Avto

So pri Hondi razvili pravo alternativo dizlu?

Hibridni CR-V skriva kopico zanimivih rešitev in obljublja z dizli primerljivo porabo. Po Andaluziji smo preizkusili, ali je Japoncem s hibridom uspelo ponuditi lastnosti – ugodna poraba, navor, majhni izpusti (CO2) – ki so v dizlih osvojile evropske in slovenske kupce ter zakonodajalce.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
04.12.2018 22:15
Čas branja: 7 min
So pri Hondi razvili pravo alternativo dizlu?
Honda v Evropi prvič ponuja hibridni pogon v športnem terencu. Foto: Uroš Božin

Honda ima z izdelavo hibridov bogate izkušnje. Prvi hibrid so na trg poslali že leta 1999 z modelom insight, od takrat pa so jih po svetu skupaj prodali več kot 2,4 milijona. V Evropi se zanje kupci niso zmenili, saj so bili zaslepljeni z dizelskimi motorji, medtem so se drugod po svetu hibridi uveljavljali kot ekološka vozila. Z dizelskim škandalom in prepovedmi vstopa v mestna središča pa so se temelji dizelske trdnjave zatresli, s tem pa tudi zaupanje. V trenutku nemoči in negotovosti je priložnost zagrabila Honda, ki se s hibridom vrača v Evropo, tokrat v novem CR-V.

Nova generacija CR-V se je na začudenje marsikoga odrekla dizlu. Japonci zdaj v ogenj pošiljajo hibrida, s katerim želijo prepričati kupce, ki so navajeni dizelske porabe. Do leta 2025 načrtujejo, da bosta dve tretjini hond elektrificirani, hibridni CR-V pa je pomemben korak v tej smeri. Novi predpisi vplivajo na stroške vožnje, zato so Japonci prepričani, da je zdaj pravi čas za hibride. Hibridni CR-V se zanaša na nekaj zelo inovativnih in zanimivih rešitev. V Andaluziji smo imeli priložnost doživeti, kako deluje.

Zunanjost novega CR-V smo že dodobra spoznali. Hibrid se, razumljivo, od običajnega po videzu ne razlikuje, ločili ga boste le po oznakah na boku in zadku. Več sprememb je v notranjosti. Najočitnejša so gumbi, ki so zamenjali prestavno ročico. Za volanom se skrivata prestavna uhlja, s katerima voznik, podobno kot pri prestavljanju v višjo ali nižjo prestavo, izbira med stopnjo zaviranja in rekuperacije zavorne energije. Kazalec temperature motorja je zamenjal merilnik stanja v bateriji. Voznik lahko delovanje hibridnega sistema spremlja na zaslonu z merilniki. Hibridni CR-V bo zaradi litij-ionske baterije, ki je nameščena v dnu prtljažnika, na voljo le kot petsedežnik, prtljažnik pa namesto 561 litrov pospravi 497 litrov prtljage.

Kakšne skrivnosti so pod motornim pokrovom?

Za osnovo je dvolitrski motor i-VTEC, ki deluje po načelu Atkinsonovega cikla, preostanek hibridnega sklopa pa sestavljata dva elektromotorja, eden služi kot generator, drugi je pristojen za pogon, ter baterija z zmogljivostjo 1,8 kilovatne ure. Atmosferski bencinski motor proizvede 107 kilovatov maksimalne moči, skupna moč hibridnega sklopa pa je 135 kilovatov ter 315 njutonmetrov navora. Hibridni sistem ponuja moč in navor, ki sta primerljiva z najpriljubljenejšimi dizelskimi motorji, je pojasnil direktor za raziskave in razvoj Honde Kotaro Jamamoto. Zelo primerljivi so tudi tovarniški podatki o porabi, saj obljubljajo kombinirano 5,3 litra porabe.

Koliko porabi v praksi?

Dobrih 150 kilometrov dolgo pot po hitrih cestah in avtocestah v okolici Seville smo (z ne najbolj varčno vožnjo) prevozili s 6,4 litra povprečne porabe. Inženirji so pripravili analizo uporabe različnih voznih načinov. Honda je v hibrid vgradila tri (EV, hibridni in motor), med katerimi vozilo povsem samodejno preklaplja glede na potrebe:

Drugi več kot 160 kilometrov dolgi krog po mestnih in odprtih cestah s štirikolesno gnano različico sem ob igranju z obvolanskimi uhlji in nekaj predvidevanja prevozil s povprečno porabo 5,6 litra, zadnji odsek kroga pa s porabo 5,3 litra. Zadnja vožnja po ulicah Seville in do letališča pa je porabo ustavila pri 5,5 litra. Tovarniško porabo je torej mogoče doseči, treba je le prilagoditi način vožnje.

