(Prva vožnja) Toyota rav4 hybrid: pionirski SUV se je vrnil h koreninam (Prva vožnja) Toyota rav4 hybrid: pionirski SUV se je vrnil h koreninam Obline so zamenjale oglate poteze, trebuh se je (podatki za ameriško različico) dvignil s 16 na skoraj 21 centimetrov, RAV4 pa je znova postal pravi SUV. V osnovi takšen kot pred 24 leti, a večji, prostornejši in hibriden. Po prvih vožnjah se zdi, da bo ponudil dobro kupčijo.
Novomeščan je v Bahrajn odpeljal slovensko kolesarsko elito in jim pripeljal še prestižni McLaren Novomeščan je v Bahrajn odpeljal slovensko kolesarsko elito in jim pripeljal še prestižni McLaren Bo Novo mesto odgriznilo del pogače v sodelovanju kolesarske ekipe Bahrain Merida in britanskega avtomobilista?
Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in na koncu pristal v Kaliforniji, kjer že 40 let vodi Volvovo delavnico.
(Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice (Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice Predpremierno in ekskluzivno, kar pol leta pred prihodom na trg, smo sedli za volan novega lexusa UX 250h, kompaktnega športnega terenca z iskrivim hibridnim pogonom, imenitno izdelavo in materiali ter tako mladostno dušo, da utegne znamki priskrbeti precej širši krog kupcev.
(Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo (Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo Intervju s Francijem Bolto, direktorjem znamke Audi v Porscheju Slovenija

Z vrhovnim šefom BMW o krizi, z dekleti o tehniki in s škodo o golfu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 4 min
07.12.2018  14:04
Razburljiv teden je prinesel zanimivosti iz vseh vetrov, ekskluzivni intervju s predsednikom uprave BMW Haraldom Krugerjem, prelomnice v VW in Audiju, prve vtise s hibridno hondo CR-V in mercedes-benzom razreda B ter še veliko drugega.
Z vrhovnim šefom BMW o krizi, z dekleti o tehniki in s škodo o golfu

Obveščaj me o novih člankih:  

Vrhunec moje poti v Los Angeles je bil vsekakor intervju s predsednikom uprave BMW Haraldom Krugerjem. Po številnih pogovorih, ki sem jih imel s člani uprave nemške znamke, je ta s Krugerjem prvi po tistem z vrhovnim šefom o(Helmutom Pankejem#Helmut Panke) leta 2003 v Kuala Lumpurju. Prvi mož BMW me je presenetil z dostopnostjo in skromnostjo, ki nekako ni tipična za to znamko. Na vprašanja je odgovarjal bolj neposredno, kot sem pričakoval, razgovoril se je celo o krizi, ki v tem hipu še nekako lebdi v zraku. Skratka, premijska izkušnja!

Iz Los Angelesa sem prinesel še zanimivo fotogalerijo salonskih deklet, ki so se letos ponosno predstavile kot produktne specialistke. »Oznaka fotomodel nas žali,« sta mi zabrusili dve in se umaknili objektivu. Pa so res tehnično tako dobro podkovane, kot menijo same, preveril sem …

Nova škoda scala, razkrita včeraj zvečer v Tel Avivu, se mi je zdela iz pravega testa, da lahko ogrozi tudi kralja kompaktnega razreda, sicer bratranca volkswagna golfa. Zgolj v teoriji sem analiziral prednosti scale, pa tudi slabosti v primerjavi z golfom.

Bavarsko-češki teden je zaokrožila še ena škoda, prva električna, ki se je pojavila na slovenskih tleh – za zdaj še konceptna in prelestna vision E. Kakšna je futuristična škoda v živo in kaj je o njej povedal šef Škode Petr Podlipny?

Kolegi iz revije Manager so pripravili napovedi za leto 2019 po panogah, v mojem pismu in na portalu postavljam v ospredje avtomobilsko panogo.

