Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.
Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Prodaja Hyundaia je na največjem svetovnem trgu v prvem trimesečju strmoglavila za 19 odstotkov, družba pa je vseeno prvič v zadnjih šestih trimesečjih povečala čisti dobiček.
Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Prihodki od prodaje so se povečali za petino, k rasti pa so prispevali vsi poslovni segmenti

Najdražji avti Slovencev 2018, izjemni električni audi in božič z zeleno pošastjo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
avtomobilska...   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
testi vozil   dodaj
 
Čas branja: 4 min
04.01.2019  08:06
Izjemen konec izjemnega leta - v prvem pismu 2019 vam ponujam najdražje avtomobile, ki so si jih lani privoščili Slovenci. Puščavska izkušnja z Audijevim električnim e-tronom je ponudila odgovor na vprašanje, kakšen je ingolstadtski prvenec v elektromobilnosti. Praznike sem si začinil z zeleno pošastjo, lamborghinijem huracanom LP 580-2, kako se le zadaj gnani superšportnik spopada z nizkimi temperaturami. Edinstvena je še primerjava forda focusa in mondea, vsekakor ni tako nesmiselna, kot se morda zdi prvi hip.
Najdražji avti Slovencev 2018, izjemni električni audi in božič z zeleno pošastjo

Obveščaj me o novih člankih:  

Kateri so najdražji avtomobili Slovencev v letu 2018? Slovenci so lani za jeklene konjičke segli zelo globoko v denarnico, precej globlje kot predlanskim. Bogato zbirko dragih lepotcev so Slovenci kupili že v prvi polovici leta, končna lestvica je še bolj zanimiva.

Praznike sem si popestril s prav posebno zverino – lamborghinijem huracanom LP 580-2, ki je božič obarval v strupeno zeleno. Lambo vzame sapo vsakomur in kjerkoli se pojavi. Pred trgovskimi centri, na semaforju, med vožnjo … Ima neverjetno sposobnost, da ustavi promet, dokler ga troblje znova ne poženejo v tek. In ima neverjetno sposobnost, da tudi nepoznavalcev ne pusti v zmoti. V času pred božičem in po njem me nihče ni vprašal, kateri avto je to, le kateri model lamba je. Pot do njega pa ni tako draga, kot se vam morda zdi, le lastništvo ne sme biti pogoj …

Električen, prestižen, tehnično in v izdelavi skoraj popoln in povsem serijski. To je novi audi e-tron, ki ta hip tudi ameriški Tesli postavlja merila. Z njim smo prevozili 400 kilometrov po puščavskem Abu Dabiju in se domov vrnili brez ene same večje zamere.

E-tron je presenetil v vseh pogledih, tudi z zanimanjem, ki ga je vzbudil pri bralcih, in se tako postavil na mesto, ki ga je v preteklosti imel BMW. V decembru je več pozornosti pritegnila le Uroševa lestvica najdražjih avtov Slovencev v letu 2018.

Izjemni ford focus v bratskem dvoboju – z mondeom karavanom. Morda na prvi pogled nepoštena primerjava razkriva, kako velik skok je naredil novi focus, saj je na veliko področjih ugnal še vedno precej prepričljivi mondeo. Primerjali smo ju na več področjih, pri opremi, tehniki, prostoru, ceni in voznih lastnostih.

Kompaktni športnoterenski citroën C5 aircross v razred kompaktnih SUV prinaša izrazito prostornost in udobje ter sodobno tehniko za tržne cene 21 do 31 tisoč evrov.

Mazda, ki se ji bo težko upreti. Z marcem bo na slovenske ceste zapeljala nova mazda3, ki ji bodo kupci na račun atraktivne oblike, vrhunskih materialov, še boljših voznih lastnosti in bogate opreme oprostili nekoliko višjo ceno.

Novoletno darilo: cenejša tako bencin kot dizel. Cena bencina je bila nazadnje tako nizka sredi avgusta 2016, dizel pa je najcenejši po 12. septembru 2017.

Največja tekmeca kmalu povezana kot še nikoli doslej. Daimler in BMW se dogovarjata o skupnem razvoju in izdelavi ključnih sestavnih delov, raziskujeta skupni razvoj osnov, baterij za električne avte in sistemov za avtonomno vožnjo.

