(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Najdražji avti Slovencev 2018, izjemni električni audi in božič z zeleno pošastjo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 4 min
04.01.2019  08:06
Izjemen konec izjemnega leta - v prvem pismu 2019 vam ponujam najdražje avtomobile, ki so si jih lani privoščili Slovenci. Puščavska izkušnja z Audijevim električnim e-tronom je ponudila odgovor na vprašanje, kakšen je ingolstadtski prvenec v elektromobilnosti. Praznike sem si začinil z zeleno pošastjo, lamborghinijem huracanom LP 580-2, kako se le zadaj gnani superšportnik spopada z nizkimi temperaturami. Edinstvena je še primerjava forda focusa in mondea, vsekakor ni tako nesmiselna, kot se morda zdi prvi hip.
Najdražji avti Slovencev 2018, izjemni električni audi in božič z zeleno pošastjo

Obveščaj me o novih člankih:  

Kateri so najdražji avtomobili Slovencev v letu 2018? Slovenci so lani za jeklene konjičke segli zelo globoko v denarnico, precej globlje kot predlanskim. Bogato zbirko dragih lepotcev so Slovenci kupili že v prvi polovici leta, končna lestvica je še bolj zanimiva.

Praznike sem si popestril s prav posebno zverino – lamborghinijem huracanom LP 580-2, ki je božič obarval v strupeno zeleno. Lambo vzame sapo vsakomur in kjerkoli se pojavi. Pred trgovskimi centri, na semaforju, med vožnjo … Ima neverjetno sposobnost, da ustavi promet, dokler ga troblje znova ne poženejo v tek. In ima neverjetno sposobnost, da tudi nepoznavalcev ne pusti v zmoti. V času pred božičem in po njem me nihče ni vprašal, kateri avto je to, le kateri model lamba je. Pot do njega pa ni tako draga, kot se vam morda zdi, le lastništvo ne sme biti pogoj …

Električen, prestižen, tehnično in v izdelavi skoraj popoln in povsem serijski. To je novi audi e-tron, ki ta hip tudi ameriški Tesli postavlja merila. Z njim smo prevozili 400 kilometrov po puščavskem Abu Dabiju in se domov vrnili brez ene same večje zamere.

E-tron je presenetil v vseh pogledih, tudi z zanimanjem, ki ga je vzbudil pri bralcih, in se tako postavil na mesto, ki ga je v preteklosti imel BMW. V decembru je več pozornosti pritegnila le Uroševa lestvica najdražjih avtov Slovencev v letu 2018.

Izjemni ford focus v bratskem dvoboju – z mondeom karavanom. Morda na prvi pogled nepoštena primerjava razkriva, kako velik skok je naredil novi focus, saj je na veliko področjih ugnal še vedno precej prepričljivi mondeo. Primerjali smo ju na več področjih, pri opremi, tehniki, prostoru, ceni in voznih lastnostih.

Kompaktni športnoterenski citroën C5 aircross v razred kompaktnih SUV prinaša izrazito prostornost in udobje ter sodobno tehniko za tržne cene 21 do 31 tisoč evrov.

Mazda, ki se ji bo težko upreti. Z marcem bo na slovenske ceste zapeljala nova mazda3, ki ji bodo kupci na račun atraktivne oblike, vrhunskih materialov, še boljših voznih lastnosti in bogate opreme oprostili nekoliko višjo ceno.

Novoletno darilo: cenejša tako bencin kot dizel. Cena bencina je bila nazadnje tako nizka sredi avgusta 2016, dizel pa je najcenejši po 12. septembru 2017.

Največja tekmeca kmalu povezana kot še nikoli doslej. Daimler in BMW se dogovarjata o skupnem razvoju in izdelavi ključnih sestavnih delov, raziskujeta skupni razvoj osnov, baterij za električne avte in sistemov za avtonomno vožnjo.