Volkswagen je v času intenzivne elektrokomunikacije dodal še en kamenček v mozaik – napovedal je, da bo leta 2026 razvil zadnjo generacijo klasičnih motorjev z notranjim izgorevanjem.

Sestrski Audi je napovedal dodatna vlaganja v elektromobilnost in avtonomna vozila, do leta 2023 je pripravil kar 14 milijard evrov.

Uroš je odletel v Sevillo na zmenek s hondo CR-V s hibridnim pogonski sklopom in ugotovil, da je ta zanimiva alternativa dizelskemu motorju. Kupcem sicer kaj dosti drugega ne preostane, saj je dizelski CR-V preteklost.

Janez je na Majorki spoznaval novi mercedes-benz razreda B, kompaktni enoprostorec, ki trmasto in uspešno kljubuje trendovskim športnim terencem in se ne zmeni za protidizelsko ofenzivo.

Matej pa je za Trende preveril, kateri so najdražji avtomobili v Sloveniji, in opisal prvih pet.

Nato se je lotil preverjanja odzivov na radikalne napovedi ameriškega General Motorsa, ki odločneje vstopa v elektromobilnost, zato mora krčevito rezati stroške.

Jure se je tudi ta teden ukvarjal z bencinom in dizlom, nedeljsko vprašanje se je glasilo, ali se bo bencin pocenil že četrtič zapored. Odgovor je, kot ponavadi, dobil v torek.

Slovenska Kia je predstavila osveženega športnega terenca sportage, Uroš pa je preveril, kaj je novega in koliko stane uspešni korejec.

V ponedeljek bodite pozorni na dve dobri zgodbi – intervju z direktorjem Audija v Sloveniji Francijem Bolto, ki se je razgovoril tudi o elektromobilnosti in tem, kako jo bo približal Slovencem, ter ekskluzivnih prvih vtisih s preizkušnje lexusa UX – najmanjšega SUV te znamke, ki je izjemno zanimiv.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
Novosti
Novosti (reportaža) Zvezde in novi koncepti prodaje avtosalona v Los Angelesu

V Los Angelesu smo si ogledali novega porscheja 911, mazdo3, osveženo toyoto prius s štirikolesnim pogonom, kio soul, BMW X7 in kopico...

AVTO
Novosti
Novosti Kia ceed SW dvori z izdatnejšim prtljažnikom od razred večjih karavanov 11

Kijin sportswagon je zdaj naprodaj tudi na slovenskem trgu; za ceeda SW s 625 litrov velikim prtljažnikom boste s popusti odšteli najmanj...

AVTO
Novosti
Novosti Kia oblikovno osvežila in tehnično pomladila svoj prodajni hit 2

Kozmetične popravke sta zasenčila nova dizelska motorja; večji je serijsko opremljen z blagim hibridom in štirikolesnim pogonom; za...

AVTO
Novice
Novice Avtomobilska eksotika v naši kalifornijski garaži

Prihodnji teden bomo lahko sedli za volan kar 35 novincev, med katerimi je veliko takšnih, ki sploh še niso doživeli svetovne premiere,...

AVTO
Novice
Novice Ko dizel zaznamuje skoraj vsako novico, prepih na trgu prestižnežev in preobrat v Tesli 2

V tem tednu se je dizelski motor znašel v skoraj vsaki novici. Pri Volvu zaradi tega, ker ga denimo novi S60 sploh nima več. Z njim smo...

MANAGER
Slovenija
Slovenija To so mladi milijonarji 2018

V povprečju so stari 34 let, najmlajši jih ima 24, skupaj imajo 672 milijonov evrov vredno premoženje, največ, 124,2 milijona, ima...

AVTO
Novice
Novice Veliki primerjalni test SUV, negotova prihodnost avtoposla in specializacija Nissana

V tem tednu vam ponujam enega najbolj obsežnih medijskih projektov – primerjalni PRIMA test šestih športnih terencev D razreda in...