(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 3 min
11.01.2019  01:14
Prvi polni teden v letu 2019 začenjamo z reportažo z avtomobilskega salona na Dunaju, obiskal sem ga prvič. Pišemo o slavju pri Rolls-Royecu, o težavah Forda in Jaguar Land Roverja, o preobratu v Tesli, malem audiju A1 na slovenskem trgu ter dveh razburljivih eksotih – abarthu 124 spider in novem mercedes-benzu CLA.
Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

Obveščaj me o novih člankih:  

V sredo sem obiskal avtomobilski salon na Dunaju, ki je danes odprl vrata tudi za širšo javnost. Le štiri dni trajajoča, a urejena in precej bogata avtomobilska predstava, ki lahko poteši lakoto vseh tistih, ki letos zaman čakajo avtomobilski salon v Sloveniji.

Na Dunaju sem doživel tisti klasični salon, kakršnih je vse manj – z dekleti na vsakem razstavnem prostoru. Vabljeni k ogledu galerije.

Glavni razlog za obisk cesarjevega mesta pa je prav tako bilo dekle, pardon, gospa, in to zelo posebna. Caroline Krismer je ena redkih dam, ki je prebila stekleni strop avtomobilske industrije, saj je v celoti vodila projekt novega rolls-roycea cullinana. Več o njej prihodnji teden, v podrobnem intervjuju.

Rolls-Royce si te dni mane roke, saj je dosegel nov prodajni rekord v svoji dolgi, kar 115-letni zgodovini. V 50 državah sveta je prodal 4.017 avtomobilov, prvič presegel dva tisoč zaposlenih in v svoje vrste sprejel največje število vajencev doslej.

Manj prešerno je v drugi, nekdaj prav tako čistokrvni angleški znamki oziroma skupini Jaguar Land Rover. Brexit, upad prodaje dizlov in upočasnitev prodaje na Kitajskem so glavni razlogi za odpuščanje, službe bo izgubilo kar 4.500 delavcev.

Podobne težave ima Ford, sanirati mora poslovanje v Evropi. Obenem pa se že pripravlja na razkritje podrobnosti o sodelovanju s Volkswagnom.

Matej je medtem v Sloveniji podrobneje spoznal novega audija A1 – majhen avto velikega formata, ko gre za tehniko, sodobnost in tudi ceno. Zanj je treba odšteti najmanj 19.990 evrov.

Poigral se je še s strupenim abarthom 124 spiderjem, igračo, po kateri so hlepeli vsi ljubitelji italijanske šole oblikovanja in vrhunskih zmogljivosti. Matej je prepričan, da je strupeni roadster tudi prava hrana za dušo in balzam za čutila.

V razredu, kjer so čustva pomembnejša od racionalnosti, se razkriva tudi novi mercedes-benz CLA, najmanjši štirivratni kupe stuttgartske znamke.

Tudi ta teden nismo mogli brez Tesle oziroma njenega zloglasnega šefa o(Elona Muska#Elon Musk). Tokrat so novice bolj spodbudne, Uroš pa je dogajanje opisal z besedami Od pekla do raja: Teslin ples s hudičem v številkah. Ameriška znamka je namreč leto začela odlično, s proizvodnjo kar 4.700 primerkov modela 3 na teden.

Iz krize se je povzpela kot eno najvrednejših avtomobilskih podjetij. Po tržni kapitalizaciji je presegla avtomobilske velikane, kot so Honda, BMW in General Motors ... Dobre napovedi za Teslo pa ne pomenijo, da je nakup delnice dobra naložba, menijo analitiki.

Ostanimo še malo pri elektriki, sicer na dveh kolesih. Harley-Davidson je razkril nove podrobnosti modela livewire.Denimo ceno, doseg med polnjenji baterije in še kaj.

Italijanski varuh konkurence je potrdil, da je zaradi kartelnega dogovarjanja pri financiranju nakupov avtomobilov kaznoval več proizvajalcev avtomobilov, med njimi BMW, Fiat-Chrysler, Ford in Toyoto. Zahteva plačilo kazni v skupni vrednosti 678 milijonov evrov.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Razlogi, ki peugeotu 508 dvigajo samozavest 5

Morda je kriva oblika, morda poslovni rezultati skupine PSA ali pa kaj drugega. Peugeot že dolgo ni bil tako samozavesten v razredu, ki...

AVTO
Novice
Novice Menedžer, ki je Audi postavil na prvo mesto, za volanom toyote rav4 in lexusa UX in nemška baterijska rana 1

Teden, poln ekskluzivnih vsebin, od prvega intervjuja s šefom slovenskega Audija, Slovenca v ozadju posla McLarna in Bahrain Meride,...

AVTO
Novice
Novice Prvi učinki brexita, dva obraza toyote yaris in krompirjeva šola

Kljub šolskim počitnicam, praznikom in dopustu, je bila ekipa avto.finance.si v zadnjem tednu zelo aktivna. Odprtje tovarne Jaguar Land...

AVTO
Testi
Testi Opel z merami luksuznega in ceno službenega razreda

Opel insignia sports tourer z merami, udobjem in prostorom. Ne nazadnje tudi z ugodno ceno sporoča, da poslovni karavani še zdaleč niso...

AVTO
Novice
Novice Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let 7

Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in...

AVTO
Novice
Novice Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Vroče poletno pismo s kopico novosti, nasvetov, ocen novih avtomobilov in poslovnih novic iz avtoindustrije

AVTO
Novice
Novice Najdražji avti Slovencev 2018, izjemni električni audi in božič z zeleno pošastjo

Izjemen konec izjemnega leta - v prvem pismu 2019 vam ponujam najdražje avtomobile, ki so si jih lani privoščili Slovenci. Puščavska...

AVTO
Testi
Testi Konferenčna pisarna za šest oseb

Test: ford tourneo custom 2.0 L2H1 2.0 TDCi 125 kW sport; prenova, ki je ustvarila skoraj nov avto. Tourneo custom se po tehniki, udobju in...