(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Menedžer, ki je Audi postavil na prvo mesto, za volanom toyote rav4 in lexusa UX in nemška baterijska rana

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
električna mobilnost   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
testi vozil   dodaj
logistika   dodaj
intervju   dodaj
 
Čas branja: 4 min
17.12.2018  09:07
Teden, poln ekskluzivnih vsebin, od prvega intervjuja s šefom slovenskega Audija, Slovenca v ozadju posla McLarna in Bahrain Meride, ekskluzivnega preizkusa nove toyote rav4, lexusa UX in električnega jaguarja I-pace do pojasnil ozadja milijardnih investicij nemških znamk v baterijske celice ...
Menedžer, ki je Audi postavil na prvo mesto, za volanom toyote rav4 in lexusa UX in nemška baterijska rana

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
električna mobilnost   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
testi vozil   dodaj
logistika   dodaj
intervju   dodaj

Prvi intervju s Francijem Bolto, direktorjem znamke Audi v Porscheju Slovenija, ki je štiri kroge v zadnjem letu dni postavil na prvo mesto v prodaji prestižnih znamk v Sloveniji in se obenem že intenzivno pripravlja na prihod električnih avtomobilov. »Le avti niso dovolj, kupcem bomo pri vstopu v novo dobo intenzivno pomagali,« pravi Bolta.

Kolesarska ekipa Bahrain Merida ima novega polovičnega lastnika – britanskega avto-motovelikana McLaren. Zakaj je to zanimivo za Slovence? Ker je v ozadju posla prav Slovenec. Novomeščan Milan Eržen je pomagal »postaviti« ekipo, zdaj se Bahrajnu, kjer dela, obeta še tovarna visokotehnoloških koles. Kaj bo lahko od tega imelo Novo mesto?

Daimlerjeva napoved 20-milijardne investicije v baterijske celice opozarja na dolgoletno rano nemške avtomobilske industrije. Tudi na pobudo Angele Merkel se Nemci za zdaj neuspešno trudijo vzpostaviti svojo proizvodnjo baterijskih celic in tako zmanjšati odvisnost od Azije, medtem pa Kitajci s proizvodnjo prihajajo v Nemčijo.

Ekskluzivno sem preizkusil novi Lexusov mali SUV – UX250h, ki bo na naš trg zapeljal šele maja prihodnje leto. Kompaktni športni terenec z iskrivim hibridnim pogonom, imenitno izdelavo in materiali ima tako mladostno dušo, da utegne znamki priskrbeti precej širši krog kupcev.

Ekskluzivna prva vožnja še z novo toyoto rav4 hybrid, ki je znova postala pravi SUV. V osnovi takšna kot pred 24 leti, a večja, prostornejša in hibridna. Po prvih vožnjah se zdi, da bo ponudila dobro kupčijo.

Preizkusil sem tudi novega jaguarja i-pace, prvega popolnoma električnega jaguarja, ki je avtomobilski svet postavil na glavo. I-pace je avto nasprotij, športni terenec z električnim motorjem, težak prek dve toni, ki se pelje, in ne rjovi, kot športni avto.

Zgodovina forda focusa je dolga in pestra: dve desetletji, tri zelo uspešne generacije, več kot 50 mednarodnih priznanj in kar 16 milijonov prodanih vozil. Preizkusili smo karavanski focus z 1,5-litrskim turbomotorjem, to pa je šele prvi iz serije podrobnih zapisov o focusu.

Direktorji Daimlerja, Volkswagna in BMW so z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom govorili o nesoglasjih na področju mednarodne trgovine. Trojica je bila po sestanku optimistična.

Brez avta ne moremo, pa ga znamo pametno uporabljati? Slovenci večino poti bolj iz nuje kot pa izbire opravimo z avtomobilom, k znižanju stroškov in zmanjšanju količine izpustov pa pomagajo multimodalnost, sopotništvo in učinkovita vozila.

Elon Musk je izkoristil krčevito reorganizacijo General Motorsa, ki vključuje tudi zapiranje tovarn v ZDA, in napovedal, da bi lahko kakšno od njih kupil za proizvodnjo tesel. Gre spet le za piar?

