Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Prodaja Hyundaia je na največjem svetovnem trgu v prvem trimesečju strmoglavila za 19 odstotkov, družba pa je vseeno prvič v zadnjih šestih trimesečjih povečala čisti dobiček.
Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Prihodki od prodaje so se povečali za petino, k rasti pa so prispevali vsi poslovni segmenti
Kje servisirate avto v garanciji in kje ga zares morate? Kje servisirate avto v garanciji in kje ga zares morate? Veljavnost garancije za avto ni povezana s servisi pri pooblaščenih serviserjih, nadzor AVK pa je pokazal, da ima kar polovica avtomobilskih proizvajalcev še vedno nejasno zapisane garancijske pogoje.
Mercedes za VIP goste s krepkimi motorji, sedeži razreda S in kmalu tudi na elektriko Mercedes za VIP goste s krepkimi motorji, sedeži razreda S in kmalu tudi na elektriko Preizkusili smo osveženi mercedes-benz razreda V. Velik kombi v treh dolžinah, s štirivaljnimi dizelskimi motorji moči vse do 176 kilovatov in udobjem ter razkošjem, ki pritiče tej znamki. Kmalu tudi električen EQV z dosegom 400 kilometrov.
Velikonočno razpoloženje v društvu napetih zadnjic Velikonočno razpoloženje v društvu napetih zadnjic Na letošnjem dogodku degustacije porschejev (Porsche Road Tour) smo se zapeljali s caymanom, panamero, macanom, cayenom in novo generacijo ikonične carrere 911. Da bi bilo rapoloženje še bolj praznično, so bili avtomobili odeti v žive barve, kot velikonočni pirhi.

Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu?

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
avtomobilska...   dodaj
scala dodaj
A1 dodaj
 
Čas branja: 4 min
07.12.2018  08:35
Analiza: kje vse nova škoda scala prehiteva bratranca golfa in seveda, kje golf novinki iz koncerna ne pusti blizu
Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu?
Foto: IvoHercik.com

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
avtomobilska industrija   dodaj
scala dodaj
A1 dodaj

Škoda je včeraj zvečer razkrila novo scalo – avto kompaktnega razreda, novega imena in kar izjemnih lastnosti. Naslednica dostopnega rapida ni več avto v ozadju. »Scala bo tehnično, prostorsko in varnostno v samem vrhu razreda, poleg tega bo ostala dostopna,« obljublja češka Škoda. To pomeni, da bo neposredno tekmovala z bratrancem golfom, ikono kompaktnega razreda, ki je danes že kar prileten. V takšni obliki je na trgu od leta 2012, a tržno niti malo zadihan.

Ob branju prepričljivih lastnosti nove škode scale in ogledovanju fotografij, ki izkazujejo nov oblikovalski jezik češke znamke in očitno dopadljivost, se nam je zdelo smiselno novi model postaviti v malo bolj drzen kontekst – ob bok volkswagnu golfu.

Ker je ta tehnično zelo soroden scali, ker sta avtomobila sedaj podobna tudi mersko oziroma je škoda celo nekaj večja in, ker se zdi, da je škoda scala tokrat zapeljala golfu neposredno ob bok. Ne skriva se več v ozadju tako kot model rapid, octavia pa je v zadnji generaciji toliko zrasla (tako mersko kot tehnično), da se ej dokončno odlepila od kompaktnega razreda, s tem tudi od golfa, in sedaj predstavlja alternativo razred večjim avtomobilom.

Če bi na tem mestu zaključili zapis, bi bila to zgolj špekulacija. Prava analiza pa vselej prikaže tudi drugo, v tem primeru golfovo stran.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

Konec vladavine Carlosa Ghosna ne razkriva le njegovih napak, ampak prikliče tudi spomine na izjemne dosežke supermenedžerja, ki je...

OK & EN
Novice
Novice Rožnodolci: Janković se ne odziva na zeleno Rožno dolino 21

V Rožni dolini ugotavljajo, da vsi županski kandidati podpirajo zeleno, nebetonsko Rožno dolino. Ignorira jih samo Zoran Janković.

AVTO
Novosti
Novosti Combo ohranja prostornost v Oplovi družini

Te dni je na slovenske ceste zapeljal še tretji predstavnik francosko-nemške družine potniških dostavnikov oziroma vozil za prosti čas...

FINANCE
Francoske Butale: pred protestnike zaradi revščine s plačo 15 tisoč evrov na mesec 95

Macronovo predsedovanje in njegove poteze niti »v Sloveniji ne bi bili mogoči«.

OK & EN
Novice
Novice (krajše) Kako neživljenjski so predpisi o upepeljevanju delov človeškega telesa 2

Oktobra smo poročali o nesmiselnih predpisih za ravnanje z odpadki človeškega izvora. Dele teles morajo bolnice voziti v tuje...

OK & EN
Novice
Novice To so nevladniki, s katerimi se bo posvetoval okoljski minister 1

Ustanovili so Svet ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami.

AVTO
Novice
Novice Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik 2

Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega...

AVTO
Novosti
Novosti Slovo od preprostosti, takšna bo nova škoda scala

Prostorna kot octavia, obenem pa sodobnejša od golfa – to je nova škoda scala, ki bo prihodnje leto zapeljala v osrednji del golfovega...