Bavarska pošast, ukročena kot hišni ljubljenček Bavarska pošast, ukročena kot hišni ljubljenček Novi BMW M5 je inteligentna preobrazba nekdanjega limuzinskega dirkača. Je izjemno hiter, obvladljiv in še vedno zabaven avto, ki se pomika v razred superšportnikov.
Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.

Mercedes CLA: stvaritev, ki bo šibila kolena

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Gordon Wagner dodaj
Robert Lešnik dodaj
AMG dodaj
Mercedes dodaj
 
Čas branja: 4 min
09.01.2019  22:35  Dopolnjeno: 09.01.2019 22:36
CLA v novi generaciji ohranja zapeljive linije ter postaja pametnejši, varnejši in večji.
Mercedes CLA: stvaritev, ki bo šibila kolena
Foto: Daimler AG - Global Communicatio

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Gordon Wagner dodaj
Robert Lešnik dodaj
AMG dodaj
Mercedes dodaj

Že nekaj časa trikrake zvezde ne nosijo le velikanske limuzine in terenci. Prav kompaktni člani Mercedesove družine so zadnja leta glavni gonilniki prodaje. Med najmanjšimi limuzinami bodo od zdaj kupci lahko izbirali kar med dvema: limuzinsko različico razreda A, ki je bila razkrita lani, in novo generacijo razreda CLA – najmanjšega štirivratnega kupeja. Ta je v prvi generaciji skupaj s karavansko različico prepričal kar 750 tisoč kupcev. V salone pripelje tudi 70 odstotkov novih, predvsem mlajših strank.

Prefinjen in pameten

Novi CLA je v primerjavi s predhodnikom daljši in širši za okoli pet centimetrov (469 in 183 centimetrov), za tri centimetre pa je daljša medosna razdalja (273 centimetrov). V njegovo »telo« so oblikovalci pod vodstvom Gordona Wagnerja in Roberta Lešnika vključili obline in rešitve večjega in dražjega brata CLS, ki je začel norijo za štirivratnimi kupeji, ter športnega AMG GT-4 door kupeja. Obrazne linije so bile deležne manjših sprememb, več časa so oblikovalci namenili zadku, ki je še nežnejših linij, in stranskemu profilu, na katerem je manj prehodov in robov.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Tablico so s prtljažnih vrat premaknili nižje na odbijač. Na kolesnem loku najdemo spojler v obliki plavuti, ki preusmerja zrak okoli koles. Velikost platišč sega od 16 do 19 palcev. Serijsko se za hladilnikom skrivajo aktivne lopute, ki uravnavajo pretok zraka skozi motor.

Notranjost je enaka kot v razredu A, zaradi večjih zunanjih mer pa je v primerjavi s predhodnikom več prostora za ramena, glavo in komolce. Kdor misli, da je edini adut CLA oblika, se je uštel, saj so ga v Stuttgartu oborožili z izboljšanim upravljalnim multimedijskim sistemom MBUX ter najnovejšimi asistenčnimi sistemi iz razreda S. Prav s tem namenom so ga razkrili na mednarodnem sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu.

Hey Mercedes: primerjaj …

MBUX omogoča upravljanje prek drsnikov na dotik na volanu, na sredinski konzoli in zaslonu nad njo ter z glasovnim ukazom »Hey Mercedes«. Izboljšani MBUX bolje prepoznava običajni govor in v določenih domenah razume bolj zapletena vprašanja. V angleščini zna primerjati ceno delnic podjetij, računati in odgovarjati na splošna vprašanja. Pomočnik zaznava gibanje potnikov in po potrebi samodejno osvetljuje dele notranjosti.

V novem CLA bo na voljo tudi velnes na štirih kolesih, ki ga v Stuttgartu imenujejo Energizing Comfort Control. Ta za popolno razpoloženje in udobje kombinira delovanje klimatske naprave, prezračevanje, gretje in masažo sedežev, ambientalno osvetlitev in glasbo. Če boste pametno uro povezali z avtom, bo pomočnik glede na raven stresa, prespanost in srčni utrip izbral za vas najprimernejši program velnesa.

  Na trg prihaja maja

  Za začetek so v Las Vegasu pokazali CLA 250 z dvolitrskim motorjem s 165 kilovati, ki na slovenskem trgu ne bo med najbolj priljubljenimi. Pričakujemo lahko motorno paleto, ki je na voljo tudi v novem razredu A. Prodaja štirivratnega kupeja se bo v Evropi začela maja. Takrat bo v ponudbi na voljo več dizelskih in bencinskih motorjev v kombinaciji z ročnim ali samodejnim dvosklopčnim menjalnikom ter štirikolesnim pogonom 4matic. Pozneje bo ponudbo razširil še karavanski shooting brake.  Napišite svoj komentar

  Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
  AVTO
  Novice
  Novice Pet najdražjih avtomobilov na slovenskem trgu 1

  Slovenci vse bolj pogledujemo po vozilih višjega razreda, predvsem po športnih terencih, a ko denar res ni ovira, si lahko omislimo tudi...

  AVTO
  Novice
  Novice Najdražji avtomobili Slovencev v letu 2018 3

  S katerimi jeklenimi igračami so si življenje letos začinili premožni Slovenci?

  AVTO
  Novosti
  Novosti Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču 4

  Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi...

  AVTO
  Novice
  Novice (Reportaža) Urejena avtomobilska predstava naših severnih sosedov

  Včeraj smo obiskali avtomobilski salon na Dunaju, ki je danes odprl vrata tudi za širšo javnost. Le štiri dni trajajoča, a urejena in...

  AVTO
  Novosti
  Novosti Mercedes v Sloveniji predčasno razkazal najnovejšega zvezdnika 11

  Najnovejšo zvezdo terenskega dela ponudbe, ki po novem lahko prevaža sedem potnikov, bomo na slovenskih cestah prvič lahko videli...

  FINANCE
  Članki
  Članki Vse, kar ste želeli vedeti o evropskih volitvah, pa niste imeli koga vprašati

  Maja bomo evropski državljani spet volili poslance v evropski parlament; dokončnih odločitev o slovenskih kandidaturah še ni, smo pa...