Avto

Musk: Zaprte tovarne General Motorsa bi lahko kupila Tesla

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
09.12.2018 10:56
Čas branja: 1 min

»Nekatere tovarne, ki jih namerava zapreti General Motors, bi lahko kupila Tesla,« je v televizijski oddaji 60 minutes na CBS dejal prvi mož kalifornijskega avtomobilskega proizvajalca električnih avtomobilov Elon Musk. GM je prejšnji teden napovedal, da se bodo lotili obsežne reorganizacije, prerazporeditve svojih proizvodnih zmogljivosti in opustitve delovnih mest. Kot odziv na zmanjšanje obsega avtomobilov bodo zaprli pet tovarn v ZDA in Kanadi.

Musk je pozdravil odločitev GM, ki bo v prihodnjih dveh letih podvojil sredstva v razvoj električnih in avtonomnih vozil.

»Cilj Tesle je pospešitev prihoda električnih vozil in trajnostnega transporta, poskušati pomagati okolju, ker menimo, da je to najresnejša težava, s katero se spopada človeštvo. Zato smo tudi odprli svoje patente. Kdorkoli hoče uporabiti naše patente, lahko to naredi brezplačno. Če kdo naredi boljši električni avto od Tesle in je toliko boljši od nas, da ne moremo prodati svojih avtov in končamo v stečaju, še vedno mislim, da je to dobra stvar za svet,« je dodal Musk.

Če bi Musk uresničil svojo špekulacijo, to ne bi bilo prvič, da je njegovo podjetje po zaprtju drugih prevzelo objekte, niti prvič, da je podjetje prevzelo obrat, ki ga je prej uporabljal GM. Teslina tovarna v kalifornijskem Fremontu je bila pred prevzemom v skupni lasti Toyote in General Motorsa in je na vrhuncu proizvedla več kot 350 tisoč vozil na leto. Po tem, ko je leta 2009 GM razglasil stečaj in je Toyota prodala svoj delež, je Tesla leta 2010 odkupila tovarno za 42 milijonov dolarjev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Avto
Tesla v zadnjem četrtletju do novega rekorda in Muskovega cilja
Avto
AvtoUroš Božin Tesla v zadnjem četrtletju do novega rekorda in Muskovega cilja 3

Čeprav je bila tovarna v Kaliforniji zaprta mesec in pol, so v minulem letu dostavili in proizvedli rekordno število avtomobilov.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

Moje finance
Razno
Donosna naložba v IT, s katero ne morete zgrešiti
FINANCE
Tesla na borzi presegel vrednost 700 milijard dolarjev
Finance
Tanja Smrekar Tesla na borzi presegel vrednost 700 milijard dolarjev 7

Rast na borzi je pospešila novica, da so lani prodali toliko avtomobilov, kot so jih načrtovali, in to kljub koronakrizi

FINANCE
Musk z enim tvitom za 16-krat zvišal vrednost delnice
Finance
Domen Pavlič Musk z enim tvitom za 16-krat zvišal vrednost delnice 3

Vrednost delnice malega podjetja Signal Advance je po objavi novopečenega najbogatejšega zemljana skočila za 16,2-krat.