Splošno sodišče EU je ugodilo tožbam mest Pariz, Bruselj in Madrid ter razglasilo delno ničnost uredbe evropske komisije, s katero je ta določila previsoke mejne vrednosti izpustov dušikovih oksidov za preizkuse novih lahkih potniških in gospodarskih vozil. Komisija namreč ni bila pristojna za spremembo mejnih vrednosti izpustov euro 6.

Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let. Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in na koncu pristal v Kaliforniji, kjer že 40 let vodi Volvovo delavnico.

Največji hyundai se seli stopničko višje. Santa fe v četrto ni le oblikovno drzen, ampak ponuja še več prostora, udobja in bogate opreme, ob tem pa navduši tudi s sodobno tehniko, širokim naborom varnostno-asistenčnih sistemov in dostopno ceno, s katero naj bi letno prepričal 200 Slovencev.

Mitsubishijev “zeleni” prvak z novimi aduti. S ceno od 36.600 evrov, tremi motorji in realnim električnim dosegom 45 kilometrov je k nam zapeljal mitsubishi outlander, svetovni uspešnež med priključnimi hibridi.

Prodaja novih avtomobilov v EU je novembra upadla tretji mesec zapored. V primerjavi z lanskim novembrom se je skrčila za osem odstotkov, na 1,12 milijona. Mesec pred tem je bil upad 7,3-odstoten. V prvih 11 mesecih se je prodaja novih avtomobilov na letni ravni sicer povečala za 0,8 odstotka, na 14,16 milijona. V Sloveniji je bilo novembra prodanih 5.192 novih avtomobilov, kar je 17,5 odstotka manj kot novembra lani.

Bram Schot je junija na vrhu Audija začasno zamenjal Ruperta Stadlerja, ko je ta zaradi domnevnega prikrivanja podatkov in zavajanja v oglaševanju dizelskih motorjev odšel v pripor. Januarja pa bo krmilo nemške prestižne znamke prevzel tudi kot polnopravni predsednik uprave.

Japonsko tožilstvo je nekdanjega predsednika upravnega odbora Nissana Carlosa Ghosna uradno obtožilo zaradi prikrivanja dejanske višine osebnih dohodkov v obdobju petih let.

V usnje oblečen volan še ni dovolj za varno upravljanje vozila. V modernih časih si želijo vozniki kar največ ukazov izvajati tako, da se jim ni treba odmikati od armaturne plošče.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Prvi učinki brexita, dva obraza toyote yaris in krompirjeva šola

Kljub šolskim počitnicam, praznikom in dopustu, je bila ekipa avto.finance.si v zadnjem tednu zelo aktivna. Odprtje tovarne Jaguar Land...

AVTO
Novice
Novice Dunaj kot vzor lokalnih avtosalonov, porazi in zmage avtomobilistov

Prvi polni teden v letu 2019 začenjamo z reportažo z avtomobilskega salona na Dunaju, obiskal sem ga prvič. Pišemo o slavju pri...

AVTO
Testi
Testi Opel z merami luksuznega in ceno službenega razreda

Opel insignia sports tourer z merami, udobjem in prostorom. Ne nazadnje tudi z ugodno ceno sporoča, da poslovni karavani še zdaleč niso...

AVTO
Novosti
Novosti Razlogi, ki peugeotu 508 dvigajo samozavest 5

Morda je kriva oblika, morda poslovni rezultati skupine PSA ali pa kaj drugega. Peugeot že dolgo ni bil tako samozavesten v razredu, ki...

AVTO
Novice
Novice Najdražji avti Slovencev 2018, izjemni električni audi in božič z zeleno pošastjo

Izjemen konec izjemnega leta - v prvem pismu 2019 vam ponujam najdražje avtomobile, ki so si jih lani privoščili Slovenci. Puščavska...

AVTO
Novice
Novice Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Vroče poletno pismo s kopico novosti, nasvetov, ocen novih avtomobilov in poslovnih novic iz avtoindustrije

AVTO
Novosti
Novosti V Slovenijo je zapeljala prva električna Škoda 4

»Tudi Škodina prihodnost bo električna,« je glavno sporočilo prvega moža slovenske Škode, Petra Podlipnyja, ki je danes v škodinem...

AVTO
Novice
Novice Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let 7

Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in...