Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.
Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazda je v Slovenijo pripeljala novo trojko, oblikovno in tehnično odličen avto za 20 tisočakov, ki se v bolje opremljenih različicah in celo s štirikolesnim pogonom odkrito spogleduje s prestižnim razredom.

Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu?

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
avtomobilska...   dodaj
scala dodaj
A1 dodaj
 
Čas branja: 4 min
07.12.2018  08:35
Analiza: kje vse nova škoda scala prehiteva bratranca golfa in seveda, kje golf novinki iz koncerna ne pusti blizu
Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu?
Foto: IvoHercik.com

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
avtomobilska industrija   dodaj
scala dodaj
A1 dodaj

Škoda je včeraj zvečer razkrila novo scalo – avto kompaktnega razreda, novega imena in kar izjemnih lastnosti. Naslednica dostopnega rapida ni več avto v ozadju. »Scala bo tehnično, prostorsko in varnostno v samem vrhu razreda, poleg tega bo ostala dostopna,« obljublja češka Škoda. To pomeni, da bo neposredno tekmovala z bratrancem golfom, ikono kompaktnega razreda, ki je danes že kar prileten. V takšni obliki je na trgu od leta 2012, a tržno niti malo zadihan.

Ob branju prepričljivih lastnosti nove škode scale in ogledovanju fotografij, ki izkazujejo nov oblikovalski jezik češke znamke in očitno dopadljivost, se nam je zdelo smiselno novi model postaviti v malo bolj drzen kontekst – ob bok volkswagnu golfu.

Ker je ta tehnično zelo soroden scali, ker sta avtomobila sedaj podobna tudi mersko oziroma je škoda celo nekaj večja in, ker se zdi, da je škoda scala tokrat zapeljala golfu neposredno ob bok. Ne skriva se več v ozadju tako kot model rapid, octavia pa je v zadnji generaciji toliko zrasla (tako mersko kot tehnično), da se ej dokončno odlepila od kompaktnega razreda, s tem tudi od golfa, in sedaj predstavlja alternativo razred večjim avtomobilom.

Če bi na tem mestu zaključili zapis, bi bila to zgolj špekulacija. Prava analiza pa vselej prikaže tudi drugo, v tem primeru golfovo stran.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

Konec vladavine Carlosa Ghosna ne razkriva le njegovih napak, ampak prikliče tudi spomine na izjemne dosežke supermenedžerja, ki je...

OK & EN
Novice
Novice Rožnodolci: Janković se ne odziva na zeleno Rožno dolino 21

V Rožni dolini ugotavljajo, da vsi županski kandidati podpirajo zeleno, nebetonsko Rožno dolino. Ignorira jih samo Zoran Janković.

AVTO
Novosti
Novosti Combo ohranja prostornost v Oplovi družini

Te dni je na slovenske ceste zapeljal še tretji predstavnik francosko-nemške družine potniških dostavnikov oziroma vozil za prosti čas...

FINANCE
Francoske Butale: pred protestnike zaradi revščine s plačo 15 tisoč evrov na mesec 95

Macronovo predsedovanje in njegove poteze niti »v Sloveniji ne bi bili mogoči«.

OK & EN
Novice
Novice (krajše) Kako neživljenjski so predpisi o upepeljevanju delov človeškega telesa 2

Oktobra smo poročali o nesmiselnih predpisih za ravnanje z odpadki človeškega izvora. Dele teles morajo bolnice voziti v tuje...

OK & EN
Novice
Novice To so nevladniki, s katerimi se bo posvetoval okoljski minister 1

Ustanovili so Svet ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami.

AVTO
Novice
Novice Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik 2

Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega...

AVTO
Novice
Novice Kitajci od nizkocenovnih električnih do takšnih avtov, prihajajo tudi v Evropo

V kitajski BJEV je lastniško vstopil tudi nemški Daimler, ki bo z obetavnim podjetjem proizvajal električnega smarta