V električnem načinu je mogoče voziti do hitrosti 110 kilometrov na uro, največjo hitrost (180 kilometrov na uro) pa avto doseže v hibridnem načinu.

Vozniška izkušnja

V Hondi se zavedajo, da evropski kupci ne marajo vrtenja motorja, ki ni povezano s pospeševanjem. Zato so kabino dodatno zvočno izolirali in vgradili aktivno upravljanje zvoka. Hibridni sistem se je v običajni vožnji izkazal za izjemno umirjenega in bolj tihega od bencinskega CR-V. Občasno je mogoče zaznati, da se pri srednjih hitrostih motor zaradi polnjenja baterije vseeno vrti hitreje, kot bi bilo treba. Hibridni sistem deluje tudi pri avtocestnih hitrostih, zvok motorja v kabino prodre le ob močnejših pospeševanjih. Uporaba gumbov namesto ročice je preprosta, le nekoliko privajanja je potrebnega.

Obvolanski uhlji so bolj uporabni kot v večini avtomobilov s samodejnimi menjalniki. Ob premišljeni uporabi omogočajo vožnjo brez zaviranja. Vozniku so na voljo še ročni vklop varčnega Econ, električnega EV in športnega načina. Slednji se je izkazal za precej bolj odzivnega kot sem pričakoval.

Na slovenske ceste bo hibrid zapeljal v začetku 2019. Hibridni CR-V vrednote dobrih voznih lastnosti in prostornosti nadgrajuje z umirjenostjo in varčnostjo primerljivo z dizli. Ob agresivnih pospeševanjih je vseeno prisoten zvok motorja, ki nekoliko spominja na hibride z brezstopenjskim menjalnikom CVT. Ob multimedijskem sitemu, ki je v primerjavi s konkurenco prepočasen, pa bi lahko katerega kupca odvrnila še nizka dovoljena vleka priklopnika. Teža priklopnika brez zavore je omejena na 600 kilogramov ter z zavoro na 750 kilogramov.

Foto: Uroš Božin in Honda

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Redka honda po najnovejši modi
Avto
AvtoUroš Božin Redka honda po najnovejši modi 4

Slovenski trg je bogatejši za privzdignjeno hondo crosstar. To je tri centimetre višja in dodatno zaščitena honda jazz.

FINANCE
PMM
Hondin napredni SUV za sto Slovencev
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostAnže Jamnik Hondin napredni SUV za sto Slovencev 1

Slovenski trgovci z avtomobili Honda so začeli prodajati novega HR-V, tretjo generacijo tega kompaktnega športnega terenca, ki pod privlačno, rahlo kupejevsko urezano karoserijo skriva prilagodljivo notranjost in hibridni pogonski sklop. Z vstopnim paktom opreme elegance stane 29.390 evrov.

FINANCE
PMM
Hondin mestni terenec z edinstvenim hibridnim pogonom in idejami
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Hondin mestni terenec z edinstvenim hibridnim pogonom in idejami

V mesecu, polnem razkritij novih modelov, je lonček primaknila tudi Honda z novo generacijo majhnega športnega terenca HR-V, ki prinaša kopico uporabnih rešitev. Na našem trgu bo januarja 2022.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.

FINANCE
Avto
Novi civic v Evropo z zamudo in le še kot hibrid
Avto
AvtoUroš Božin Novi civic v Evropo z zamudo in le še kot hibrid

V ZDA že zapeljal na ceste, v Evropi ga lahko pričakujemo jeseni 2022. Na evropskih trgih bo na voljo le kot hibrid.

FINANCE
Avto
Nissan zmanjšal napovedano izgubo, Honda povečala dobiček
Avto
AvtoUroš Božin Nissan zmanjšal napovedano izgubo, Honda povečala dobiček 7

Dobre novice iz japonske avtomobilske industrije: Nissan je presenetil in ustvaril dobiček iz poslovanja, Honda pa je dobiček povečala za 67 odstotkov.

FINANCE
Avto
Hondin potovalnik za premagovanje cestnih daljav
Avto
AvtoGorazd Suhadolnik Hondin potovalnik za premagovanje cestnih daljav

Honda se je pri športnem potovalnem modelu NT1100 držala pristopa manj je več in na osnovi svojega priljubljenega modela africa twin ustvarila dovolj močan in udoben motocikel za dolge vožnje in cestna potovanja.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)