Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Novembra v medletni primerjavi padec prodaje avtov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
Trgovinska zbornica... dodaj
Volkswagen dodaj
Renault dodaj
Opel dodaj
 
Čas branja: 1 min
07.12.2018  18:19
Novembra v medletni primerjavi padec prodaje avtov
Foto: Jernej Lasic

Obveščaj me o novih člankih:  

Novembra je bilo v Sloveniji prvič registriranih 6.347 vozil, kar je 14,3 odstotka manj kot novembra lani. Do vključno novembra je bilo letos skupaj medtem prvič registriranih 80.905 osebnih in lahkih gospodarskih vozil, kar je 3,8 odstotka več kot v enajstih mesecih lani, kažejo podatki Trgovinske zbornice Slovenije.

Novembra je bilo prvič registriranih 5192 osebnih avtomobilov, kar je 17,5 odstotka manj kot novembra lani. Prvič registriranih lahkih gospodarskih vozil je bilo 1155 ali 3,6 odstotka več.

V enajstih mesecih skupaj je število prvič registriranih osebnih avtomobilov naraslo za 3,5 odstotka na 69.192, število lahkih gospodarskih vozil pa za 5,5 odstotka na 11.713.

Pri osebnih vozilih sta bili novembra v vrhu pri Slovencih tradicionalno najbolje zapisani znamki Volkswagen in Renault. Sledila so vozila znamk Škoda, Opel, Hyundai, Peugeot, Fiat, Kia, Citroen in Toyota.

V enajstih mesecih so lestvico desetih najbolj priljubljenih znamk sestavljali Volkswagen, Renault, Škoda, Opel, Fiat, Peugeot, Hyundai, Citroen, Kia in Dacia.

Pri lahkih gospodarskih vozilih je bil novembra na vrhu Volkswagen, v prvi peterici najbolj prodajanih pa so bili še Fiat, Renault, Ford in Citroen. V enajstih mesecih so si na tej lestvici sledili Renault, Ford, Volkswagen, Fiat in Citroen.

Med električnimi in hibridnimi vozili je bila novembra v vrhu Toyota, nekoliko več je bilo prodanih še električnih modelov proizvajalcev BMW, Renault in Mitsubishi. Novembra so sicer skupaj prodali 159 električnih in hibridnih vozil, v enajstih mesecih pa 2.051. Na enajstmesečni ravni je bila prodaja večja za 46,8 odstotka. (STA)Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Kia ceed SW dvori z izdatnejšim prtljažnikom od razred večjih karavanov 11

Kijin sportswagon je zdaj naprodaj tudi na slovenskem trgu; za ceeda SW s 625 litrov velikim prtljažnikom boste s popusti odšteli najmanj...

AVTO
Novosti
Novosti Kia oblikovno osvežila in tehnično pomladila svoj prodajni hit 2

Kozmetične popravke sta zasenčila nova dizelska motorja; večji je serijsko opremljen z blagim hibridom in štirikolesnim pogonom; za...

FINANCE
Članki
Članki Bančni testi stresa: banke so dovolj močne, če pride nova kriza 12

Z bančnimi testi stresa so pri evropski bančni agenciji EBA tokrat preverjali stanje le v največjih bankah v EU z bilančno vsoto nad 30...

FINANCE
Članki
Članki (lestvica Doing business) Slovenija zdrsnila, padli tudi Slovaška in Nemčija 8

Pri Svetovni banki so zadnji dan oktobra objavili raziskavo Doing business 2019, v kateri primerjajo regulativo s področja poslovnega...

FINANCE
Članki
Članki (evropske volitve) Kdo si želi naslediti šefa evropske komisije Junckerja 23

Počasi se daljša seznam kandidatov, ki bi prihodnje leto želeli prevzeti vodenje evropske komisije; kdo so imena in kakšen je postopek,...

FINANCE
Članki
Članki Kam gre šengen? Avstrija in Nemčija podaljšujeta nadzor - kaj lahko storijo evroposlanci? 16

Evroposlanci se bodo v ponedeljek zbrali na zasedanju v Strasbourgu, kjer bodo razpravljali tudi o šengnu - o posodobitvi šengenskega...