Avto

Ford focus z lahkoto do zmage v izboru Slovenski avto leta 2019

Focusa so na prvo mesto postavili vsi mediji v žiriji Slovenski avto leta, kar mu je prineslo nesporno zmago

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.01.2019 23:26
Čas branja: 1 min

Žirija slovenskih medijev, od letos jih je v njej že 13 (Avto magazin, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski, Evo magazin, Komotar minuta, Motorevija AMZS, Planet Siol.net, Val 202 in Avtomobilnost ter Večer), je včeraj razglasila zmagovalca najstarejšega avtomobilskega izbora pri nas. Slovenski avto leta 2019 je postal ford focus, ki je prepričljivo ugnal preostale štiri tekmece - te so jih v finale poslali glasovi bralcev zgoraj omenjenih medijev.

Bralci medijev so na prvi dve mesti sicer postavili volkswagna T-roca, focusa šele na tretje. Novinarji pa so bili enotni, saj so vsi brez izjeme focusu podelili največje število točk. Novinec v kompaktnem razredu si je tako priboril 57 točk, kia ceed 32, volkswagen T-roc 31, škoda karoq 27 in volvo Xc40 13.

O focusu smo podrobno pisali tudi na Financah. Preberite si moje poročilo iz razkritja. Janez je po prvih vožnjah v Španiji zaključil, da je to Ford v katerega se ne bo težko zaljubiti. Ob prihodu na trg ga je čakala podrobna analiza in njegov položaj v družini in med tekmeci. Matej se je pretekli mesec na slovenskih cestah poglobil v vrhunsko opremljen karavanski focus z 1,5 litrskim turbo motorjem in ga slaba dva tedna kasneje primerjal še z večjim bratom mondeom. Rezultat je bil precej zanimiv.

Že ta četrtek si lahko preberete primerjavo dizelskega in bencinskega focusa, v petkovem menedžerju pa še o najzmogljivejšem Fordu na evropskih tleh, ki diha s petimi litri prostornine in osmimi valji.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
PMM
Električni ford transit z 268 konji in 350 kilometri dosega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBoštjan Paušer Električni ford transit z 268 konji in 350 kilometri dosega 3

Popolnoma električnega transita z akumulatorji zmogljivosti 67 kilovatnih ur, ki so ga pri Fordu napovedali za leto 2022, bo poganjal 197-kilovatni (268 konjskih moči) elektromotor, kar trenutno med dostavniki pomeni največjo moč. Z enim polnjenjem pa naj bi prevozil do 350 kilometrov, kar je trenutno prav tako največ v razredu.

FINANCE
Avto
Primerjalni test PRIMA: kateri je najboljši kompaktni avto v Sloveniji
Avto
AvtoMiloš Milač Primerjalni test PRIMA: kateri je najboljši kompaktni avto v Sloveniji

Na startno črto smo postavili avtomobile iz priljubljenega kompaktnega oziroma razreda C: opla astro, seata leona, VW golfa, škodo scalo, mazdo3, forda focusa, citroëna C4, peugeota 308 in renaulta megana.

FINANCE
Avto
Ameriškemu mišičnjaku na pomoč priskočil novi DMV
Avto
AvtoUroš Božin Ameriškemu mišičnjaku na pomoč priskočil novi DMV 5

Mustang je vedno poosebljal dostopno športno vozilo. Zaradi absurdnih davkov je bil v Slovenij do novega leta precej drag. Z novim letom se je pocenil za vsaj 11.800 evrov.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Razgrabljeni terenci in karavani na dražbah Elesa in Summit Leasinga
Avto
AvtoMiloš Milač Razgrabljeni terenci in karavani na dražbah Elesa in Summit Leasinga

Več kot 400 kupcev iz štirih držav je na dražbi Autopointa dvignilo cene rabljenih avtov za več kot 100 odstotkov. Zvezde dražbe so jeepa wrangler in toyota hilux.

FINANCE
PMM
Ford je napovedal: izdelali bomo več e-avtov kot Tesla
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBorut Hočevar Ford je napovedal: izdelali bomo več e-avtov kot Tesla 4

Fordov izvršni direktor je napovedal, da bodo leta 2023 podvojili proizvodnjo e-avtov, pozneje pa bodo postali največji proizvajalec električnih avtov na svetu.

FINANCE
PMM
Neopazen kot siva miš, v praksi pa prav posrečen korejec
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Neopazen kot siva miš, v praksi pa prav posrečen korejec 7

Za ceno od 36 do 40 tisoč evrov dobite neopazen, a uporaben in prostoren električni avto z več kot 400 kilometri dosega in 200 »konji«.

FINANCE
Avto
Prvi ford na podlagi skupnega sodelovanja s Volkswagnom
Avto
AvtoBoštjan Paušer Prvi ford na podlagi skupnega sodelovanja s Volkswagnom

Tourneo connect je prvi plod sodelovanja med Fordom in Volkswagnom, vendar ne bo zadnji, saj mu bodo kmalu sledili drugi modeli. Ponuja dve dolžini in do sedem sedežev, na ceste pa prihaja spomladi prihodnje leto.