Tesla in Musk sta v skladu z dogovorom z ameriško agencijo za nadzor vrednostnih papirjev (SEC) v upravni odbor imenovala nova člana. Pri vodenju družbe bosta pomagala podjetnik, filantrop in soustanovitelj informacijskotehnološkega podjetja Oracle Larry Ellison ter nekdanja vodstvena delavka družbe Kellogg's in podpredsednica ameriške trgovinske verige Walgreens Kathleen Wilson-Thompson.

Volkswagen uvaja mobilne e-polnilnice. Premične električne polnilnice imajo zmogljivost 360 kilovatnih ur in omogočajo polnjenje do 15 električnih vozil. V povprečno 17 minutah lahko vozilo prejme do približno 28 kilovatnih ur.

Honda: litij-ionske baterije bi lahko zamenjali s fluorid-ionskimi. Kalifornijski inštitut Caltech, Nasin laboratorij JPL in Honda so predstavili novo tehnologijo, ki je po zagotovilih avtorjev boljša od litij-ionske.

(graf) Kateri so največji proizvajalci baterijskih vozil in kakšne so napovedi za letos?

Na Češkem lani rekordna proizvodnja avtomobilov. Izdelali so skoraj 1,45 milijona avtomobilov, kar je rekord za to državo. Na letni ravni se je proizvodnja jeklenih konjičkov povečala za tri odstotke, je sporočilo češko združenje avtomobilske industrije SAP.

Novomeški Revoz je maja zaznamoval izdelavo štirimilijontega Renaultovega vozila, do odhoda na kolektivni praznični dopust pa naj bi v Revozu izdelali približno 200 tisoč vozil. V Revozu se pripravljajo tudi na proizvodnjo novega Renaultovega vozila, 90 milijonov evrov vredno naložbo naj bi končali decembra prihodnje leto.

Za konec pa še komentar Iztoka Seljaka, direktorja Hidrie Holdinga in enega vodilnih strokovnjakov v slovenski avtomobilski industriji.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi

Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na...

AVTO
Novice
Novice Menedžer, ki je Audi postavil na prvo mesto, za volanom toyote rav4 in lexusa UX in nemška baterijska rana 1

Teden, poln ekskluzivnih vsebin, od prvega intervjuja s šefom slovenskega Audija, Slovenca v ozadju posla McLarna in Bahrain Meride,...

AVTO
Novice
Novice Pregled in prednosti priključnih hibridov, goljufije z DDV, izjemna toyota rav4 in švedsko presenečenje

Razburljiv teden končujemo s podrobno raziskavo slovenskega trga priključnih hibridov – ogledate si lahko popolno ponudbo, cene,...

AVTO
Novosti
Novosti Razlogi, ki peugeotu 508 dvigajo samozavest 5

Morda je kriva oblika, morda poslovni rezultati skupine PSA ali pa kaj drugega. Peugeot že dolgo ni bil tako samozavesten v razredu, ki...

AVTO
Novice
Novice Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

Prvi polni teden v letu 2019 začenjamo z reportažo z avtomobilskega salona na Dunaju, obiskal sem ga prvič. Pišemo o slavju pri...

AVTO
Novice
Novice Prvi učinki brexita, dva obraza toyote yaris in krompirjeva šola

Kljub šolskim počitnicam, praznikom in dopustu, je bila ekipa avto.finance.si v zadnjem tednu zelo aktivna. Odprtje tovarne Jaguar Land...

AVTO
Novice
Novice Vrhunci Ženeve, balkanska evforija in kako prihraniti pri službenem avtu

Ženeva v tem tednu gosti največje avtomobilske zvezde - serijske in konceptne, ki rišejo bližnjo prihodnost avtomobilske industrije....

AVTO
Novice
Novice Milijonska naklada francoskega SUV, ujel je tudi pet tisoč Slovencev

V šestih letih je Peugeotov prvi mali SUV 2008 v Evropi prepričal milijon kupcev, v svetu že 1,21 milijona. Uspešen pa je tudi v...