(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Električni cunami, novi avtomobilski davek in preobrat v Volvu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 2 min
21.12.2018  07:19  Dopolnjeno: 21.12.2018 07:30
Moje zadnje letošnjo pismo razkriva kaj nam bo prihodnje leto prinesel razvoj elektromobilnosti, zakaj je potrebna novela zakona o DMV - avtomobilskem davku, kaj sporoča komunikacijski preobrat v Volvu, ki se je resno lotil novega načina prodaje, intervju z Matejem Čer, ki je pri nas vzpostavil prvi car sharing električnih avtov in še marsikaj.
Električni cunami, novi avtomobilski davek in preobrat v Volvu

Obveščaj me o novih člankih:  

Uroš se je poglobil v bližnjo prihodnost električnih avtomobilov in ugotovil, da imamo pravi cunami naložb vanje, vsi pa lovijo tehničnega vodjo – Teslo Motors. Avtomobilska podjetja bodo v prihodnjih letih razvoju baterij in električnih avtomobilov namenila več kot sto milijard evrov. Kdo bo vložil največ? Kaj obljubljajo avtomobilski velikani?

Svoja opažanja je opisal še v komentarju z naslovom: Kitajski bejzbolski kij in hinavska Norveška, kakšen vzor neki in sklenil, da bi v prihodnosti možnost izbire lahko postala velik luksuz, že danes marsikje je.

Ker slika ali risba kdaj povesta precej več kot besede, k naslovni temi torkovega časopisa sodi tudi karikatura.

Pred prazniki sem ujel novico o pripravi novega davka na avtomobile – novele DMV oziroma davka na motorna vozila, katerega popravek je nujen zaradi novega merilnega protokola porabe in izpustov, ki je krepko dvignil vrednosti. Brez popravkov bi namreč obdavčitev, vezana na izpuste vozil, poletela v nebo. Kaj pripravlja vlada, kakšna je zgodovina zloglasnega DMV?

Bloomerg se je poglobil v Volvovo strategijo, ki želi biti avtomobilski Netflix. V sporočilu pa gre daleč, zelo daleč: »Ne kupujte tega avta!«

Janez je na Majorki preizkusil novega trenutno najmočnejšega mercedesa AMG A 35. Zanj pravi, da ima poper v nosu, a v obvladljivih količinah. Da je hiter, ni dvoma, saj do stotice skoči le v 4,7 sekunde, nima pa za marsikoga neprijetne grobosti. A 35 je seveda le uvod v A 45, ta pride nekaj pozneje.

Uroš je preizkusil in ocenil osveženo suzuki vitaro z zmogljivim 1,4-litrskim turbomotorjem boosterjet in štirikolesnim pogonom.

Matej Čer, lastnik Avantcarja in inovativne platforme za souporabo električnih avtomobilov Avant2Go v intervjuju razkriva svoje poglede na mobilnost. Med drugim si želi, da v mestu avtomobilov, ki se ne bi premikali, sploh ne bi videl.

Jure se je prejšnji vikend zatopil v cene bencina, skozi analizo se je vprašal, ali se bo bencin pocenil še petič zapored.

Odgovor je, kot ponavadi, dobil v torek. Ta pa nikakor ni bil vezan le na bencin.

Zelo avtomobilsko razpoložena je bila tudi Mateja Bertoncelj iz Izvozniki.si, ki je razkrila dobre obete za slovenski Impol – ta prodira na trg električnih avtov. Dobra novica še iz Gorenjske – Goodyear bo v Kranju investiral 94 milijonov evrov.

Portal Okolje & Energija pa piše o novem koraku treh držav, tudi Slovenije, pri razvoju električne mobilnosti in avtonomne vožnje.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Ko dizel zaznamuje skoraj vsako novico, prepih na trgu prestižnežev in preobrat v Tesli 2

V tem tednu se je dizelski motor znašel v skoraj vsaki novici. Pri Volvu zaradi tega, ker ga denimo novi S60 sploh nima več. Z njim smo...

AVTO
Novice
Novice Veliki primerjalni test SUV, negotova prihodnost avtoposla in specializacija Nissana

V tem tednu vam ponujam enega najbolj obsežnih medijskih projektov – primerjalni PRIMA test šestih športnih terencev D razreda in...

AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
Novice
Novice Elektroprigode Audijevega razvojnika, terenski rolls royce in kaj me čaka v Los Angelesu 9

Razburljiv avtomobilski teden vam prinaša zanimivo izkušnjo Audijevega razvojnika Matjaža Kormana – iz 560 kilometrov oddaljenega...

AVTO
Novice
Novice Narobe svet!? Električni Harley in MAN, vodik za ameriško Nikolo 1

V trem tednu smo se posvetili predvsem tovornim vozilom z alternativnimi oblikami pogona, električni MAN bo kmalu realnost, iz ZDA pa...

AVTO
Novice
Novice Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik 2

Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega...

AVTO
Novosti
Novosti Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu? 36

Analiza: kje vse nova škoda scala prehiteva bratranca golfa in seveda, kje golf novinki iz koncerna ne pusti blizu