Otoku 1

Minulo poslovno leto za norveški paradržavni pokojninski sklad – podobno kot za številne druge pokojninske sklade – ni bilo najbolj...

FINANCE
Članki
Članki Imate posojilo z EURIBOR? Ravnokar ga pospešeno reformirajo 1

EURIBOR v takšni obliki, kot ga poznamo, morda kmalu ne bo več obstajal

FINANCE
Članki
Članki Bruselj: Obstaja tveganje, da slovenski proračun ne bo skladen s pravili EU 5

Evropska komisija je danes predstavila tako imenovani zimski ekonomski sveženj – v njem sta tudi bruseljska ocena slovenskega proračuna...