Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.
Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Prodaja Hyundaia je na največjem svetovnem trgu v prvem trimesečju strmoglavila za 19 odstotkov, družba pa je vseeno prvič v zadnjih šestih trimesečjih povečala čisti dobiček.
Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Prihodki od prodaje so se povečali za petino, k rasti pa so prispevali vsi poslovni segmenti

Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
električna...   dodaj
reportaža   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
testi vozil   dodaj
 
Čas branja: 3 min
11.01.2019  01:14
Prvi polni teden v letu 2019 začenjamo z reportažo z avtomobilskega salona na Dunaju, obiskal sem ga prvič. Pišemo o slavju pri Rolls-Royecu, o težavah Forda in Jaguar Land Roverja, o preobratu v Tesli, malem audiju A1 na slovenskem trgu ter dveh razburljivih eksotih – abarthu 124 spider in novem mercedes-benzu CLA.
Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

Obveščaj me o novih člankih:  

V sredo sem obiskal avtomobilski salon na Dunaju, ki je danes odprl vrata tudi za širšo javnost. Le štiri dni trajajoča, a urejena in precej bogata avtomobilska predstava, ki lahko poteši lakoto vseh tistih, ki letos zaman čakajo avtomobilski salon v Sloveniji.

Na Dunaju sem doživel tisti klasični salon, kakršnih je vse manj – z dekleti na vsakem razstavnem prostoru. Vabljeni k ogledu galerije.

Glavni razlog za obisk cesarjevega mesta pa je prav tako bilo dekle, pardon, gospa, in to zelo posebna. Caroline Krismer je ena redkih dam, ki je prebila stekleni strop avtomobilske industrije, saj je v celoti vodila projekt novega rolls-roycea cullinana. Več o njej prihodnji teden, v podrobnem intervjuju.

Rolls-Royce si te dni mane roke, saj je dosegel nov prodajni rekord v svoji dolgi, kar 115-letni zgodovini. V 50 državah sveta je prodal 4.017 avtomobilov, prvič presegel dva tisoč zaposlenih in v svoje vrste sprejel največje število vajencev doslej.

Manj prešerno je v drugi, nekdaj prav tako čistokrvni angleški znamki oziroma skupini Jaguar Land Rover. Brexit, upad prodaje dizlov in upočasnitev prodaje na Kitajskem so glavni razlogi za odpuščanje, službe bo izgubilo kar 4.500 delavcev.

Podobne težave ima Ford, sanirati mora poslovanje v Evropi. Obenem pa se že pripravlja na razkritje podrobnosti o sodelovanju s Volkswagnom.

Matej je medtem v Sloveniji podrobneje spoznal novega audija A1 – majhen avto velikega formata, ko gre za tehniko, sodobnost in tudi ceno. Zanj je treba odšteti najmanj 19.990 evrov.

Poigral se je še s strupenim abarthom 124 spiderjem, igračo, po kateri so hlepeli vsi ljubitelji italijanske šole oblikovanja in vrhunskih zmogljivosti. Matej je prepričan, da je strupeni roadster tudi prava hrana za dušo in balzam za čutila.

V razredu, kjer so čustva pomembnejša od racionalnosti, se razkriva tudi novi mercedes-benz CLA, najmanjši štirivratni kupe stuttgartske znamke.

Tudi ta teden nismo mogli brez Tesle oziroma njenega zloglasnega šefa o(Elona Muska#Elon Musk). Tokrat so novice bolj spodbudne, Uroš pa je dogajanje opisal z besedami Od pekla do raja: Teslin ples s hudičem v številkah. Ameriška znamka je namreč leto začela odlično, s proizvodnjo kar 4.700 primerkov modela 3 na teden.

Iz krize se je povzpela kot eno najvrednejših avtomobilskih podjetij. Po tržni kapitalizaciji je presegla avtomobilske velikane, kot so Honda, BMW in General Motors ... Dobre napovedi za Teslo pa ne pomenijo, da je nakup delnice dobra naložba, menijo analitiki.

Ostanimo še malo pri elektriki, sicer na dveh kolesih. Harley-Davidson je razkril nove podrobnosti modela livewire.Denimo ceno, doseg med polnjenji baterije in še kaj.

Italijanski varuh konkurence je potrdil, da je zaradi kartelnega dogovarjanja pri financiranju nakupov avtomobilov kaznoval več proizvajalcev avtomobilov, med njimi BMW, Fiat-Chrysler, Ford in Toyoto. Zahteva plačilo kazni v skupni vrednosti 678 milijonov evrov.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Vrhunci Ženeve, balkanska evforija in kako prihraniti pri službenem avtu

Ženeva v tem tednu gosti največje avtomobilske zvezde - serijske in konceptne, ki rišejo bližnjo prihodnost avtomobilske industrije....

AVTO
Novosti
Novosti Razlogi, ki peugeotu 508 dvigajo samozavest 5

Morda je kriva oblika, morda poslovni rezultati skupine PSA ali pa kaj drugega. Peugeot že dolgo ni bil tako samozavesten v razredu, ki...

AVTO
Novice
Novice Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi

Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na...

AVTO
Novice
Novice Menedžer, ki je Audi postavil na prvo mesto, za volanom toyote rav4 in lexusa UX in nemška baterijska rana 1

Teden, poln ekskluzivnih vsebin, od prvega intervjuja s šefom slovenskega Audija, Slovenca v ozadju posla McLarna in Bahrain Meride,...

AVTO
Novice
Novice Pregled in prednosti priključnih hibridov, goljufije z DDV, izjemna toyota rav4 in švedsko presenečenje

Razburljiv teden končujemo s podrobno raziskavo slovenskega trga priključnih hibridov – ogledate si lahko popolno ponudbo, cene,...

AVTO
Novice
Novice Prvi učinki brexita, dva obraza toyote yaris in krompirjeva šola

Kljub šolskim počitnicam, praznikom in dopustu, je bila ekipa avto.finance.si v zadnjem tednu zelo aktivna. Odprtje tovarne Jaguar Land...

AVTO
Novice
Novice Podivjani SUV poskrbel za strmo rast Lamborghinija 2

Tudi italijanski Lamborghini je recept za rast našel v razredu SUV. Novi urus, luksuzno-športni terenec za vsakdanjo uporabo, je lani...

AVTO
Testi
Testi Opel z merami luksuznega in ceno službenega razreda

Opel insignia sports tourer z merami, udobjem in prostorom. Ne nazadnje tudi z ugodno ceno sporoča, da poslovni karavani še zdaleč niso...