Avto
Oglasno sporočilo

V usnje oblečen volan še ni dovolj za varno upravljanje vozila

V modernih časih si želijo vozniki kar največ ukazov izvajati tako, da se jim ni treba odmikati od armaturne plošče
Avtor
14.12.2018 14:00
Čas branja: 1 min

Krmilo je že od vsega začetka eden osnovnih in najpomembnejših delov vsakega vozila. Vendar volanski obroč, ki predstavlja središče voznikovega delovnega prostora, še zdaleč ni celoten krmilni sistem. Tega sestavlja veliko več komponent, ki jih morda celo premalo poznamo. V usnje oblečen volan namreč še ne zagotavlja dobrega delovanja. Ena izmed komponent, ki omogoča pravilno upravljanje vozila, je na primer volansko stikalo. Gre za sistem obvolanskih ročic, drsnikov in gumbov na volanskem obroču.

V modernih časih si želijo vozniki kar največ ukazov izvajati tako, da se jim ni treba odmikati od armaturne plošče. Zato je volanski drog Kostal poln stikal za upravljanje številnih drugih sistemov v vozilu.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Kostal je razvil nekaj najbolj zanesljivih in integriranih volanskih modulov, okoli katerih se nahajajo številna stikala. Prva tovrstna mehanska stikala so bila namenjena upravljanju brisalcev in smernih kazalcev, danes pa je krmilni drog za avtomobile, avtobuse in premium vozila veliko bolj kompleksen.

Volansko stikalo Kostal ima vgrajeno elektronsko enoto, ki nadzira kot krmiljenja vozila. Prav tako lahko spremlja podatke iz krmilnih elementov, integriranih v volan, menjalnik in sisteme tempomata.

Ko se odločate za nakup, morate izbrati takšno stikalo, ki ne bo že jutri izginilo s trga. Volanska stikala Kostal sodijo med tiste, ki so zasnovana tako za današnje kot za prihodnje varnostne zahteve. Združljiva so s številnimi drugimi sodobnimi avtomobilskimi sistemi in ustrezajo široki paleti avtomobilskih znamk. Namestite ga lahko neodvisno, lahko ga vgradite v modul volanskega droga ali pa kot samostojne senzorje.

Ugled podjetja Kostal ni vprašljiv, saj je na trgu prisotno že pol stoletja.