Tesla in Musk sta v skladu z dogovorom z ameriško agencijo za nadzor vrednostnih papirjev (SEC) v upravni odbor imenovala nova člana. Pri vodenju družbe bosta pomagala podjetnik, filantrop in soustanovitelj informacijskotehnološkega podjetja Oracle Larry Ellison ter nekdanja vodstvena delavka družbe Kellogg's in podpredsednica ameriške trgovinske verige Walgreens Kathleen Wilson-Thompson.

Volkswagen uvaja mobilne e-polnilnice. Premične električne polnilnice imajo zmogljivost 360 kilovatnih ur in omogočajo polnjenje do 15 električnih vozil. V povprečno 17 minutah lahko vozilo prejme do približno 28 kilovatnih ur.

Honda: litij-ionske baterije bi lahko zamenjali s fluorid-ionskimi. Kalifornijski inštitut Caltech, Nasin laboratorij JPL in Honda so predstavili novo tehnologijo, ki je po zagotovilih avtorjev boljša od litij-ionske.

(graf) Kateri so največji proizvajalci baterijskih vozil in kakšne so napovedi za letos?

Na Češkem lani rekordna proizvodnja avtomobilov. Izdelali so skoraj 1,45 milijona avtomobilov, kar je rekord za to državo. Na letni ravni se je proizvodnja jeklenih konjičkov povečala za tri odstotke, je sporočilo češko združenje avtomobilske industrije SAP.

Novomeški Revoz je maja zaznamoval izdelavo štirimilijontega Renaultovega vozila, do odhoda na kolektivni praznični dopust pa naj bi v Revozu izdelali približno 200 tisoč vozil. V Revozu se pripravljajo tudi na proizvodnjo novega Renaultovega vozila, 90 milijonov evrov vredno naložbo naj bi končali decembra prihodnje leto.

Za konec pa še komentar Iztoka Seljaka, direktorja Hidrie Holdinga in enega vodilnih strokovnjakov v slovenski avtomobilski industriji.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Menedžer, ki je Audi postavil na prvo mesto, za volanom toyote rav4 in lexusa UX in nemška baterijska rana 1

Teden, poln ekskluzivnih vsebin, od prvega intervjuja s šefom slovenskega Audija, Slovenca v ozadju posla McLarna in Bahrain Meride,...

AVTO
Novosti
Novosti Razlogi, ki peugeotu 508 dvigajo samozavest 5

Morda je kriva oblika, morda poslovni rezultati skupine PSA ali pa kaj drugega. Peugeot že dolgo ni bil tako samozavesten v razredu, ki...

AVTO
Novice
Novice Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

Prvi polni teden v letu 2019 začenjamo z reportažo z avtomobilskega salona na Dunaju, obiskal sem ga prvič. Pišemo o slavju pri...

AVTO
Novice
Novice Prvi učinki brexita, dva obraza toyote yaris in krompirjeva šola

Kljub šolskim počitnicam, praznikom in dopustu, je bila ekipa avto.finance.si v zadnjem tednu zelo aktivna. Odprtje tovarne Jaguar Land...

AVTO
Novosti
Novosti V Slovenijo je zapeljala prva električna Škoda 4

»Tudi Škodina prihodnost bo električna,« je glavno sporočilo prvega moža slovenske Škode, Petra Podlipnyja, ki je danes v škodinem...

AVTO
Novice
Novice Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let 7

Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in...

AVTO
Testi
Testi Opel z merami luksuznega in ceno službenega razreda

Opel insignia sports tourer z merami, udobjem in prostorom. Ne nazadnje tudi z ugodno ceno sporoča, da poslovni karavani še zdaleč niso...

FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine (Kako Miloš gradi hišo, 3. del) Imam pravnomočno gradbeno dovoljenje, kaj sledi zdaj? 26

Kaj vse me še čaka, koliko me bo stalo, preden delovni stroji izkopljejo jamo za temeljno ploščo in izvajalec nanjo postavi leseno...